ARBEIDSOVEREENKOMST - 22.01.2016

Zzp’er toch in dienst bij PostNL

Eind 2015 bepaalde de rechter dat enkele postbezorgers die als zzp’er post bezorgden, tóch in dienst waren bij PostNL. Hoe kunt ú dit voorkomen?

Wat er speelde. De pakketten van PostNL werden bezorgd door werknemers én door zzp’ers die daarvoor een vervoersovereenkomst met PostNL hadden gesloten. Deze vervoersovereenkomst was behoorlijk ‘dichtgetimmerd’ door PostNL: er werden eisen gesteld aan de kleding van de zzp’er, aan de bus (kleur, representatie, techniek, etc.) en de te rijden routes.

Verkapte werknemers? Een deel van de zzp’ers had problemen met deze constructie. Toen PostNL de vervoersovereenkomst met 19 zzp’ers opzegde, claimden enkelen van hen bij de rechter doorbetaling van loon omdat zij vonden een arbeidscontract te hebben.

Kenmerken van een arbeidsovereenkomst. Het Burgerlijk Wetboek stelt eisen aan een arbeidsovereenkomst: de werknemer is verplicht het werk zelf te doen, de werkgever betaalt loon en er is een gezagsverhouding (de werknemer moet de instructies opvolgen).

Hoe zat dat bij PostNL? In de vervoersovereenkomst van PostNL stond weliswaar dat de werknemer zich mocht laten vervangen, maar daaraan werden strenge eisen gesteld, waardoor dat in de praktijk weinig voorkwam. Er werd geen loon betaald, maar PostNL betaalde een zogenaamde ‘creditfactuur’ die zij zelf stuurde. Tot slot gaf PostNL zeer gedetailleerde instructies (en controleerde die ook) waardoor de zzp’ers niet zelf konden bepalen hoe zij de werkzaamheden uitvoerden. Dit was voor de rechter te Haarlem voldoende reden om te vinden dat er sprake was van een arbeidsovereenkomst, 18.12.2015 (RBNHO:2015:11226) .

Ondanks de VAR? De zzp’ers waren allemaal zelfstandig ondernemer volgens de Belastingdienst (zij hadden een VAR) en tóch vond de rechter dat zij werkten met een arbeidscontract. Hoe voorkomt u dit?

  • Zorg dat de zzp’er zélf factureert.
  • Zorg dat de zzp’er, binnen uw instructies, invloed kan hebben op de uitvoering en indeling van zijn werkzaamheden.
  • Zorg dat de zzp’er zich mag laten vervangen zónder uw toestemming.
  • Zorg dat de zzp’er ook bij anderen mag werken.
Ga met uw opdracht aan een zzp’er niet té dicht op een arbeidsovereenkomst zitten. Geef vooral genoeg ruimte om het werk op de eigen manier te doen.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01