ZAKELIJK – PRINTER - 20.04.2016

Slim en spaarzaam printen

Het papierloze kantoor blijft in veel bedrijven nog uit, maar u kunt al veel doen om papiergebruik – en de bijbehorende kosten – terug te dringen.

1.Papierloos. Hoewel het idee van een papierloos kantoor aantrekkelijk gevonden wordt – vooral door leidinggevenden – printen we gemiddeld nog meer dan zestien A4’tjes per dag. Na onderzoek zette Viadesk ( http://goo.gl/UfxTfB ) de belangrijkste cijfers op een rij. InfoNu.nl ( http://pc-en-internet.infonu.nl/diversen/165997-papierloos-kantoor-digitaal-dossier-en-het-nieuwe-werken.html ) noemt de voor- en nadelen van papierloos werken.

2. Vinger aan de pols. Minder printen begint met het verwerven van een beter inzicht in het printergebruik binnen uw bedrijf. PaperCut ( http://www.papercut.com/lang/dutch/ ) is een populair printermanagementsysteem voor op kantoor. De eenvoudige variant PaperCut NG is gratis voor bedrijven met maximaal vijf gebruikers. Met het programma kunt u een printbeleid opstellen (wie mag wat printen?) en direct kosten besparen. Xerox-partner Xtandit ( http://kennis.xtandit.nl/whitepapers ) publiceerde informatieve whitepapers over grip krijgen op printkosten en het opstellen van een printbeleid voor uw bedrijf.

3. Stop met printen. De overstap naar papierloos werken en vergaderen vraagt planning, voorbereiding en mogelijk een investering in apparatuur en software. IBabs ( http://www.ibabs.eu/nieuws/papierloos/ ) en ComputerTotaal ( http://computertotaal.nl/overige-elektronica/in-5-stappen-bijna-papierloos-door-het-leven-50531 ) geven tips en een stappenplan voor de overstap. Met nieuws en blogs houdt Werken 2.0 ( http://www.werken20.nl/het-nieuwe-werken/productiviteit/papierloos-werken/ ) u op de hoogte van de trends op dit gebied.

4. Slim printen. Soms is het echt nodig om een printje te maken. Vooral voor personeel zonder vaste werkplek, is follow-me printing een uitkomst, vertelt Duurzaam mkb.nl ( http://www.duurzaammkb.nl/tips/tip/876/pas-follow-me-printing-toe/ ). Ook voor reizende werknemers blijft het mogelijk om onderweg printjes te maken dankzij Google Cloudprinter ( https://www.google.com/cloudprint/learn/?hl=nl ).

Probeer PaperCut voor inzicht in het printergebruik binnen uw bedrijf. Het stappenplan van ComputerTotaal helpt met de overstap naar papierloos werken.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01