BV-AANDELEN - 31.05.2018

Aandelen schenken, hoe gaat dat goed?

Hoe gaat een schenking van aandelen van de onderneming nu goed? Is het verplicht om hiervoor een notaris in te schakelen? Wat moet er geregeld worden en wat moet u bewaken?

Notarisakte vereist. Voor de schenking van aandelen op naam van een BV (of NV) is een notariële akte vereist. Hiervoor gelden geen vaste prijzen. U kunt dus een aantal offertes opvragen bij notarissen van uw voorkeur en prijzen vergelijken.

Waarde van de aandelen. De waarde van de aandelen wordt vastgesteld door de accountant van de onderneming. Ter controle dient de notaris te beschikken over een recente balans van de BV.

Aandeelhoudersregister bijwerken. Na ondertekening zal de notaris de geschonken aandelen in het aandeelhoudersregister op naam van de begiftigde zetten. Ter bevestiging moet deze tenaamstelling in het aandeelhoudersregister worden getekend door de directeur van de BV.

Opgaaf aan het Handelsregister. Worden alle aandelen van een BV geschonken, dan zal de notaris daarvan opgave doen aan het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

In het Handelsregister staat dan vermeld dat de begiftigde vanaf de datum van schenking enig aandeelhouder is van de BV (en vanaf die datum waarschijnlijk ook de enige directeur).

Voor de schenking van aandelen op naam van een BV (of NV) is een notariële akte vereist. Hiervoor gelden geen vaste prijzen. U kunt dus een aantal offertes opvragen bij notarissen van uw voorkeur en prijzen vergelijken.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01