BV en dga - Aandelen en statuten

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 14.04.2020

Beleggingen in uw BV, wat speelt er nu fiscaal?

De aandelenkoersen zijn flink gedaald. Wat betekent dit voor de beleggingen in uw BV? Hoe hebben beleggingsresultaten in uw BV wel degelijk invloed op de verschuldigde (vennootschaps)belasting? Kunt u fiscaal hier nog iets mee?
Lees meer

AANDEELHOUDERS - 19.12.2019

Schade minderheidsaandeelhouder, directeur niet aansprakelijk

Stel, een dga neemt besluiten die nadelig zijn voor een minderheidsaandeelhouder. Is hij dan in privé aansprakelijk voor de schade? Welke zorgvuldigheidsnorm moet men in acht nemen en dus bewaken? Wat moet worden bewezen? Wat heeft de rechter nu beslist?
Lees meer

PERSONEEL - 28.11.2019

Bind topwerknemers aan uw bedrijf

De concurrentie op de arbeidsmarkt is enorm op dit moment. Het is dus van belang om uw beste werknemers binnenboord te houden. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe pakt u dit slim aan?
Lees meer

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 27.11.2019

Turboliquidatie, een-twee-drie ... en weg is de vennootschap

De debiteurenadministratie meldt u dat een klant, Zwartgoed BV, nog steeds niet heeft betaald. De ingeschakelde deurwaarder komt al snel met de mededeling dat Zwartgoed BV ontbonden is. Waarom weet u dat niet en kan dat zomaar?
Lees meer

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 11.11.2019

Uw horeca-BV-structuur opschonen?

Stel, u richt voor iedere zaak een nieuwe BV op. Dit betekent ook dat u periodiek uw structuur opschoont. Aangekondigde nieuwe wetgeving zorgt ervoor dat u deze opschoonactie het beste binnenkort kunt uitvoeren.
Lees meer

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 03.10.2019

Verkoopwinst BV-aandelen, wanneer fiscaal afrekenen?

“Deal!” U schudt de koper de hand en u heeft de aandelen van uw BV verkocht. De notariële akte van de aandelenoverdracht passeert echter pas in 2020. Wanneer komt de Belastingdienst de box 2-heffing dan innen?
Lees meer

Cookiebeleid