SCHOLING - 18.01.2021

Gratis opleiden tijdens de lockdown

Als uw werknemers door de lockdown thuiszitten, kan het een goed moment zijn om hen enkele opleidingen te laten doen. Hoe kan NL leert door helpen?

Aanvullend pakket. Sinds het coronavirus Nederland in een houdgreep houdt, heeft de regering allerlei steunmaatregelen opgetuigd. In aanvulling op het derde steun- en herstelpakket bestaat er nu ook het sociaal pakket Hulp bij baanverlies, scholing en schulden. Eén van de bouwstenen uit dit pakket is NL leert door.

NL leert door ... ook als er geen ontslag dreigt. Inmiddels hebben 16 opleidingsinstituten subsidie gekregen. Werkenden, werkzoekenden en ondernemers kunnen hier gratis een cursus en/of opleiding volgen, ook als er geen ontslagen dreigen. Tip. U kunt uw werknemers hierop wijzen, maar als ondernemer kunt u hier ook zelf gebruik van maken. Deelnemers krijgen een certificaat en/of worden voorbereid op een officieel examen.

De keuze is reuze. Het aanbod opleidingen is groot en varieert van een cursus functionele anatomie/inspanningsfysiologie (studieduur twaalf weken, studiebelasting 72 uur) tot en met een cursus gedragscoach (studieduur zes weken, studiebelasting 34 uur). Tip. Het aanbod omvat ook cursussen en opleidingen in persoonlijke vaardigheden, zoals coachingsvaardigheden, de manager als coach of effectief communiceren op de werkvloer. Er kan onbeperkt worden deelgenomen.

Hoe kiezen? Er zijn veel studierichtingen op allerlei niveaus. Veel cursussen zijn er voor beginners, gevorderden en experts. Tip. Er is een tool online met allerlei filters om een opleiding/cursus te vinden die bij u past. Hier vindt u een omschrijving, de duur van de cursus/opleiding, of er een certificaat of diploma te halen is, enz. ( https://bit.ly/2X7uMef ).

Nog meer te kiezen. NL leert door is niet de enige aanbieder van gratis scholing. Het aanbod van bijv. regionale samenwerkingsverbanden, opleiders en bedrijven is groot. Let op. Check de voorwaarden, want soms is slechts een deel van de cursus gratis en/of moet er voor een certificaat betaald worden.

Via het overheidsprogramma NL leert door krijgen uw werknemers toegang tot diverse online opleidingen en cursussen. Download onze lijst met meer mogelijkheden.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01