Personeel - Secundaire arbeidsvoorwaarden

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

FISCOTIP - 12.01.2023

Gebruik de voordelen van een personeelsfonds

Via een personeelsfonds kunt u uw personeel tal van onbelaste extraatjes toeschuiven. In deze tijd van extreme krapte op de arbeidsmarkt een leuke beloningsvorm. Hoe maakt u hier optimaal gebruik van en wat zijn de voorwaarden?
Lees meer

PERSONEEL - 12.01.2023

Vaste reiskostenvergoeding stopzetten bij ziekte werknemer?

De fiscaal onbelaste reiskostenvergoeding is per 1 januari 2023 verhoogd van € 0,19 naar € 0,21. Dit betekent dat ook de vaste reiskostenvergoeding mag worden verhoogd. Maar wat moet u doen als uw werknemer (langdurig) ziek is?
Lees meer

AUTO VAN DE ZAAK - 23.12.2022

Bijtelling auto van de zaak voorkomen

Als een werknemer de auto van de zaak privé minder dan 500 km per jaar gebruikt, voorkomt hij fiscale bijtelling. Waar moet hij op letten bij de registratie?
Lees meer

WERKTIJDEN - 23.12.2022

Waar rekening mee houden als een werknemer vrijwilliger bij de brandweer wordt?

De brandweer voert momenteel actief campagne om vrijwilligers te werven. Wat heeft het voor u als werkgever voor gevolgen als een werknemer hieraan gevolg wil geven? Bent u verplicht om eraan mee te werken?
Lees meer

PERSONEEL - 22.12.2022

Werkkleding

Een werknemer draagt soms voorgeschreven kleding tijdens het werk: werkkleding. Er is een verschil in belastingheffing tussen het ter beschikking stellen van de kleding en het vergoeden of verstrekken van de kleding.
Lees meer

PENSIOEN - 13.12.2022

Pensioenleeftijd opnieuw verhoogd

De AOW-gerechtigde leeftijd gaat in 2028 omhoog naar 67 jaar en drie maanden. Welke vragen worden er in de praktijk vaak gesteld? Hoe nu daarop inspelen?
Lees meer
Personeel - Secundaire arbeidsvoorwaarden

Meest gelezen tips & adviezen

PERSONEEL - 14.11.2022

Regeling fiets van de zaak werknemer, een fiscale update

Als een werknemer over een fiets van de zaak beschikt, is er een speciale fiscale regeling van toepassing. Deze regeling heeft onlangs een update ondergaan. Wat betekent dat en wat heeft uw werknemer eraan?
Lees meer

AUTO VAN DE ZAAK - 14.11.2022

Privébijtelling auto van de zaak minder door eigen bijdrage?

Rijdt uw werknemer een auto van de zaak en maakt hij daarbuiten autokosten die hij betaalt? Komen deze kosten dan in mindering op zijn privébijtelling?
Lees meer

PERSONEEL - 23.11.2022

Kunt u parkeerkosten van werknemers onbelast vergoeden?

In deze tijd van personeelskrapte wilt u natuurlijk een aantrekkelijke werkgever zijn (en blijven). Zo kunt u uw werknemers een fiscaal onbelaste vergoeding bieden voor hun reiskilometers. Maar hoe zit het met hun parkeerkosten?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid