SOFTWARE - CHAT - 28.02.2023

Al uw chats gebundeld: hoe doet u dat?

Gebruikt u verschillende kanalen waarmee u communiceert met klanten, collega’s en andere zakenrelaties? Met Rambox verzamelt u deze allemaal in één overzichtelijke module. Interessant voor u?

Rambox ( https://www.rambox.app ) is geen webapplicatie, maar een desktopprogramma dat u eerst op uw computer (Windows, Mac of Linux) moet installeren. Zodra dat gebeurd is, dient u in te loggen met behulp van uw Google- of Facebookaccount. U komt dan meteen terecht in de free trial-periode van het Pro-plan. Na 30 dagen beslist u zelf of u daarvoor wilt betalen (zie https://rambox.app/pricing voor de details) of dat u over wilt stappen naar het kosteloze Basic-plan. Tip.  Voor de gemiddelde zelfstandige of ondernemer volstaat deze gratis versie.

Hoe werkt het?

Dashboard. Het eerste wat u in Rambox te zien krijgt, is een dashboard met onnodige informatie, zoals tweets van Rambox zelf en een grafiek van het Apple-aandeel. Geen idee waarom, maar gelukkig kunt u via de linkerbalk meteen uw favoriete chatkanalen instellen.

Apps toevoegen. Wij startten probleemloos met Gmail en voegden daarna WhatsApp toe. Dat gebeurde via een QR-code die u met de WhatsApp-app op uw mobiel toestel moet scannen (klik daarin op Settings : Linked Devices ; Link a Device ). Vervolgens legden we de connectie met Facebook Messenger. Dat symbool troffen we niet aan in de rechterbalk, maar via het plusteken kregen we een ruimer app-overzicht. Tip.  Als u uw favoriete apps ook daarin niet meteen ziet staan, klik dan onderaan door om ze allemaal zichtbaar te maken. Het zoekveldje kan u ook helpen.

Hoe groot is het aanbod?

Via https://rambox.app/apps kunt u checken welke apps Rambox ondersteunt. Dat zijn er op dit moment maar liefst 731. Niet alleen pure chat-applicaties, maar onder andere ook Asana, Basecamp, Discord, Evernote, Instagram, LinkedIn, Outlook, Slack, Teams, Telegram, Trello en TweetDeck. Tip.  Gebruik LinkedIn in plaats van LinkedIn Messaging, want deze laatste gaf bij onze tests problemen. Let op.  Android Messages integreren kan eveneens, maar de grote afwezige is Apple iMessage.

Extra’s. U kunt de verschillende apps in de linkerbalk handmatig verplaatsen, zodat uw favoriete kanalen altijd bovenaan staan. Door daar met de rechterknop op een app-icoon te klikken, krijgt u telkens drie opties om de applicatie tijdelijk uit (of daaraan weer in) te schakelen en om de notificaties en het geluid daarvan in te stellen. Via de Settings -knop kunt u een app weer definitief uit Rambox verwijderen.

Beveiliging. Als u links onderaan op uw profiel(foto) klikt, kunt u via een ander Settings -menu de lay-out van de module aanpassen, alsook (onder Security ) een hoofdwachtwoord instellen en aangeven na hoeveel minuten inactiviteit Rambox op uw computer automatisch vergrendeld moet worden. Handig!

Alternatieven

Rambox is niet de enige tool die uw communicatiekanalen bundelt in één overzichtelijke applicatie. Alternatieven als Franz ( https://meetfranz.com/services ) en All-in-One Messenger ( https://allinone.im/messenger ) ondersteunen echter minder apps. Dat geldt ook voor Beeper ( https://www.beeper.com ), maar deze nieuwkomer ondersteunt dan weer wel Apple iMessage. U kunt zich hiervoor al aanmelden, maar er geldt momenteel een wachtlijst.

Gebruik Rambox om uw communicatie van meer dan 700 apps (WhatsApp, Facebook, Messenger, Slack, Teams, Instagram, LinkedIn, …) gratis in één tool te bundelen. De grote afwezige is echter Apple iMessage. Daarvoor kunt u Beeper overwegen, maar voor deze nieuwkomer geldt er momenteel een wachtlijst.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01