OPLEIDING - ONLINE CURSUSSEN - 27.03.2023

Educatieve apps voor ondernemers

Nooit te oud om te leren? Dat klopt! Via educatieve smartphoneapplicaties voor iOS en Android kunt u zichzelf bijscholen als zelfstandige of ondernemer.

MOOC’s

Universiteiten wereldwijd bieden toegankelijke online cursussen in de vorm van zogenaamde ‘MOOC’s (Massive Open Online Courses)’. De apps Coursera en edX bundelen het aanbod en maken het doorzoekbaar op basis van diverse criteria. Elke MOOC bevat opgenomen hoorcolleges, videomateriaal, teksten, cases en blogs. U volgt deze in uw eigen tempo. Meestal krijgt u gratis toegang tot het studiemateriaal en voor de extra’s (begeleiding, beoordelingen, certificaat, etc.) betaalt u enkele tientallen dollars. Gespecialiseerde opleidingen zijn wat duurder en officiële master’s degrees kunnen wel duizenden dollars kosten.

Udemy

Udemy verzamelt meer dan 200.000 videocursussen in diverse categorieën (zakelijk, kantoorsoftware, marketing, persoonlijke ontwikkeling, etc.). U betaalt geen abonnementsgeld, maar wel een bedrag per gekozen cursus. De prijzen starten vanaf € 14,99 per stuk en vaak worden er duurdere leerprogramma’s tijdelijk aangeboden tegen deze minimumprijs. U krijgt vooraf steeds een beschrijving van de inhoud, de lengte en de eventuele vereisten (bijv. voorkennis).

LinkedIn Learning

LinkedIn Learning , een initiatief van de bekende socialemediasite, biedt duizenden Engelstalige videocursussen aan voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Deze zijn samengesteld door experts in hun vak en zijn onderverdeeld in de hoofdcategorieën Zakelijk, Creatief en Technologie. U betaalt niet per cursus, maar via een abonnementsformule die toegang geeft tot het hele aanbod. Na de gratis proefperiode betaalt u maandelijks € 39,99 ofwel € 19,99/maand bij jaarfacturatie.

Skillshare

Ook Skillshare heeft een uitgebreid aanbod van duizenden online cursussen in de vorm van video’s. Het aanbod is divers, maar als ondernemer vindt u zeker iets naar uw zin in de rubrieken Build en Thrive/Productivity. Net zoals LinkedIn Learning werkt Skillshare met een alomvattende abonnementsformule. Na een gratis proefperiode betaalt u € 8,50/maand bij jaarfacturatie.

Brainscape

Brainscape biedt een breed scala aan cursussen over allerlei onderwerpen in verschillende categorieën (Foreign Languages, Business & Finance, Professional Certifications, etc.). Flashcards helpen u om de informatie in kleine stukjes op te nemen en de leerstof te herhalen. Het achterliggende algoritme volgt hoe u de vragen op de kaartjes beantwoordt en past de volgende flashcards aan om uw zwakke punten te versterken. Voor toegang tot het volledige aanbod betaalt u maandelijks $ 19,99 ofwel $ 7,99/maand bij jaarfacturatie. U kunt ook kiezen voor een eenmalige ‘levenslange’ betaling van $ 199,99.

TED Talks

TED Talks bundelt korte (maximaal 20 minuten) en leerrijke presentaties met een breed scala aan onderwerpen, zoals technologie, wetenschap, maatschappelijke vraagstukken en persoonlijke ontwikkeling. Deze worden verzorgd door vooraanstaande sprekers en worden daardoor beschouwd als invloedrijke en inspirerende bronnen. Het aanbod is alfabetisch gerangschikt. U kunt alle presentaties gratis bekijken in de app.

Gebruik de Coursera- en edX-apps om het universitaire (doorgaans gratis) aanbod aan zogenaamde ‘MOOC’s’ te doorzoeken. Professionele videocursussen volgt u via onder ander Udemy, LinkedIn Learning en Skillshare, maar daar betaalt u wel voor. Vergeet de gratis TED Talks-presentaties niet.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01