GOED OM TE WETEN - 05.07.2005

‘Wat kost me dat langdurend zorgverlof?’

Over langdurend zorgverlof berichtten we u al in T&A Personeel, jg. 10, nr. 15, 7-6-2005, p.1. Uw werknemer heeft vanaf 1 juni jl. namelijk het recht gekregen op langdurend verlof voor de verzorging van partner, kind of ouder die levensbedreigend ziek is.

De gevolgen? Werknemers die deze vorm van verlof overwegen, zullen van u willen horen wat de gevolgen zijn als zij dit verlof opnemen.

Geen loon, geen vakantiegeld. Op de eerste plaats ontvangen uw werknemers geen salaris over de niet-gewerkte uren. Dat houdt in dat zij ook géén vakantiegeld over deze uren krijgen. Het lagere salaris heeft bo­ven­dien gevolgen voor regelingen die gekoppeld zijn aan het salaris, zoals huursubsidie, kinderopvang, sociale verzekeringen, studiefinanciering en pensioen.

Kijk ook eens op … Een overzicht van alle mogelijke financiële gevolgen is te raadplegen op http://www.verlofwijzer.szw.nl waar u kiest voor ‘lang­durend zorgverlof’. Onder het kopje ‘Wat zijn de gevolgen van het on­be­­taald verlof op mijn inkomen?’ kunt u doorklikken naar een gedetailleerd overzicht. Tip. Print dat uit en doe dat meteen in het personeelsdossier. Dan ligt alles meteen op de juiste plek als er vragen komen.

Geen ATV, maar wél vakantiedagen. Uw werknemer bouwt geen ATV-rechten op, maar wel vakantiedagen over de niet-gewerkte tijd.

Tip. Wijs uw werknemer vooraf op de gevolgen van langdurend zorgverlof zodat die niet voor onverwachte financiële tegenvallers komt te staan en er een extra zorg bij krijgt!

Wijs uw werknemer vooraf op de gevolgen van langdurend zorgverlof zo­dat die niet voor onverwachte financiële tegenvallers komt te staan en er een extra zorg bij krijgt!

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01