Alle domeinen

2005 - Juli

ONTSLAG - 05.07.2005

De directeur ontslaan?

Een statutair directeur van een B.V. heeft een ‘dubbele’ functie. Hij is bestuurder én werknemer van de B.V. Tot nu toe werd gedacht dat bij ontslag de arbeidsovereenkomst apart moest worden opgezegd. Dat is een misverstand.


ONTSLAG - 05.07.2005

Waarom vertrekt uw werknemer?

Een werknemer die vertrekt, kost geld. Het kost namelijk vaak meer om iemand te werven dan om een werknemer te laten blijven. Maar hoe komt u erachter waarom uw werknemer nu echt vertrekt? Want dat is waardevolle informatie.


SCHOLING & OPLEIDING - 05.07.2005

‘Ik studeren baas, kom nou …’

Stel, ondanks uw aandringen dat dit noodzaak is, weigert één van uw werknemers zich bij te scholen. Mag u dat verplichten? Hoe voorkomt u gedoe?


RECHT VAN DE WERKPLEK - 05.07.2005

Werknemer zit vast, u ook?

Op een ochtend verschijnt één van uw werknemers niet op het werk. U belt hem thuis op, maar krijgt geen gehoor. Dan komt u ter ore dat hij vastzit. Wat doet u?


ARBEIDSOVEREENKOMST - 05.07.2005

Uitzendkracht wordt werknemer? Oppassen!

Uw werknemer vindt dat hij ‘recht’ heeft op een contract voor onbepaalde tijd. Want voordat hij bij u in dienst kwam, heeft hij al als uitzendkracht voor u gewerkt. Moet u dan rekening houden met die ‘uitzendperiode’?


GOED OM TE WETEN - 05.07.2005

Ontslaguitkeringen nog niet extra belast


GELIJKE BEHANDELING - 05.07.2005

Jonge werknemer gezocht …

U zet in uw personeelsadvertentie dat u een jonge en dynamische werknemer van maximaal 21 jaar zoekt. Waarom kunt u dat beter niet doen?


PERSONEELSBELEID - 05.07.2005

Bent u ook SMART bezig?

SMART is een methode om efficiënt afspraken te maken. Wie wil dat niet? U heeft er misschien al over gehoord en gelezen. Maar u vraagt zich af of SMART eigenlijk wel slim is? We zetten voor u de voor- en nadelen eens op een rijtje.


Cookiebeleid