ARBO - 23.05.2006

Nieuwe richtlijn: Preventief Medisch Onderzoek

Recentelijk is een nieuwe leidraad opgesteld voor het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) ter vervanging van het Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO). Verandert er nu iets voor u als werkgever?

PAGO: even opfrissen? Het Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO) heeft als doel de gezondheidsrisico’s die uw werknemers op hun werk lopen tot een minimum te beperken. In de praktijk bleken echter weinig werkgevers nog te voldoen aan de wettelijke verplichting (artikel 18, Arbowet) om werknemers een arbeidsgezondheidskundig onderzoek te laten ondergaan. Deels uit ontevredenheid over de uitvoering en het resultaat.

Nieuw vanaf januari 2006: PMO. Eind 2005 is door de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) een nieuwe leidraad opgesteld: het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) ter vervanging van het PAGO. Verandert er nu iets voor u als werkgever?

Vijf verschillen met het ‘oude’ PAGO

Het PMO verschilt op de volgende vijf punten.

1. De opdrachtgever is actief betrokken bij de voorbereiding en de uitvoering.

2. Er worden vooraf duidelijke doelstellingen geformuleerd.

3. Er wordt ook aandacht besteed aan niet werk-gerelateerde risico’s (bijv. leefstijl of chronische aandoeningen).

4. Ook eventuele verplichte keuringen (op grond van wet of cao) kunnen in het PMO worden opgenomen.

5. Ook vervolgacties die voortvloeien uit het onderzoek, maken deel uit van het PMO.

Doel? Het PAGO kende één algemeen doel: ‘de risico’s die de arbeid voor de gezondheid van de medewerkers met zich meebrengt, zo veel mogelijk voorkomen of beperken’. Het PMO daarentegen kent drie kerndoelen: preventie van beroepsziekten en arbeidsgebonden aandoeningen; bewaken en bevorderen van de gezondheid van werknemers; bewaken en verbeteren van het functioneren en de inzetbaarheid van medewerkers.

En de oude PAGO-resultaten? Het PMO kan dezelfde inhoud hebben als uw ‘oude’ PAGO-resultaten. U moet het PMO zien als een verbeterde ‘versie’ van het PAGO. De wet is niet veranderd.

Uw voordeel met de leidraad

U mag op basis van de leidraad PMO zelf de doelstelling (wat levert het u of uw medewerker op), inhoud en uitvoering (hoe en wanneer) van onderzoek afstemmen op uw situatie. Het is voor u immers ook interessant om te weten of er een verhoogde kans is op ziekteverzuim als gevolg van hoge bloeddruk of riskante leefgewoonten bij uw medewerkers. Let op. Uw doelstelling moet passen binnen de genoemde doelen. De leidraad kunt u downloaden via http://nvab.artsennet.nl

Zijn er ook beperkingen? Ja, zo moet u zich bij de uitvoering van het PMO laten ondersteunen door arboprofessionals (zoals de bedrijfsarts en/of arbeids- en organisatieadviseur). U kunt dat ook zelf, mits u hiervoor gekwalificeerde mensen heeft!

Kosten? Voor individuele PMO’s gelden in de regel vaste tarieven afhankelijk van de dienstverlener. Tot 10 personen moet u rekenen op ongeveer € 2.000,-. Vraag altijd eerst een offerte aan bij uw arbodienst of andere dienstverleners op dit vlak. Grotere bedrijven moeten bij een groeps-PMO (>25 medewerkers) toch al gauw denken aan bedragen tussen de € 5.000,- en € 10.000,-. Al met al niet mis dus. Tip. Bedenk van tevoren welk doel u nastreeft en voor wie (werkgever en/of werknemer). Spreek met uw arbodienst goed af wie het onderzoek gaat uitvoeren en coördineren. Uw bedrijfsarts of brancheorganisatie kan u daarbij adviseren.

Bedenk van tevoren welke informatie het PMO moet opleveren (doelstelling) en voor wie (werkgever en/of werknemer). Spreek met de deskundige af wie het onderzoek gaat uitvoeren en coördineert.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01