SUBSIDIES - 18.02.2014

Subsidieopenstellingen maart 2014

Tussen 1 en 31 maart 2014 worden er nieuwe subsidies opengesteld. Wat moet u weten als u uw bewaarplaats wilt moderniseren of als u investeringsplannen in landbouwwerktuigen met gps-besturing heeft? Hoe krijgt u nu subsidie?

Subsidie renovatie bewaarplaatsen

U kunt subsidie aanvragen wanneer u uw bestaande bewaarplaats wilt moderniseren. U kunt subsidie krijgen voor: asbestverwijdering, isolatie en computergestuurde klimaatregeling.

Isolatie. Voor verwijdering van de oude isolatie is er geen subsidie.

Nieuwe isolatie. De subsidie voor isolatie kan alleen worden aangevraagd als de nieuwe isolatie aan de eisen voldoet die ook gelden voor de Energie Investeringsaftrek (EIA).

Energie-investeringsaftrek. Via de EIA kunt u dan ook nog eens fiscaal voordelig investeren. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw normale afschrijving.

ierdoor betaalt u minder inkomstenbelasting of (als u een BV heeft) vennootschapsbelasting. Plus voordeel op uw energierekening. Vraag uw EIA tijdig aan via https://mijn.rvo.nl : binnen drie maanden na het geven van de opdracht.

Klimaatregeling. Wilt u de klimaatregeling van uw bewaarplaats moderniseren, dan kunt u in de subsidieaanvraag ook de kosten van de noodzakelijke aanpassingen van het ventilatiesysteem opvoeren.

Plantaardige landbouwproducten. De subsidie is alleen beschikbaar voor een bewaarplaats voor plantaardige landbouwproducten.

Gps-gestuurde apparatuur

Voor bepaalde gps-gestuurde landbouwapparatuur is dit jaar ook weer subsidie beschikbaar. Het gaat hierbij om investeringen in de hiernavolgende gps-gestuurde machines en werktuigen.

  • Ploeg met gps-bijsturing.
  • Spuitmachine met gps-sectiebesturing.
  • Gps-gestuurde schoffelapparatuur.
  • Bemestingsapparatuur met gps (sectiebesturing of variabele strooibreedte en dosering).
  • Beregeningsapparatuur voor precisieberegening met vochtsensoren.
  • Poot- en zaaiapparatuur met gps-sectiebesturing.

Hoeveel subsidie?

30% van de investering. Voor zowel de renovatie van de bewaarplaatsen als de gps-gestuurde apparatuur geldt een subsidie van 30% van de investering.

Maximaal € 50.000,- per aanvrager. Het maximale subsidiebedrag is € 50.000,- per aanvrager.

Investering van meer dan € 15.000,-. Wanneer u minder dan € 15.000,- investeert, wordt uw aanvraag niet in behandeling genomen.

Loting. Het is nagenoeg altijd zo dat er voor deze regelingen meer aanvragen binnenkomen dan er budget beschikbaar is. Er wordt dan geloot onder alle binnengekomen aanvragen.

Voorrang krijgen? Bij deze loting krijgt u voorrang wanneer u de laatste drie jaar nog geen subsidie voor deze investeringen heeft ontvangen.

Aanvragen. Vraag uw subsidie tussen 1 en 31 maart aan via: https://mijn.rvo.nl U mag tijdens deze openstelling niet voor zowel gps-gestuurde apparatuur als renovatie van uw bewaarplaats subsidie aanvragen.

Vraag als u voor meer dan € 15.000,- investeringen doet voor asbestverwijdering, isolatie, computergestuurde klimaatregeling of gps-gestuurde apparatuur, uw subsidie van 30% van de investering (maximaal € 50.000,-) aan via de site van RVO.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01