WEBDIENSTEN - ONLINE FOTO’S - 24.03.2016

Google Foto’s kan meer dan u denkt

Google Foto’s biedt vele, bekende voordelen: automatische back-up van de foto’s die u maakt met uw smartphone of tablet, gratis onbeperkte opslag voor foto’s, snelle toegang tot al uw foto’s vanaf elk toestel. Wat kan het nog meer?

Zoeken naar plaatsen en dingen

Uw verzameling foto’s in Google Foto’s ( https://photos.google.com ) wilt u natuurlijk snel kunnen doorzoeken. Als u het zoekscherm opent via het vergrootglas, dan ziet u hoe uw foto’s al automatisch gesorteerd zijn op basis van de plaats van de opname of op basis van de zaken (bergen, auto’s, enz.) die erop te zien zijn.

Google Foto’s kan foto’s ook ordenen op basis van de mensen, maar die functie is in Europa omwille van de privacy uitgeschakeld. Als u met uw toestel buiten Europa reist, kunt u deze mogelijkheid wel permanent activeren door in de Instellingen de optie Vergelijkbare gezichten groeperen aan te vinken. Zodra de beeldherkenning van de gezichten afgelopen is, verschijnt er een nieuwe sortering in het zoekscherm, met de herkende gezichten van uw vrienden en familie. U kunt hen dan de juiste namen geven en er vervolgens op zoeken.

Foto’s bundelen

De Google Foto’s-app maakt het mogelijk om foto’s op verschillende manieren te bundelen. Tik op het ‘+’-icoontje rechts bovenaan en u kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden: een verhaal (tijdlijn van foto’s waaraan u zelf beschrijvingen en locaties kunt toevoegen), een film van foto’s met eigen achtergrondmuziek, een animatie van meerdere foto’s die vlak na elkaar gemaakt zijn, en een collage van 2 tot 9 foto’s.

Deze gebundelde foto’s komen allemaal in uw Verzamelingen , vanwaar u ze bv. via e-mail (als een link) kunt delen met vrienden. En natuurlijk kunt u ook gewone fotoalbums maken en delen met vrienden. Google Foto’s heeft ook een Assistent (veeg in het foto-overzicht naar rechts) die zelf collages e.d. kan maken en die aan u zal suggereren.

Onderweg foto’s bewerken

In Google Foto’s kunt u foto’s ook bewerken: bijsnijden, filters toepassen en nog meer. Raak de foto aan die u wilt bewerken, raak het potlood aan en u krijgt een heleboel opties. Terwijl u aan het bewerken bent, kunt u de foto opnieuw aanraken om te zien hoe hij er in het begin uitzag. Als u de bewerkte foto bewaart, wordt die opgeslagen naast de oorspronkelijke foto. U kunt dan kiezen welke foto u de beste vindt en de andere wissen.

Ruimte besparen

Als Back-up en synchronisatie aanstaat in de Instellingen , dan kunt u ruimte op uw mobiele toestel besparen door lokale kopieën van uw foto’s te verwijderen. Activeer daarvoor in de Instellingen de optie Opslagruimte op apparaat vrijmaken . Let op! Als u die foto’s ook verwijdert uit Google Foto’s, zijn ze wel definitief weg. Tip. Gelukkig kunt u in de Prullenbak van Google Foto’s verwijderde beelden nog 60 dagen terughalen.

Uw foto’s terughalen uit Google Foto’s

Google biedt een Desktop-uploader ( https://photos.google.com/apps ) die echter maar in één richting werkt: foto’s van uw computer uploaden naar Google Foto’s. Wilt u uw foto’s in één keer terughalen uit Google Foto’s, dan moet u naar Google Takeout ( https://takeout.google.com/settings/takeout ) en daar bij Google Foto’s aanvinken of u alle fotoalbums of slechts een selectie wilt downloaden als zip-bestand.

Google Foto’s is een uiterst veelzijdig fotobeheerprogramma: neem even de tijd om mogelijkheden te verkennen zoals foto’s bundelen, foto’s bewerken en zoeken op plaatsen of zaken.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01