E-MAIL - IOS - 24.03.2016

Werk efficiënter met Mail op iPhone en iPad

Mail is de standaardapp voor e-mail op de iPhone en iPad. Deze ‘gewone’ mailapp heeft misschien meer in huis dan u denkt. Hoe stelt u deze nog beter in?

De Mail -app ( http://www.apple.com/iphone-6s/ios-9/ ) voor iPhone of iPad is snel en integreert goed met het iOS-besturingssysteem zelf. Zo doorzoekt iOS 9 met de Spotlight -zoekfunctie ook automatisch al uw mails. Tip 1.   Spotlight bereikt u door op het home-scherm van boven naar onderen te swipen. Tip 2.  Wilt u niet dat Spotlight uw mails doorzoekt, dan kunt u dat uitzetten in Instellingen ; Algemeen ; Zoek metSpotlight .

Sinds iOS 9 kunt u nu eindelijk bijlagen toevoegen aan een bericht in Mail. Tap lang op een lege plaats in het bericht en kies Voeg bijlage toe . U kunt een bestand kiezen uit uw iCloud-schijf of uit een compatibele app, zoals Dropbox. Mail downloadt het bestand eerst en voegt het daarna toe aan het mailtje. Tip.  Grote bestanden deelt u beter direct via Dropbox of een andere clouddienst.

Configureer Mail optimaal

Via de Mail-app of via Instellingen; Mail; Contacten; Agenda; Nieuwe account kunt u een nieuw mailaccount configureren (iCloud, Exchange, Gmail, Yahoo, Outlook.com, …). Met de optie Anders; Voeg mailaccount toe kunt u ook een gewoon pop- of imap-account van uw provider toevoegen. Tip 1. Biedt uw provider zowel pop als imap aan, kies dan voor imap. Zo blijft uw mailbox synchroon met uw webmail en de mailinstellingen op uw computer. Tip 2. Gebruik ssl-encryptie als uw provider dit ondersteunt.

Met de optie Nieuwe gegevens bepaalt u hoe vaak uw mail gecontroleerd wordt. U kunt dit instellen (Fetch) op elk kwartier, half uur of uur, of handmatig. Alleen iCloud-mail en Exchange worden in real time gesynchroniseerd zodat u berichten als het ware ziet binnenkomen.

In de Instellingen van Mail kunt u ook bepalen hoeveel regels voorvertoning u op het hoofdscherm te zien krijgt. We raden u aan om ook Berichtenreeksen in te schakelen, zodat conversaties met meerdere berichten in één keer getoond worden. Hier stelt u ook uw handtekening in.

Efficiënter werken met Mail

Bent u een bericht aan het intikken, maar heeft u het nog niet verstuurd, dan kunt u het eenvoudig naar beneden swipen om het tijdelijk te ‘parkeren’. U kunt dan iets opzoeken in een andere mail, of een stukje tekst van elders kopiëren.

Wilt u snel alle ‘concepten’ of drafts te zien krijgen, tap dan lang op het icoontje rechtsonder om een nieuwe mail aan te maken. U krijgt dan een lijst van alle concepten te zien.

Gebruikt u iOS 9, tap dan lang op een attachment (bv. een pdf of afbeelding). Kies vervolgens Markeer en beantwoord . U kunt nu markeringen aanbrengen, tekst toevoegen en het bestand als bijlage versturen.

Wilt u een notificatie ontvangen als iemand antwoordt op een bericht, klik dan op het belletje naast het onderwerp bij het aanmaken van een mail. Kies Laat het me weten .

Tip 1. Verstuurt u soms grote foto’s, dan vraagt Mail op iPhone automatisch om deze te verkleinen. Op de iPad is dat niet zo: u moet zelf de grootte kiezen net boven de regel Onderwerp ! Tip 2. Wilt u alleen de berichten met bijlagen zien, klik dan op Wijzigen nadat u Mail opent en kies Bijlagen . Op die manier kunt u ook alleen mails van Vandaag zien of alle Gemarkeerde mails.

Gebruik de zoekfunctie Spotlight in iOS om ook Mail te doorzoeken. Voeg nu ook bijlagen van clouddiensten toe aan uw berichten en weet dat u zelfs pdf-bijlagen kunt bewerken in de Mail-app.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01