WEBDIENSTEN - VIDEOCONFERENCING - 24.03.2016

Vergaderen met beeld en geluid

Ontwikkelingen op het gebied van soft- en hardware maken web- en videoconferencing zeer betaalbaar. Mogelijk levert het uw bedrijf zelfs een besparing op.

1.Voor- en nadelen. Videovergaderen is een uitkomst in bedrijven met verschillende vestigingen of veel thuiswerkers. AndersSamenwerken.nl ( http://www.anderssamenwerken.nl/hnw/online-vergaderen.html ) vertelt hoe de dienst aansluit bij het nieuwe werken. Het verschil tussen een eenvoudige een-op-een-webconference en een technisch meer geavanceerde videoconference wordt uit de doeken gedaan door MKB Servicedesk ( http://www.mkbservicedesk.nl/9185/wat-videoconferencing.htm ). Het blog van Places.nl ( https://blog.places.nl/videoconferencing-voor-ondernemers/ ) is duidelijk over de voor- en nadelen van videoconferencing. Overweeg dus of in uw situatie de kosten opwegen tegen de baten, en niet alleen in financiële zin.

2. Gratis of betaald? U kunt kiezen uit veel verschillende platforms. Diensten als Skype, Apple FaceTime en Google Hangouts zijn gratis en bekend. Aan meer professionele systemen hangt een prijskaartje. For Conference ( http://www.forconference.nl/conferencing-nieuws/10-verschillen-tussen-gratis-en-betaalde-videoconferencing-oplossingen/ ) wijst op de verschillen die u moet kennen om weloverwogen te kiezen. Ook een te betalen dienst hoeft u niet de kop te kosten: Computerworld ( http://computerworld.nl/mobility/76224-6-goedkope-applicaties-voor-videovergaderingen ) zette een aantal voordelige opties op een rij.

3. Hardware. Dankzij ingebouwde camera’s en microfoons zijn laptops, tablets en smartphones al voorbereid op videovergaderen. In de vergaderruimte op kantoor moet waarschijnlijk geïnvesteerd worden, zodat iedereen aan de vergadertafel goed te zien en te horen is. Polycom ( http://www.polycom.nl/hd-video-conferencing.html ) en Logitech ( http://www.logitech.com/nl-nl/conference-cam ) bieden op dit gebied een uitgebreid assortiment voor (middel)kleine bedrijven.

4. Opties. Voor wie dieper in de materie wil duiken, geeft een artikel van Computerworld ( http://computerworld.nl/it-beheer/74153-aan-de-slag-met-videoconferencing ) een overzicht van technieken en protocollen.

Videoconferencing vraagt geen enorme investeringen meer. Kijk bij Places.nl en Computerworld voor het maken van de juiste keuzes.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01