WEBSITE - 05.10.2018

Houd uw website bereikbaar!

Door aanscherping van de veiligheidsregels passen domeinhosts hun software aan. Doet u niets, dan werkt uw website na 1 november 2018 mogelijk niet meer.

Waar gaat het over? Om een veilige website te garanderen zal een domeinhost gebruik moeten maken van de nieuwste software, waaronder ook de meest recente PHP-versie. PHP (Hypertext Preprocessor) is een scripttaal die wordt gebruikt voor dynamische websites, zoals:

  • websites met bepaalde functionaliteiten, zoals een reserverings- of boekingssysteem, (product)foto’s, zoekmachine, (aan)betaalfuncties, online menusamenstelling, (service)chatfunctie, etc.;
  • webshops;
  • websites met een CMS (content management systeem), zoals Joomla en WordPress. Een CMS is een systeem waarmee u op een eenvoudige wijze een website kunt beheren.

Nieuwe versie. Om de zoveel tijd brengen de ontwikkelaars van PHP een nieuwe versie uit. Zo zijn de ontwikkelaars van PHP gestopt met het uitbrengen van (veiligheids)updates voor de oudere versies, waaronder PHP 5.6. Dit is de reden dat de meeste webhosts tussen 1 november en 31 december 2018 stoppen met de ondersteuning voor die versie. Dit houdt in dat de beveiliging van uw website veroudert, waardoor kwaadwillenden makkelijker uw website kunnen hacken.

Wat betekent dit voor u? Draait uw website op een verouderde PHP-versie? Let op. Onderneemt u verder geen stappen en laat u de boel maar de boel, dan loopt u de kans dat uw website vanaf 1 november 2018 offline gaat. Het is dus zaak om te checken of er in uw website gebruik wordt gemaakt van een PHP-code die niet meer ondersteund wordt. In veel gevallen kan uw website door een kleine update minimaal PHP 7.1-proof gemaakt worden. Vraag dit dus tijdig aan uw websitebouwer!

Let op. Niet alle websites kunnen overweg met PHP 7.1. Zo kan het zijn dat bepaalde functionaliteiten niet meer werken ten opzichte van de versie ervoor. In dat geval is er dus meer werk aan de winkel dan enkel een kleine update. In het ergste geval zou het zomaar kunnen zijn dat er een nieuwe website moet worden gemaakt. Onderhoud is dus belangrijk!

Neem contact op met uw websitebouwer of uw website minimaal PHP 7.1-proof is. De meeste webhosts werken na 1 november 2018 niet meer met verouderde versies.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01