WEBDIENSTEN & SOFTWARE - CHAT - 23.11.2018

Beter aan de slag met Facebook Messenger

Met Facebook Messenger kunt u chatten met uw Facebook-contactpersonen. De app bevat echter heel wat meer interessante mogelijkheden.

Messenger is de chatapp van Facebook ( http://www.facebook.com ). Die kan trouwens ook voor zakelijk gebruik ( http://www.facebook.com/business/marketing/messenger ) interessant zijn, bv. voor klantenservice. U gebruikt Messenger via de Facebook-website of via de apps voor iOS en Android. Zo kunt u chatten met al uw Facebook-vrienden of met andere Facebook-gebruikers (die dan eerst uw chatgesprek moeten aanvaarden). Tip.  Messenger heeft ook een eigen webapp op Messenger ( http://www.messenger.com ). Die webapp heeft niet alle mogelijkheden van de smartphone-apps, maar stelt u wel in staat om gemakkelijk langere teksten in te tikken met een ‘gewoon’ toetsenbord. Met de webversie kunt u ook bijlagen versturen, bv. documenten, foto’s of video’s die u gewoon naar het venster sleept. Let op!  In de apps kunt u wel bijlagen bekijken, maar geen andere bestanden dan foto’s en video’s versturen.

Maak een filmpje of verhaal

In de apps kunt u een filmpje maken met een druk op de cameraknop. Een dergelijk filmpje kan maximaal 15 seconden duren en u kunt er heel wat filters op loslaten of icoontjes aan toevoegen. Ook een soundtrack gebruiken is mogelijk. U kiest vervolgens aan wie u de video wilt versturen, of u bewaart hem op de filmrol van uw toestel.

Met de Messenger-app kunt u ook een verhaal (story) creëren. Een verhaal is een compacte verzameling van video’s of afbeeldingen, waar u eventueel filters of geschreven berichten aan toevoegt. Uw verhaal blijft gedurende 24 uur zichtbaar voor uw vrienden, en dit zowel op Facebook als Messenger. U kunt uw verhaal ook nog apart versturen naar Messenger-contactpersonen. Tip.  Uw verhaal kunt u eventueel ook openbaar maken, of alleen versturen naar bepaalde vrienden – klik hiervoor op het tandwieltje en kies dan Openbaar of Aangepast.

Extensies en geheime berichten

Tijdens een conversatie kunt u een aantal extensies gebruiken. Klik op het blauwe plusteken en kies bv. Pinterest, Apple Music, Spotify of gebruik een extensie om leuke stickers, emoji’s of animated gifs te selecteren. Tip.  Bepaalde extensies krijgt u alleen te zien als u de daarbij horende app geïnstalleerd heeft.

Wilt u gevoelige info doorsturen, dan kunt u een Geheim chatbericht gebruiken. De versleuteling is dan nog beter, maar een aantal mogelijkheden kunt u dan niet meer gebruiken, zoals animated gifs en bepaalde extensies. Bovendien kunt u die conversatie dan niet op uw andere apparaten zien. Klik op het Nieuw bericht -icoontje en kies rechtsboven Geheim (in iOS) of kies het i-symbool in Android. U kunt ook de naam van een persoon kiezen in een gesprek en Geheim gesprek kiezen. Let op!  Geheime chats worden niet gearchiveerd.

Tip.  Heeft u meerdere Facebook-accounts, dan kunt u die ook aan Messenger toevoegen. Ga naar uw profielfoto, kies Van account wisselen en voeg uw account toe. Let op!  Weet wel dat u maar één account tegelijkertijd actief kunt hebben.

Deel uw locatie

Met Messenger kunt u ook uw locatie delen in een conversatie. Klik op het blauwe plusteken en kies Locatie . Standaard wordt uw huidige locatie gedeeld, maar u kunt ook een andere locatie doorgeven, bv. waar er afgesproken wordt. Uw locatie wordt gedurende één uur gedeeld.

Creëer met Facebook Messenger (ook nuttig voor zakelijk gebruik) ook verhalen, gebruik extensies en verstuur zelfs ‘geheime’ berichten. U kunt (gedurende een uur) zelfs uw positie doorgeven.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01