SOFTWARE - VIDEO - 15.03.2019

Kodi als volwaardig mediacenter

Kodi is het uitgebreidste mediacenterpakket dat u (gratis) kunt installeren. U gebruikt Kodi op uw tv of gewoon op een pc of laptop. Hoe doet u dat efficiënter?

Kodi ( http://www.kodi.tv ) is een gratis programma om video’s, muziek en tv-uitzendingen te bekijken. Vroeger heette het XBMC en het wordt vooral gebruikt als ‘mediacenter’, d.w.z. een compacte computer die u op uw televisie of projector aansluit om video’s af te spelen. Kodi kunt u echter ook gewoon op uw laptop of desktop installeren. Het is er voor Windows, MacOS en Linux, en er zijn ook mobiele apps voor Android en iOS.

Video’s en ondertitels

Kodi kan bij de video’s ondertitels tonen. Maak daarvoor eerst een account aan op Opensubtitles ( http://www.opensubtitles.org ) en ga in Kodi naar  Add-ons ; Downloaden ; Ondertiteling ; OpenSubtitles.org . Klik op Installeren en kies Subtitles.org . Ga dan naar Configuratie en geef uw accountinfo van Subitles.org in. Als u dan een film zonder ondertiteling afspeelt, kiest u Ondertiteling (rechtsonder) en kiest u een ondertitelingsbestand. Tip.  De taal stelt u op voorhand in via Instellingen ; Spelerinstellingen, Taal ; Talen ; Dutch . Let op!  Soms is het niet zo eenvoudig om de juiste ondertiteling te vinden; probeer meerdere bestanden als de ondertitels niet gelijklopen met de audio!

Gebruik meerdere profielen

U kunt in Kodi meerdere gebruikersprofielen maken. Elke gebruiker heeft dan zijn eigen instellingen en mediabibliotheek. Ga naar Instellingen ; Profielinstellingen ; Profiel toevoegen en volg de wizard. Tip.  Wilt u videobestanden met andere gebruikers op de pc delen? Ga dan naar Media-Info ; Medialocaties om dat in te stellen. Tot slot bepaalt u of er een inlogscherm weergegeven moet worden bij het opstarten.

Kies een mooie lay-out

Standaard toont Kodi een lijst van de laatst toegevoegde films. Ga naar Opties (linksonder) en kies Viewtype om de lay-out te wijzigen. Poster of Fanart is interessant, maar ook Infomuur om meerdere filmcovers te zien. Tip.  Hier kunt u ook een Kodi-skin instellen. Standaard is dat Estuary (of Estouchy voor touchscherm), maar via Meer verkrijgen is er een enorm aanbod.

Add-ons

In Kodi kunt u ‘officiële’ add-ons installeren. Soms zijn niet-goedgekeurde add-ons ook wel nuttig, als ze goed werken en al lang bestaan, zoals voor sportevenementen of bepaalde video’s of tv-shows. Ga naar Instellingen ; Systeeminstellingen ; Add-ons en schakel Onbekende bronnen in. Ga dan naar Instellingen ; Bestandsbeheer ; Locatie toevoegen . Kies Geen en geef het adres van SuperRepo in: http://srp.nu . Ga daarna naar Add-ons ; Add-ons installeren met zipbestand en kies SuperRepo, Krypton, all om het zip-bestand te installeren. Let op!  Zoek wel eerst online even op wat zo’n add-on doet. Sommige add-ons zijn ook niet compatibel met alle Kodi-versies.

Wat heb ik al bekeken?

Met de gratis add-on Trakt.tv houdt Kodi automatisch bij wat u allemaal bekeken heeft. Voeg de add-on toe via Add-ons ; Downloaden ; Programma add-ons ; Trakt ; Installeren. Ga naar Trakt ( https://trakt.tv/auth/signin ) om een code in te geven en configureer Trakt vervolgens in Trakt ; Configureren ; Scrobbling . Tip.  Trakt heeft ook add-ons voor Netflix en VLC, zodat u uw kijkgedrag van diverse bronnen kunt centraliseren.

Configureer ondertitels in Kodi, zodat u ze zelf niet meer hoeft te downloaden. Voeg add-ons toe om Kodi uit te breiden en maak een Trakt.tv-account aan om uw kijkgeschiedenis in de cloud bij te houden.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01