WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 14.11.2012

Tabs op uw Facebook-pagina

Eerder hebben we u al uitgelegd hoe u Facebook-pagina’s kunt gebruiken om uw producten en diensten in de kijker te zetten. Wilt u meer overzicht bieden door pagina’s met tabs aan te bieden? Wij tonen u hoe dat kan.

Facebook-pagina’s voor uw bedrijf of product maakt u via https://www.facebook.com/pages/create.php Op zo’n pagina zou u tabbladen kunnen toevoegen, bv. een welkomsttabblad, een tab met een bepaalde actie of een specifiek product, een tabblad met vacatures, enz. Volgens studiebureau SocialBakers doet het gebruik van tabs op uw professionele Facebook-pagina’s het aantal volgers 40% sneller groeien. Dat is moeilijk te verifiëren, maar hoe dan ook zorgen zulke tabs voor een beter overzicht. Om ze te integreren in uw Facebook-pagina, is wel wat technische kennis nodig.

Stap 1: app creëren

Om van start te gaan, surft u naar de Facebook Developers-pagina (http://www.facebook.com/developers). Daar klikt u rechts bovenaan op Create new app. Vervolgens moet u een naam voor uw applicatie ingeven (dat hoeft niet noodzakelijk de naam van de tab te zijn). Het ‘App Namespace’-veld laat u open en ‘Web Hosting’ laat u uitgevinkt. Klik daarna op Doorgaan. In een volgend venster wordt u mogelijk gevraagd om uw Facebook-account te bevestigen. Dat kan door het nummer van uw gsm in te geven. U ontvangt dan via sms een bevestigingscode, en die moet u in het volgende venster ingeven.

Stap 2: app integreren

In het daaropvolgend stadium moet u de ‘App Display Name’ (maakt niet uit wat), uw contact-­e- mail­adres en het ‘App Domain’ (het domein van de website waarvan u een pagina wilt integreren, dus bv. http://www.uwbedrijf.com) verplicht in­­vul­len. U moet ook een categorie kiezen die uw app het best beschrijft (dit heeft eigenlijk weinig belang).

Daarna is het de beurt aan de integratie-instellingen van de app. Die zijn onderverdeeld in zes secties, maar alleen deze hoeft u te bekijken:

  • Website: hier moet de url van de bronwebsite in­­gevuld zijn (dus bv. http://www.uwbedrijf.com).
  • App on Facebook: bij ‘Canvas URL’ geeft u de url van de specifieke webpagina op die u wilt integreren (dus bv. http://www.uwbedrijf.com/promo-actie/). Let op! Zorg ervoor dat die url eindigt met een ‘/’.Bij ‘Secure Canvas URL’ tikt u de beveiligde url van die webpagina in (beginnende met https://). Informeer hiervoor bij uw web hosting provider naar een zgn. SSL-certificaat.
  • Page Tab: hier moet u opnieuw (vaak weer dezelfde) gegevens intikken. Dat zijn de ‘Page Tab Name’ (de tab-naam die zichtbaar is voor uw bezoekers), de ‘Page Tab URL’ (de url van web­­pagina op die u wilt integreren), de ‘Secure Page Tab URL’ (beveiligde url) en de ‘Page Tab Edit URL’ (niet nodig). U kunt ook een af­­beel­ding voor uw paginatabblad uploaden. Ten slotte moet u nog de breedte van de tabpagina selecteren. Let op! Als uw bronpagina breder is dan deze breedte, dan worden er scrollbars getoond.

Stap 3: app koppelen

Surf vervolgens naar deze url: https://www.facebook.com/dialog/pagetab?app_id=UW-APP-ID&next=UW-URL Hierin moet u ‘UW-APP-ID’ vervangen door uw app-ID (dat vindt u bovenaan de Facebook App-instellingen pagina). ‘UW-URL’ vervangt u door Page Tab URL (zie hierboven). Als alles goed is, komt u na het corrigeren van deze link op de pagina waar u uw app kunt koppelen aan uw Facebook-pagina.

Met tabbladen geeft u meer overzicht aan uw Facebook-pagina, maar ze toe­voegen vereist wel enige technische kennis en enig instelwerk. Met het bovenstaande stappenplan zou het u moeten lukken.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01