ZAKELIJK - FLEXWERKEN - 14.11.2012

Tussen thuis en kantoor

Soms is het handig om naast thuis en op kantoor een derde werkplek te hebben. Deze websites en apps wijzen u de weg naar de beste locaties.

1.Nomaden. Wie regelmatig onderweg is, kan behoefte hebben aan een plek om zich voor te bereiden op een vergadering of om een klant te ont­moeten. Zeker in een onbekende stad is het dan lastig zoeken. Werk­plek­nomaden (http://www.werkpleknomaden.nl) is een site waar flex­werkers hun favoriete locaties delen, vinden en beoordelen. Na het invoeren van uw locatie verschijnt er een lijst met werkplekken, incl. adres, afstand en indien aanwezig bijzonderheden zoals locatietype (businesscenter, hotel, grand café, ...), faciliteiten (wifi, stopcontact) en parkeermogelijk­heid. Op al deze bijzonderheden kan ook gefilterd worden. Handig is ook een indicatie van de sfeer: zakelijk of informeel, stil of rumoerig. Werkplek­nomaden biedt gratis apps voor iOS (Apple) en Android.

2. Elders. Op Deskbookers (http://deskbookers.com) zoekt en boekt u werkplekken – maar ook kantoor- of vergaderruimtes – in heel het land. Dit zijn ingerichte plekken die per uur te huur zijn met ‘credits’. Voor 10 credits betaalt u € 15; voor 100 slechts € 99. Prijzen per uur zijn sterk afhankelijk van de locatie. W-Work (http://www.w-work.nl) levert een soortgelijke dienst, maar met minder locaties. Vooral kantoorloze freelancers en zzp’ers hebben soms behoefte aan een tijdelijke werkplek. Voor hen is er ZZP Flexwerkplek (http://zzpflexwerkplek.nl), maar het aantal locaties op de site is nog te beperkt om echt nuttig te zijn.

3. Station2station. Samen met de internationale kantoorverhuurder Re­gus exploiteert NS flexibele werkplekken bij Nederlandse trein­stations. Station2station (http://regus-ns-station2station.nl) wijst u de weg naar de locaties, waarvan het aantal volgend jaar moet groeien naar twintig. Internet, telefoon en Starbucks-koffie zijn inbegrepen. Station2station werkt met drie abonnementsvormen die u laten kiezen tussen maximale vrijheid (voor incidenteel gebruik) of laagste kosten (frequent gebruik).

4. Fiscaal. Net als gewone kantoorruimte is een flexwerkplek aftrekbaar. Meer voordelen geeft Eenmanszaak Oprichten (http://www.eenmanszaakoprichten.nl/bedrijfsruimte/waarom-je-een-flexibele-kantoorruimte-moet-huren/).

Werknomaden en Deskbookers wijzen u de weg naar een flexibele werkplek. Voor treinreizigers heeft Station2station geschikte locaties.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01