ONTSPANNING - REIZEN - 26.05.2016

Handige sites om uw reis te plannen

Trekt u er opnieuw op uit in de zomervakantie? De klassieke websites om vliegtarieven en hotelprijzen online te vergelijken kent u waarschijnlijk al. Welke sites helpen u daarnaast nog om uw reis voor te bereiden?

Met het vliegtuig

Heeft u nog geen duidelijk reisdoel voor ogen? We wezen u al eerder op websites zoals Qfly ( http://www.qfly.nl ) en GeniusFlight ( http://www.geniustravel.com/nl/flights ), die voor u vliegbestemmingen kunnen zoeken binnen een door u gekozen prijsklasse. Specifiek voor vluchten vanuit Brussels Airport kunt u bij Bruxx ( http://www.bruxx.be ) zoeken naargelang uw budget via de schuiver naast de kaart op de homepage.

Tip. Voor beoordelingen over luchtvaartmaatschappijen en luchthavens wereldwijd kunt u overigens terecht op Airlinequality.com ( http://www.airlinequality.com ). En in de Tools -rubriek van FlightStats ( http://www.flightstats.com ) vindt u via Airport Overview statistische gegevens over vertragingen.

Heeft u al een leuke vakantielocatie op het oog? Surf dan zeker ook eens naar Hipmunk ( http://www.hipmunk.com ). Deze website toont beschikbare vluchten tussen twee locaties in een overzichtelijk tijdraster. Standaard zijn deze gesorteerd volgens ‘agony’: dat is de ideale combinatie van prijs, reistijd en aantal tussenstops. U kunt ze echter ook rangschikken volgens afzonderlijke parameters, of op vertrek- of aankomstuur. Via de schuivers bovenaan kunt u bv. vroege vluchten wegfilteren.

Openbaar vervoer

Met Google Maps ( http://maps.google.com ) kunt u op voorhand een reisroute checken. Met wat geluk vindt u (via het treinicoon bovenaan) zelfs mogelijkheden met het openbaar vervoer. Ook een aanrader is Rome2Rio ( http://www.rome2rio.com ): deze website helpt u om de geschikte vervoersmogelijkheden – in de lucht, over land en op het water – te vinden voor uw reis. U tikt uw begin- en eindbestemming in en als resultaat krijgt u alle mogelijke (combinaties van) vervoersmiddelen te zien. Voor elke optie berekent Rome2Rio ook de reistijd en de prijs. Wanneer u doorklikt op een van de opties, ziet u alle details van het traject. Ter info: sommige locaties zijn niet bereikbaar via het openbaar vervoer. Als dat het geval is voor bv. uw eindbestemming, dan verandert Rio2Rome die automatisch in de dichtstbijzijnde stad waarvoor dat wél mogelijk is.

Roadtrip plannen

Overweegt u een echte roadtrip? Op Roadtrippers ( http://www.roadtrippers.com ) vindt u klassieke trips in Amerika, maar op de homepage kunt u elke begin- en eindbestemming in de wereld ingeven. Daarbij geeft u aan welke bezienswaardigheden u onderweg wilt tegenkomen (‘attractions’, ‘natural wonders’ en ‘weird stuff’). Die worden dan getoond op een kaart. Roadtrippers zoekt ook naar hotels, maar het aanbod is vrij beperkt.

Furkot ( http://trips.furkot.com ) is gelijkaardig. Hier kunt u kiezen tussen ‘one-way trips’ en trajecten waarbij u eindigt op het startpunt. Afhankelijk van uw keuze geeft u het begin en het einde of een middelpunt van uw reis in. U moet ook de begin- en einddatum instellen, hoeveel uur per dag u wilt reizen, wel vervoersmiddel u kiest, waarin u wilt slapen (bv. tent, hotel, …) en of u reist met een huisdier. Via o.a. de Find -, Eat - en Sleep -tabs aan de rechterkant zoekt Furkot naar interessante stopplaatsen langs het traject.

Vergelijk met Rome2Rio de verschillende reisopties via het openbaar vervoer voor uw vakantietrip. Plant u een echte roadtrip? Furkot en Roadtrippers tonen u dan bezienswaardigheden en slaapmogelijkheden onderweg.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01