Alle domeinen

2016 - Mei

LOONHEFFINGEN - 31.05.2016

Nu sneller werknemer door afschaffing VAR?

Doet u zaken met zzp’ers? Dan kon u tot 1 mei gebruikmaken van de VAR-verklaring om te voorkomen dat zij fiscaal als uw werknemer werden gezien. De VAR is echter per 1 mei vervallen. Is het risico nu groter of juist kleiner?

LOONKOSTEN - 31.05.2016

Minimumjeugdloon afgeschaft?

Onlangs is in de Tweede Kamer het plan ingediend om het minimumjeugdloon af te schaffen vanaf 21 jaar. Wat nu met de jeugdige hulpjes in uw bedrijf?

AUTO - 31.05.2016

Elektrische bestelauto met veel belastingvoordelen?

Hoe profiteert u bij de aanschaf van een elektrische bestelauto van extra leuke fiscale aftrekposten en belastingvrijstellingen? Wat moet u doen en waar moet u op letten? Wat is nu goed om te weten?

RECHT - 31.05.2016

Hoeft opdrachtgever meerwerk niet te betalen?

Als er meerwerk wordt verricht bij aangenomen werk, moet u als opdrachtgever dat dan altijd betalen? Gelden daarvoor wettelijke regels? Wie moet wat bewijzen? Wat heeft de rechter nu beslist in een zaak die hierover speelde?

VERZEKERINGEN - 31.05.2016

Laat uw overlijdensrisicoverzekering aanpassen!

Momenteel zijn de overlijdensrisicoverzekeringen (ORV’s) weer volop in het nieuws. De premies zijn in de afgelopen maanden opnieuw aangepast. De premie zou tot 70% kunnen dalen als u uw polis oversluit. Wat is goed om te weten?

ONDERNEMERSCHAP - 31.05.2016

Ondernemer en nog een beetje in loondienst ... lees verder!

Niet iedere ondernemer is fulltime-ondernemer. Velen zijn ook nog deels in loondienst bij een baas. Welke zaken zijn dan specifiek van belang? Waar moet u op letten om uzelf niet tekort te doen?

BOETE BELASTINGEN - 31.05.2016

Boete bij inkeren gaat omhoog


BOUWVERGUNNING - 31.05.2016

Hinder niet onrechtmatig, carport mag van rechter blijven!

Als de gemeente een vergunning heeft afgegeven, kan de buurman dan niet meer in verzet komen? Of staat dat daar los van? Wat heeft de rechter recentelijk hierover beslist in een zaak van hinder door een gebouwde carport?

CONTROLE - 31.05.2016

Opgewekt vertrouwen door overheid niet beschaamd?

Overheidsinstanties moeten zich aan hun woord houden. Geldt dat ook als een ambtenaar van de ene overheidsdienst (bijv. de Arbeidsinspectie) iets belooft namens een andere overheidsdienst (de Belastingdienst)? Wat is er nu beslist?

RECHT VAN DE BOUW - 31.05.2016

Algemene voorwaarden gelden niet, arbiter niet bevoegd!

Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om uw algemene voorwaarden van toepassing te verklaren op het contract? Hoezo heeft de opdrachtgever (sinds 1 januari jl.) een maand bedenktijd? Wat zegt de rechter? Wat nu?

FISCALE WINST - 31.05.2016

Fotocamera deels als zakelijke kosten aftrekken?

Voor bepaalde kosten geldt dat deze zowel een zakelijk als een privé-element hebben, bijv. de aanschaf van een fotocamera voor uw bedrijf en privé. Dit zijn deels zakelijke en deels privékosten voor uw bouwonderneming. Hoe werkt dit?

RECHT - 31.05.2016

Geld overgemaakt naar een verkeerd rekeningnummer?

Als ondernemer doet u waarschijnlijk een flink aantal bancaire overschrijvingen per jaar. De kans dat er eens iets mis gaat, is dan natuurlijk groot. Hoe krijgt u uw geld weer terug als u bijvoorbeeld het verkeerde nummer heeft ingevoerd?

OVERDRACHTSBELASTING - 27.05.2016

Opletten bij doorverkoop

Enige tijd geleden is de doorverkooptermijn binnen de overdrachtsbelasting tijdelijk verruimd. Bij een snelle doorverkoop kan de verruimde termijn nog gelden.

IN DE KIJKER - 27.05.2016

Voorwaarde vervuld, beroep u er direct op

Bij projectontwikkeling wordt vaak met ontbindende voorwaarden gewerkt. Als zo’n voorwaarde in vervulling gaat, kan de ontwikkelaar zich beroepen op ontbinding van het contract. Dit geldt echter niet bij rechtsverwerking. Hoe zit dit?

MAKELAARSCONTRACT - 27.05.2016

Moet een notaris de courtage altijd uitbetalen?

Normaliter betaalt een notaris de courtagenota na de overdracht van een onroerende zaak uit aan de makelaar. Mag hij dat ook doen als de cliënt hem sommeert dat niet te doen? Wat zei de rechter daar onlangs over?

APPARTEMENTSRECHTEN - 27.05.2016

Wat zijn de financiële stukken van de VvE?

Als u bemiddelt bij de aan- of verkoop van een appartementsrecht, is het van belang dat u inzage krijgt in de financiële stukken van de Vereniging van Eigenaars. Over welke stukken gaat het dan en wat kunt u daaruit afleiden?

KOOP - 27.05.2016

Strookje grond bijkopen, waar moet u op letten?

Naast het perceel van uw cliënt ligt een ‘ongebruikt’ stukje gemeentegrond. Dit groenstrookje wil uw cliënt graag van de gemeente kopen. Hoe gaat dat in zijn werk? Waar moet uw cliënt dan rekening mee houden?

WONINGHUUR - 27.05.2016

Verruiming tijdelijke verhuur woonruimte een feit

Het Wetsvoorstel doorstroming huurmarkt is in april door de Eerste Kamer aangenomen en wordt daarmee definitief. Belangrijk is dat de tijdelijke verhuur van woonruimte per 1 juli 2016 wordt verruimd. Wat moet u zeker weten?

UW RAADSMAN - 27.05.2016

Zelf onderhoud doen, ook fiscaal een voordeel?

Koos heeft onlangs een nogal verwaarloosd woonhuis op de kop getikt en dit zelf met noeste arbeid opgeknapt. Van vrienden heeft hij gehoord dat hij over de winst misschien belasting moet betalen. Hoe zit dat?

INTERNETCONNECTIE - VARIA - 26.05.2016

Verkeersregelaar op uw netwerk


WEBDIENSTEN - ONLINE COMMUNITY’S - 26.05.2016

Berichten posten op sociale media


ONTSPANNING - REIZEN - 26.05.2016

Handige sites om uw reis te plannen

Trekt u er opnieuw op uit in de zomervakantie? De klassieke websites om vliegtarieven en hotelprijzen online te vergelijken kent u waarschijnlijk al. Welke sites helpen u daarnaast nog om uw reis voor te bereiden?

WEBDIENSTEN - NOTITIES - 26.05.2016

Notities maken kan nu nog gemakkelijker

Met Google Keep kunt u op een eenvoudige manier notities en lijstjes maken. De mogelijkheden werden onlangs nog uitgebreid. Een overzicht.

COMPUTER - HARDWARE - 26.05.2016

Een hele computer op een stick

Computers worden steeds kleiner en dat merkt u bij uitstek bij een ‘computer op een stick’. Zowel Intel als Google hebben nu zo’n stick. Wat heeft zo’n minuscule computer te bieden en welke kiest u het best?

E-MAIL - WEBMAIL - 26.05.2016

Beter mailen met Outlook.com

Gebruikt u ook Outlook.com (het vroegere Hotmail)? Microsoft heeft flink aan de weg getimmerd en Outlook.com kan stilaan de vergelijking aan met Gmail. Hoe gebruikt u het nog efficiënter met de beschikbare add-ons?

COMPUTER - HARDWARE - 26.05.2016

Hardware met een tweede leven

De markt voor gereviseerde computerapparatuur is enorm gegroeid. Zulke ‘refurbished’ hardware is goed voor uw portemonnee én voor het milieu.

COMPUTER - VIRTUAL REALITY - 26.05.2016

Uw eerste stappen in de virtuele wereld

U heeft ongetwijfeld al iets gelezen over dé nieuwe technologietrend, virtual reality. Hoe kunt u met de spotgoedkope Google Cardboard-bril die virtuele wereld zelf verkennen?

E-MAIL - E-MAILADRES - 26.05.2016

Handig omspringen met meer e-mailadressen

Bijkomende mailadressen, naast uw hoofdadres, komen altijd van pas. Maar hoe kunt u er snel mee werken in uw favoriete mailapplicatie?

SOFTWARE - WINDOWS - 26.05.2016

Voordelen van Windows 10 zonder het te installeren

Net zoals vele anderen aarzelt u misschien om over te schakelen naar Windows 10. Toch heeft Windows 10 een aantal interessante vernieuwingen en verbeteringen. Kunt u er enkele toevoegen aan uw Windows 7 of 8?

BEVEILIGING - ANTI-MALWARE - 26.05.2016

Verwijder en voorkom malware

Een gewone virusscanner vindt niet altijd álle mal- en spyware. Welke aparte, extra tools zijn het installeren of het uitproberen waard? We geven u een overzicht van de beste programma’s.

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 26.05.2016

Een ‘call to action’ die écht werkt

Met een website of webshop wilt u bezoekers een bepaalde actie laten uitvoeren, bv. prijsinformatie aanvragen of een product bestellen. Hoe zorgt u ervoor dat zij ook daadwerkelijk op de virtuele knop duwen? Een checklist om u te helpen.

WEBDIENSTEN - VARIA - 26.05.2016

Zo ziet u niets meer over het hoofd

De webdienst Checklist combineert duizenden afvinklijstjes die tegelijkertijd een herinneringsfunctie in huis hebben. Interessant voor u?

BOUWGEBREKEN - 13.05.2016

Werk opgeleverd, aannemer van aansprakelijkheid af?

Als er wordt afgeweken van het bestek, heeft de opdrachtgever dan recht op schadevergoeding? Wat als het werk al is opgeleverd? Wat heeft het Gerechtshof Amsterdam nu hierover beslist in een zaak die speelde bij een collega?

SOCIALE VERZEKERINGEN - 13.05.2016

Vrijwilliger met een uitkering, wat dan?


RECHT VAN DE BOUW - 13.05.2016

Klachten niet serieus genomen, aannemer aansprakelijk!

Als de opdrachtgever met klachten komt, hoe moet u dan reageren? Wat speelde er bij een collega over de levering en montage van een verwarmingsinstallatie? Wat heeft de rechter beslist? Hoe pakt u dat nu juridisch goed aan?

CONTROLE - 13.05.2016

Administratie bouwbedrijf op orde

Als de administratie van uw bouwbedrijf niet voldoet, kan deze worden verworpen. Dan staat u fors achter in een procedure tegen de fiscus. Wat is raadzaam?

BELASTINGAANGIFTE - 13.05.2016

Laat maar schuiven die fiscale partner!

Sinds 2014 is uw belastingaangifte reeds vooraf ingevuld door de Belastingdienst. Wat kunt u er zelf nog aan doen om zo min mogelijk belasting te betalen? Schuiven natuurlijk! Hoe werkt dat verdelen tussen u en uw fiscale partner nu?

RECHT - 13.05.2016

Volmacht oké, dan is het huis rechtsgeldig verkocht!

Als een erfgenaam meent dat het huis voor een te laag bedrag is verkocht, kan de koop dan nog worden teruggedraaid? Of is dat afhankelijk van de inhoud van de volmacht? Wat zegt de rechter? Wat is goed om te weten?

BELASTINGEN - 13.05.2016

Boete voor inkeerders wordt verdubbeld

De fiscus ziet graag dat zwartspaarders tot inkeer komen en hun spaartegoeden aangeven. Om dit aan te moedigen worden de fiscale boetes onder voorwaarden gematigd. Hoe worden deze gematigde boetes echter verdubbeld?

AFTREKPOST - 13.05.2016

Laat de fiscus meebetalen aan financiële tegenvallers

U dacht dat u een lucratief arrangement had samengesteld, maar dat viel in de praktijk vies tegen. Kunt u de gemaakte kosten en het geleden verlies toch gewoon van de winst aftrekken of zijn er beperkingen? Waar moet u op letten?

DE JURIDISCHE KANT - 13.05.2016

Aangetekend verzenden, de juridische ins en outs

Als u zeker wilt weten dat een brief is gearriveerd, kunt u kiezen voor aangetekend verzenden. Dat heeft juridisch gezien natuurlijk veel voordelen, al is er ook een valkuil die vermeden moet worden. Wat moet u als horecaondernemer weten?

ICT-INVESTERINGEN - 13.05.2016

Desktop, tablet, laptop of toch een ‘hybride’?

Ook in de horeca is de pc niet meer weg te denken. Stel, u bent toe aan een nieuwe. Wat kiest u: desktop, tablet, laptop of toch een hybrideapparaat? Hoe maakt u de beste keuze, ook in fiscaal opzicht?

INHUREN ZELFSTANDIGE - 13.05.2016

Zelfstandige inhuren?

In het vaknieuws werd gewaarschuwd voor het in zee gaan met zzp’ers. Zoals het inhuren van een klusser, cateraar of ICT’er. Hoe regelt u zoiets fiscaal gezond?

HORECAKOSTEN - 13.05.2016

Uw terras opknappen zonder fiscaal af te knappen ...

Stel, u wilt uw terras voor het seizoen echt aanbreekt, een complete ‘make-over’ geven. U besluit om alles zelf een opknapbeurt te geven. Wat kunt u fiscaal met deze kosten? Zit er nog een fiscaal extraatje in? Hoe loopt u fiscaal niets mis?

GEMEENTE - 13.05.2016

U wilt een groter terras, maar de gemeente niet, wat nu?

Horecaondernemers staan er niet om te springen om tegen de gemeente te procederen. Hoewel het procederen tegen de gemeente ook vaak lastig is, kan dat bij terrasgedoe de moeite lonen. Maar wat kunt u eerst zelf proberen?

PERSONEEL - 13.05.2016

Wanneer mag een camera in de zaak?

De laatste tijd wordt er meer en meer gestolen of heeft u het idee dat de veiligheid van uw werknemers of van uw gasten in het geding is. U besluit dan maar camera’s te plaatsen. Mag dat? Waar moet u rekening mee houden?

VERZEKEREN - 13.05.2016

Kan uw verzuimverzekering goedkoper?

Minister Asscher heeft onlangs gepleit voor het hanteren van een ‘forward looking’-premieberekening bij de verzuimverzekering. Wat speelt er daarbij en is dat voor u voordelig?

RECHT - 13.05.2016

Mededeling aan werknemer, aangetekend verzenden!

Het is juridisch gezien soms verstandig dat u kunt bewijzen dat u belangrijke mededelingen aan de werknemer heeft gedaan, bijv. bij een conflict of een ontslag. Hoe doet u dat het beste? Is een aangetekende brief de oplossing?

ONTSLAG OP STAANDE VOET - 13.05.2016

Reden van ontslag op staande voet letterlijk nemen?

Wanneer Peter de privéauto van zijn vrouw met de tankpas van zijn werk heeft volgetankt zonder deze kosten te vergoeden, wordt hij door zijn baas op staande voet ontslagen. Moet de werkgever die ‘diefstal’ dan (volledig) bewijzen?

AUTO VAN DE ZAAK - 13.05.2016

0%-auto en toch privébijtelling, dat kan!


VAKANTIE TIJDENS ZIEKTE - 13.05.2016

Wat met de vakantiedagen van een zieke werknemer?

Kan een zieke werknemer op vakantie gaan? En als hij dat doet, mag u zijn vakantiedagen dan op zijn vakantietegoed in mindering brengen? Wat zei de rechter daar onlangs over?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 13.05.2016

Voorovereenkomst blijft oppassen geblazen

U heeft behoefte aan extra handen op het werk en geeft een nieuwe medewerker een oproepcontract voor bepaalde tijd. Maar als u niet oppast, zit u eerder dan verwacht vast aan een contract voor onbepaalde tijd. Hoe zit dat precies?

LOONHEFFINGEN - 13.05.2016

Zomers personeelsfeest ook fiscaal in het zonnetje?

Stel, u wilt uw hardwerkend team voor het begin van de zomervakantie eens lekker in het zonnetje zetten met een zomerbarbecue. Hoe doet u dat zonder dat de fiscus met een al te groot deel van het feestbudget op de loop gaat?

BELEID - 13.05.2016

Ramadan komt er aan

De ramadan is voor moslims een belangrijke periode waarin zij van zonsopgang tot zonsondergang vasten. Moet u daar als werkgever rekening mee houden?

RECHTSVORM - 13.05.2016

Man-vrouwfirma nu nog voordeliger

De heffingskortingen voor personen met een hoog inkomen worden steeds lager en voor werkenden met een laag inkomen juist hoger. Dat maakt de man-vrouwfirma extra voordelig. Hoe werkt dat nu fiscaal bekeken erg goed?

AUTOKOSTEN - 13.05.2016

Tanken in het buitenland?


BTW EN FACTUUR - 13.05.2016

Korting of toeslag op uw factuur, wat met de btw?

Voor tijdige betaling van een factuur wordt vaak een korting gegeven. Als er niet tijdig betaald wordt, wordt er nogal eens een toeslag berekend. Wat is voor de btw het verschil tussen een betalingskorting en een kredietbeperkingstoeslag?

AUTO VAN DE ZAAK - 13.05.2016

Niet privé gebruikt, toch bijtelling

Het Gerechtshof Amsterdam heeft onlangs een ‘verrassende’ uitspraak gedaan over de bijtelling voor een auto die niet privé is gebruikt. Wat speelde er?

URENCRITERIUM - 13.05.2016

Urenstaat achteraf even opmaken, een probleem?

Als u voor een aantal ondernemersfaciliteiten in aanmerking wilt komen, moet u voldoende uren in uw bedrijf werken. U kunt dat bewijzen aan de hand van een urenstaat. Maar mag u die ook achteraf opstellen? Wat vond de rechter?

WET- EN REGELGEVING - 13.05.2016

Hoe rechtsgeldig is het gebruik van e-mail?

In dit digitale tijdperk werkt u waarschijnlijk veel met e-mail. U verstuurt overeenkomsten, facturen en meer via de elektronische post. Toch zijn er juridisch gezien enkele haken en ogen aan het gebruik van e-mail.

PERSONEEL - 13.05.2016

Mag u onbelaste reiskosten doorbetalen bij ziekte?

U wilt uw personeel best tegemoetkomen in hun reiskosten voor het woon-werkverkeer. En als ze eens een keer ziek zijn, wilt u ze daarin niet meteen korten. Maar mag dat eigenlijk wel van de fiscus? Hoe zijn de regels hieromtrent?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 13.05.2016

Horizontaal toezicht, iets voor u?

De Belastingdienst wil het liefst zoveel mogelijk fiscale zaken al vooraf regelen in plaats van handhaving na een belastingcontrole of vragenbrief. Samenwerking met uw adviseur en/of accountant is daarvoor essentieel. Hoe zit dat?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 12.05.2016

Voorrang schuldeisers leidt tot aansprakelijkheid

Als bestuurder kunt u aansprakelijk worden gesteld als het aan uw ‘onbehoorlijke bestuur’ te wijten is dat de BV belastingschulden niet betaalt. Uit een recente rechterlijke uitspraak blijkt nog eens dat u goed op uw tellen moet passen.

FISCOTIP - 12.05.2016

Studietoelage uit de BV?

Studerende kinderen zijn duur. Maar waarom zou u uw zoon of dochter niet op de loonlijst van uw BV zetten? Zo krijgt u een leuke aftrekpost voor de BV, terwijl uw kind niet of nauwelijks belasting betaalt. Wat zijn de mogelijkheden?

LOKALE HEFFINGEN - 12.05.2016

Leges bouwvergunning niet goed onderbouwd

De hoogte van de bouwleges die de gemeente u in rekening brengt, is afhankelijk van de bouwkosten. Mag de gemeente dit berekenen op basis van ‘eenheidsprijzen bouwkosten’? Wat heeft de rechter hier nu over beslist?

BEDRIJFSOPVOLGING - 12.05.2016

Definitief bedrijfsopvolgingsfaciliteit voor vastgoed-BV

Om voor de erf- en schenkbelasting aanspraak te kunnen maken op de bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF), moet er sprake zijn van een materiële onderneming. De Hoge Raad heeft een belangrijke uitspraak voor vastgoed-BV’s gedaan.

IN DE PIJPLIJN - 12.05.2016

Bijtellingspercentages aangepast


VENNOOTSCHAPSBELASTING - 12.05.2016

Aansprakelijk voor belastingschuld verkochte BV?

Na verkoop van aandelen in een BV kunt u als voormalig aandeelhouder niet meer worden lastiggevallen door schuldenaren van de verkochte BV. Maar wist u dat de Belastingdienst dit in bepaalde situaties toch kan doen? Hoe zit dat?

VRAAG VAN EEN ABONNEE - 12.05.2016

Bijverdienen mag, maar hoeveel?


PENSIOEN - 12.05.2016

Heeft ex-echtgenoot recht op de helft van het BV-pensioen?

Wat staat er in de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding? Geldt dat ook voor uw pensioen-BV? Hoe kan dat anders worden geregeld? Wat heeft de rechter nu beslist in een zaak die hierover onlangs speelde?

BOER EN PRIVé - 11.05.2016

Privéclausule bij schenking van ouder aan kind, achteraf?

Als er geld wordt geschonken door de ouders, kan dan achteraf (in het zicht van echtscheiding bij het kind) nog worden vastgelegd dat dit privévermogen van het kind is? Heeft de ex-echtgenoot van het kind dan geen recht op de helft?

BELASTINGEN - 11.05.2016

WOZ-waarde te hoog, wat speelde er bij de rechter?

Als u het niet eens bent met de WOZ-taxatie door uw gemeente, hoe staat u dan sterk? Wat speelde er laatst bij de rechter over de WOZ-waarde van een agrarische bedrijfswoning? Hoezo werd die waarde verlaagd?

PACHT - 11.05.2016

Geen pacht maar bruikleen, gebruiker moet weg!

Als een boerderij met grasland in gebruik wordt gegeven, is er dan automatisch sprake van een pachtovereenkomst? Of gelden daarvoor andere eisen? Wat heeft de rechter gezegd?

BIJTELLING PRIVÉGEBRUIK - 11.05.2016

Autoplannen iets aangepast


BOER EN BEDRIJF - 11.05.2016

Toewijzing suikerbietenteelt 2016 vol leveren!

In 2017 komt een eind aan de suikerquotering. Cosun stapt vanaf oogst 2017 over op ledenleveringsbewijzen (LLB’s). De basisreferentie na oogst 2016 bepaalt het maximaal aantal LLB’s. Wat als u in 2016 nog bietenquotum heeft gekocht?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 11.05.2016

Drie of zes maanden wachten?

Onlangs kondigde minister Asscher aan dat de pauze tussen twee ketens van tijdelijke contracten soms maar drie maanden hoeft te zijn. Is dat goed nieuws?

GEBOUW EN GROND - 11.05.2016

Hoeveel grond gekocht ... bedoeling van partijen telt!

Als er een verschil is tussen de feitelijke grens en de kadastrale grens, wat geeft dan de doorslag? Wie moet wat bewijzen? Wat heeft de rechter recentelijk hierover beslist in een zaak over de koop van een weiland?

OUDEDAG - 11.05.2016

Verlaging pensioenopbouw

Door een recente wetswijziging is de pensioenopbouw verlaagd. Voor hetzelfde pensioen moet u meer jaren pensioen opbouwen. Wat speelt er voor (para-)medici?

RECHTSVORM - 11.05.2016

Als de BV niet meer voldoende loont …

Veel zorgprofessionals hebben hun onderneming ingebracht in een BV. Maar tijden veranderen en de BV die destijds in fiscaal opzicht een goed idee was, begint nu misschien een blok aan het been te worden. Opdoeken dan maar?

INTERNET - 11.05.2016

Naming & shaming bij zorgprofessionals

Als een patiënt maar even denkt dat u een fout heeft gemaakt, kan het zomaar zijn dat u uw foto of naam op het internet ziet verschijnen. Kunt u zich als zorgprofessional hier tegen wapenen?

BEDRIJFSOPVOLGING - 11.05.2016

Uw bedrijf in de BV of opgesplitst?

Hoe stelt u de continuïteit van uw bedrijf veilig na uw overlijden, als u een (groot) gezin heeft en een enkele bedrijfsopvolger? Hoe voorkomt u versnippering van uw bedrijf?

TUCHTRECHT - 11.05.2016

Is online informeren over een behandeling voldoende?

Het informeren van een patiënt over zijn ziekte en behandeling doet u vooral in de spreekkamer. Maar zou u ook kunnen overgaan naar digitale informatieoverdracht en uw patiënt uitsluitend online informeren?

DEBITEUREN - 10.05.2016

Sneller betaald krijgen door de grote bedrijven?

Grote bedrijven nemen hun verantwoordelijkheid en gaan hun MKB-leveranciers sneller betalen op initiatief van ‘Betaalme.nu’. Wat moet u weten om ook hiervan te profiteren? U wilt toch immers ook uw uitstaande vorderingen op tijd innen?

ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN - 10.05.2016

Wanneer mag een camera op het werk?

De laatste tijd wordt er meer en meer gestolen of heeft u het idee dat de veiligheid van uw werknemers of van uw klanten in het geding is. U besluit dan maar camera’s te plaatsen. Mag dat? Waar moet u rekening mee houden?

INVESTERINGSAFTREK - 10.05.2016

Opgelet bij tegemoetkoming in milieuvriendelijk investeren

Als u milieuvriendelijk investeert, heeft u soms recht op fiscale tegemoetkomingen. Daarbij is het wel opletten geblazen, want verkeerd gebruik kan u ook geld kosten in plaats van opleveren. Hoe dat zo? Waar moet u voor waken?

AUTO - 10.05.2016

Een ‘vakantieauto’ leasen, is dat ook iets voor u?

Om de bijtelling vanwege privégebruik van de auto van de zaak laag te houden, rijdt u het liefst een kleine, voordelige auto. Die voldoet echter niet als u ermee op vakantie wilt. Wellicht is een ‘vakantieauto’ leasen ook voor u een oplossing?

ONTSPANNING - FOTOGRAFIE - 04.05.2016

Gedaan met Picasa?

Google heeft de stekker uit het handige fotoprogramma Picasa getrokken. Wat is het gevolg en biedt Google een alternatief?

WEBDIENSTEN - ONLINE AGENDA - 04.05.2016

Extra agenda’s in uw Outlook-apps


E-MAIL - BEVEILIGING - 04.05.2016

Is uw mailaccount goed beveiligd?

Normaal is uw mailaccount beveiligd met een wachtwoord, maar bij sommige mailapplicaties zijn andere vormen van beveiliging mogelijk. Hoe zit dat?

EIGEN WEBSITE - VARIA - 04.05.2016

Tabel integreren in uw website


ZOEKEN - VARIA - 04.05.2016

Zoeken in al uw clouddiensten


SOFTWARE - BROWSER - 04.05.2016

Vivaldi: nieuwe browser voor intensief websurfen

De bekende browsers Chrome, Firefox, Safari en Microsoft Edge houden alles zo simpel mogelijk. Nu is er een nieuwkomer, Vivaldi, die u net zo veel mogelijk opties wil geven. Slaagt hij daarin?

Cookiebeleid