COMPUTER - HARDWARE - 26.05.2016

Hardware met een tweede leven

De markt voor gereviseerde computerapparatuur is enorm gegroeid. Zulke ‘refurbished’ hardware is goed voor uw portemonnee én voor het milieu.

1.Refurbished. Bij ‘refurbished’ of ‘renewed’ producten is er sprake van hardware die geretourneerd is en door de fabrikant of leverancier nagekeken en zo nodig hersteld is. Deze producten zijn niet het nieuwste van het nieuwste en kunnen gebruikssporen vertonen, maar u heeft er wel garantie op. Volgens WinMag Pro ( http://www.winmagpro.nl/content/tweedehands-en-refurbished-hardware-de-moeite-waard ) wegen de voordelen op tegen de nadelen, in het bijzonder voor bedrijven. Brisk Magazine ( http://www.briskmagazine.nl/nieuws/3930/refurbished-smartphones-steeds-meer-in-opkomst.html ) vertelt waarom refurbished smartphones voor ondernemers een slimme keuze kunnen zijn.

2. Apple. Bij de prijzige Apple-apparatuur kan een refurbished aanschaf een flinke kostenbesparing betekenen. Via de eigen webstore verkoopt Apple ( http://www.apple.com/nl/shop/browse/home/specialdeals ) refurbished iPads en Mac-accessoires. Ook iUsed ( https://www.iused.nl), MacBizz (https://www.macbizz.com/nl/home ) en leapp ( https://leapp.nl ) zijn gespecialiseerd in Apple-apparatuur. Deze laatste keten heeft naast de webwinkel ook meer dan twintig ‘echte’ winkels in Nederland.

3. Andere merken. Via de eigen webwinkel verkoopt ASUS ( http://eshop.asus.com/nl-NL/outlet/refurbished ) refurbished laptops en tablets. ReSamsung.nl ( http://www.resamsung.nl ) is gespecialiseerd in Samsung-smartphones en -accessoires, en Refurbished Elektronica ( http://www.refurbishedelektronica.nl ) is thuis in verschillende merken. Elektronicawarenhuis Conrad ( https://www.conrad.nl/nl/informatie-tips/computer---kantoor/computer/refurbished-hardware.html ) levert uiteenlopende refurbished producten: pc’s, tablets, randapparatuur, enz.

4. Tips. Bij de aanschaf van een gereviseerd product is waakzaamheid geboden, omdat bij sommige aanbieders de grens tussen tweedehands en refurbished nogal vaag is. ICulture ( http://www.iculture.nl/tips/ipad-tweedehands-kopen-waarop-letten/ ) geeft tips voor iPads, iPhoned ( http://www.iphoned.nl/nieuws/tips-refurbished-iphones/ ) voor iPhones.

Koop een refurbished product bij de fabrikant zelf of bij een vertrouwde specialist als leapp en blijf kritisch bij wat u koopt.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01