WEBDIENSTEN - NOTITIES - 26.05.2016

Notities maken kan nu nog gemakkelijker

Met Google Keep kunt u op een eenvoudige manier notities en lijstjes maken. De mogelijkheden werden onlangs nog uitgebreid. Een overzicht.

Het adres van een leverancier, een toevallige bestelling, een interessante webpagina of een documentaire die u niet mag missen: wanneer u zulke informatie oppikt, dan noteert u dat misschien in de notitie-app van uw smartphone. Of u gebruikt een bekende notitiedienst als Evernote ( https://evernote.com ) of OneNote ( https://www.onenote.com ). De gratis dienst Google Keep ( http://keep.google.com ) biedt nu heel wat mogelijkheden en vormt een goed alternatief.

Wat zijn de mogelijkheden?

Met Google Keep kunt u simpelweg notities maken, maar ook afvinklijstjes opstellen en afbeeldingen bewaren op één plek. Al uw digitale notities kunt u doorzoeken via het typische Google-zoekveld bovenaan. Via het pijltje kunt u uw zoekresultaten zelfs filteren op verschillende criteria. U kunt uw notities ook voorzien van labels om ze zo onder te brengen in een specifieke categorie en later nog gemakkelijker terug te vinden (via het linkermenu klikt u snel door naar zo’n label). De aantekeningen kunnen ook een bepaald kleurtje krijgen voor betere herkenning.

Tip. Alle items kunt u voorzien van reminders (met eventueel herhaalfunctie). U kunt ze ook delen met anderen: heeft u bv. een to-dolijst opgesteld voor een medewerker, dan ziet u in real time wanneer deze de gedane taken afvinkt.

Extra’s voor Google Chrome

Er bestond al eerder een app voor uw Chrome-browser ( https://goo.gl/9LGBWg ) die u snel toegang biedt tot uw notities via een handig venster in uw browser. Na installatie vindt u die achter het gekleurde Apps -icoon links in de bladwijzerbalk.

Tip. Nieuw is echter de Chrome-extensie ( https://goo.gl/hBGzWc ) om makkelijk interessante webpagina’s tijdens het surfen te bewaren. Dat gebeurt via een extra icoon bovenaan. Wilt u slechts een gedeelte van de pagina opslaan (bv. een stuk tekst of een foto), dan kan dat via het menu dat u oproept met de rechtermuisknop. De knipsels kunt u nog voorzien van eigen notities of labels.

Ook voor mobiele gebruikers

U kunt Google Keep gebruiken in uw browser, maar ook via een mobiele app voor Android en sinds een tijdje ook voor iOS. Alle notities worden automatisch in de cloud bewaard en gesynchroniseerd, zodat ze steeds op elk apparaat toegankelijk zijn. De smartphone-app laat u zelfs memo’s inspreken: die worden dan automatisch in tekst omgezet (maar ook de audio-opname wordt bewaard). Zelfs Nederlands werd bij onze tests haast feilloos geïnterpreteerd. Met uw smartphone een foto vastleggen van bv. een document of een rekening kan ook. De zoekfunctie van Google Keep herkent hierin zelfs snel tekst. Ook handig is de locatiegebaseerde reminderfunctie: die herinnert u aan bepaalde notities, wanneer u bv. in de buurt van een specifieke klant bent.

Tip. Nieuw (maar voorlopig alleen voor Android) is dat u nu tijdens een mobiele surftocht interessante webpagina’s kunt bewaren zonder daarvoor Google Keep te openen. Dat kan gemakkelijk via de Share -optie in het browsermenu. Ook nieuw is dat u labels nu simpelweg kunt toevoegen met behulp van een hashtag. Ook de menu’s zijn nu intuïtiever geworden.

Gebruik de handige notitie-app Google Keep nu ook op uw iOS-toestel, al zijn de mogelijkheden op Android (voorlopig) nog ietsje uitgebreider. Weet ook dat er een nieuwe, handige extensie voor Google Chrome is om (delen van) webpagina’s te bewaren in Google Keep.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01