Alle domeinen

2016 - Juni

SUCCESSIEPLANNING - 30.06.2016

Overdracht woning met voorbehoud huurrecht belast?

De overdracht van uw eigen woning aan uw kinderen kan gevolgen hebben voor de erf- en inkomstenbelasting. Wat heeft de Hoge Raad hierover beslist? Wat zijn de do’s-and-don’ts waar u op moet letten?

JAARREKENING - 30.06.2016

Kleine BV of micro-BV?

Een abonnee stelde onlangs de vraag welke criteria er gelden voor een ‘kleine BV’ en welke voor een ‘micro-BV’. Stel dat zijn BV voldoet aan de criteria voor een micro-BV, welke gevolgen heeft dat dan voor de jaarrekening van zijn BV?

ADVISEUR - 30.06.2016

Kies uw adviseur zorgvuldig

De meeste ondernemers laten zich begeleiden door een fiscaal deskundige adviseur. Met het oog op een mogelijke boete is het zaak deze zorgvuldig te kiezen.

CONTROLE - 30.06.2016

Ongebruikelijk bezit en onvolledige aangifte?

Een belastingplichtige ‘vergat’ zijn verkopen via Marktplaats op te nemen in zijn inkomstenbelastingaangifte. De politie constateerde zijn ongebruikelijke bezit van dure auto’s. Wat deed de Belastingdienst? Hoe zit het met de bewijslast?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 30.06.2016

Deal met de bank voorkomt onzakelijkheid lening

Bij het financieren van uw BV ligt de onzakelijke lening altijd op de loer. Uit recente rechtspraak blijkt dat niet alleen moet worden gekeken naar de verstrekte lening, maar naar alle omstandigheden die daarbij een rol spelen.

GOED OM TE WETEN - 30.06.2016

Hoge Raad: box 3 gerechtvaardigd in 2011


SCHENKEN - 30.06.2016

Weer vrijstelling van een ton vanaf 2017

Zoals de zaken er nu voorstaan, is het vanaf 2017 weer mogelijk om belastingvrij € 100.000,- te schenken, mits dit door degene die de schenking ontvangt, wordt aangewend ten behoeve van de eigen woning. Waar moet u op letten?

BELASTINGEN - 30.06.2016

Verlies op onzakelijke lening aan zoon niet aftrekbaar

Verliezen op onzakelijke leningen zijn niet aftrekbaar volgens de Hoge Raad. Zo bleek onlangs ook weer bij een lening van ouders aan het bedrijf van hun zoon. Hoe zit de fiscale vork nu in de steel? Lees verder!

BEZWAAR - 30.06.2016

Hoe vergoedt gemeente kosten voor het WOZ-bezwaar?

Als u deskundigen inschakelt voor een bezwaar tegen uw WOZ-beschikking, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van de kosten daarvan. Hoe werkt dat?

BOER EN BEDRIJF - 30.06.2016

Voorstel knelgevallenregeling grondgebondenheid

Wat als u in 2014 te maken had met een ongewoon lage fosfaatproductie of met meer grond als gevolg van compensatie voor de ontwikkeling van natuur of infrastructuur? Biedt het voorstel van een knelgevallenregeling dan een oplossing?

EIGEN HUIS - 30.06.2016

Schade door constructiefout voor rekening van verkoper

Piet heeft zelf een aanbouw aan zijn woning gebouwd. Hij verkoopt het huis aan Kees. Als er schade is ontstaan door constructiefouten in de bouw, is Piet dan als verkoper van de woning aansprakelijk? Wat heeft de rechter nu beslist?

BOER EN BEDRIJF - 30.06.2016

Wijzigingen EA-vanggewassen doorgeven

Vult u uw vergroeningsverplichting in met vanggewassen? Dan heeft u dit in de Gecombineerde Opgave aangegeven. Maar wat als deze plannen wijzigen? Is dit mogelijk en moet u deze wijzigingen dan doorgegeven aan RVO?

BOER EN BEDRIJF - 30.06.2016

Let op melkveefosfaatreferentie bij bedrijfswijziging

Bent u melkveehouder en wijzigt er iets in uw bedrijfsvorm? Wilt u bijv. een maatschap gaan vormen of juist gaan ontbinden, treedt er een vennoot toe of treedt er juist een vennoot uit? Wat dan met uw melkveefosfaatreferentie (MFR)?

RECHT - 30.06.2016

Hoogseizoen voor factuurfraudeurs

In de vakantietijd zijn fraudeurs extra actief. Waarschijnlijk omdat bij veel bedrijven de factuurcontrole dan minder scherp is. Wat als u er bent ingetrapt?

INKOMSTENBELASTING - 30.06.2016

Spaargeld en belastingheffing


RECHT - 30.06.2016

Geen risico met meldplicht datalekken?

Sinds 1 januari heeft iedere ondernemer een meldplicht bij ‘datalekken’, bijv. door het kwijtraken van een USB-stick of een laptop, computerinbraak door een hacker, enz. Wat zegt de nieuwe wet dat u dan absoluut moet doen?

ARBEIDSVOORWAARDEN - 30.06.2016

Minimumloon per 1 juli 2016


GEZONDHEIDSRECHT - 30.06.2016

Moet u het dossier naar de levenseindekliniek sturen?

Stel dat u twijfelt omdat u vindt dat bij deze patiënt (nog) niet aan de zorgvuldigheidseisen voor euthanasie is voldaan. Moet u ook de verslagen van de gesprekken die u met de patiënt heeft gevoerd, opsturen?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 30.06.2016

Geen persoonlijk verwijt, DGA niet privé aansprakelijk!

Als de BV niet kan betalen, wanneer is de BV-directeur/eigenaar (DGA) dan privé aansprakelijk? Wat behoort tot het gewone ondernemersrisico? Wat mag u als DGA zelf beslissen? Hoe oordeelt de rechter?

BIG - 30.06.2016

Wat zijn de herregistratie-eisen voor basisartsen?

Inmiddels is duidelijk geworden welke werkzaamheden kunnen meetellen bij de herregistratie als basisarts in het BIG-register. Dat is belangrijk nieuws voor medisch adviseurs, profielartsen en promovendi. Hoe zit dat?

RECHTSVORM - 30.06.2016

Van maatschap naar één BV, doen?

Veel beoefenaren van een (para)medisch beroep in een maatschap willen op een zeker moment hun maatschapsaandeel inbrengen in een BV en deze vervolgens laten participeren in de maatschap. Zijn er ook alternatieven?

ERFRECHT - 29.06.2016

Verklaring van erfrecht


UW WEBSITE - 29.06.2016

Het is de trend, uw eigen website maken, waar let u op?

Het is hot in ondernemersland. Stel, u wilt ook een zelfgemaakte, eenvoudige, goed uitziende website. Wat zijn de doe-het-zelfmogelijkheden en waarop moet u zeker letten bij het maken van uw keuze? Zowel functioneel, als juridisch ...

BTW - 29.06.2016

Let op met btw verleggen

De verleggingsregeling is belangrijk in de bouw. Hierdoor moet u bijv. als onderaannemer de btw verleggen naar de hoofdaannemer. U moet er dan wel zeker van zijn dat deze daadwerkelijk kan worden toegepast. Hoe ging dat mis?

CONTROLE - 29.06.2016

Inkoopkortingen via BV of privé?

Een DGA dacht de fiscus te slim af te zijn. Hij transformeerde inkoopkortingen voor zijn BV in een adviesfee voor hem privé en liet deze op buitenlandse rekeningen storten. De fiscus kwam hem op het spoor. Hoe liep dat af?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 29.06.2016

Geen privégebruik auto, maar wel fiscale bijtelling

Als u in de loop van een kalenderjaar van de ene auto van de zaak naar een andere overstapt, is het oppassen. Hoe ging het mis bij een collega-ondernemer? Wat is er nu beslist over de bijtelling voor een auto die niet privé is gebruikt?

BOUWOFFERTE - 29.06.2016

Bouwofferte niet voor tweeërlei uitleg vatbaar

Aannemer Theo stuurt een offerte, zonder adres, voor uit te voeren werkzaamheden naar klant Mireille. Er staat niet bij om welke werkzaamheden en materialen het gaat. Welk risico loopt Theo? Hoe moet dat beter?

ADVISEUR - 27.06.2016

Machtigen met DigiD, wel afgewogen!

Wist u dat u niet uw eigen DigiD hoeft af te geven om bijv. uw horeca-adviseur te machtigen voor een enkele opdracht? Waarom is dat wetenswaardig?

PERSONEEL - 27.06.2016

Als uw langdurig zieke kok er niets meer van bakt ...

Stel, uw kok is al geruime tijd flink ziek. Het is duidelijk dat hij niet meer bij u kan werken. Heel triest natuurlijk, maar zakelijk gezien overweegt u toch hem te ontslaan. Kan dat zomaar? Moet u dan een transitievergoeding betalen?

HORECAKOSTEN - 27.06.2016

Wat met kosten die u niet aan de gast kunt doorberekenen?

Bepaalde kosten rekent u doorgaans niet door in uw kaartprijs. Denk hierbij aan kosten van verspillingen en zogenaamde faalkosten. Die kosten kunt u dus niet terugverdienen. Maar hoe zit dat fiscaal? Is daar nog iets te halen?

ROOKVERBOD - 27.06.2016

Onduidelijkheid over e-sigaret


FINANCIEREN - 27.06.2016

Gestapeld financieren, iets voor u?

Crowdfunding is enorm in populariteit gegroeid als alternatief voor geld lenen. Banken lijken inmiddels ook ‘voorzichtig’ in te stappen. Ze kunnen nu zelfs samenwerken en dat kan gunstig uitpakken voor u. Waarom is dat?

BRUTOWINST - 27.06.2016

Met welk soort marge gaat u aan de slag?

De horeca kent twee soorten margeberekeningen: die van de verkoop en die van de inkoop. Maar welke is nu nauwkeuriger? Kunt u die marges onderling ook snel omrekenen? Wij zochten het voor u uit.

BELASTINGCONTROLE - 27.06.2016

Ook horizontaal toezicht in de horeca, iets voor u?

Uit de halfjaarrapportage van de fiscus blijkt dat men meer controleert naarmate een fiscaal risico toeneemt in een bedrijf. Horizontaal toezicht is een instrument als dat fiscaal risico laag is, maar het financiële belang groot is. Hoe werkt dat?

TOESLAGEN - 27.06.2016

Opletten met toeslagen aldus ombudsman

Als u recht heeft op een toeslag, moet u die in de regel zelf aanvragen. Wat nu als dat niet is gebeurd, omdat u vermoedde dat uw inkomen te hoog zou zijn, wat achteraf mee- of juist tegenviel? Wat zei de ombudsman hier onlangs over?

WONINGHUUR - 24.06.2016

Tijdelijk verhuren eenvoudiger

Per 1 juli 2016 wordt het eenvoudiger om een woonruimte voor bepaalde tijd te verhuren. Wij zetten de belangrijkste wijzigingen nog even op een rijtje.

LOKALE HEFFINGEN - 24.06.2016

Verhuurder vakantiewoning is gebruiker


BOUWRECHT - 24.06.2016

Aannemer moet op tijd waarschuwen

Een aannemer neemt vanwege onzekerheid over de kosten van het afvoeren van vervuilde grond, in de aannemingsovereenkomst geen vast bedrag hiervoor op. Draait de opdrachtgever dan automatisch op voor de kosten?

Tot stand komen overeenkomst


UW RAADSMAN - 24.06.2016

De familielening, de voor- en nadelen

Enerzijds is het nog altijd moeilijk om een hypotheek te krijgen, anderzijds levert spaargeld nauwelijks rente op. Een (klein)kind op weg helpen met een familielening, is dan nog niet zo’n vreemde gedachte. Hoe pakt dit fiscaal uit?

IN DE KIJKER - 24.06.2016

Aankoop van een woning van of door gehuwden

Bij de aankoop van een woning komt veel kijken, van bezichtiging tot financiering. Ook juridisch gezien is er een aantal aandachtspunten, zeker als uw cliënt gehuwd is of als hij een woning van gehuwden koopt.

LOKALE HEFFINGEN - 24.06.2016

Flinke stijging precariobelasting toegestaan?

Een gemeente mag precariobelasting heffen voor het hebben van voorwerpen onder, op of boven gemeentegrond. De rechter heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over een aanslag precariobelasting voor een horecabedrijf.

APPARTEMENTSRECHTEN - 24.06.2016

De verhuurder zit in een lastige spagaat binnen de VvE

De verhuurder van appartementen kan in een belangenconflict terechtkomen met de overige (vaak particuliere) eigenaren in een VvE. In zo’n conflict kiest hij dan ongetwijfeld vaak de zijde van zijn huurders. Of ligt dat toch anders?

VERKOOP - 24.06.2016

Veilingkoper toch geen eigenaar!

Een koper kocht een onroerende zaak op een executieveiling. De rechter oordeelde echter dat de veilingverkoop niet geldig was en dat degene die de schuld had eigenaar was gebleven. Wat was er aan de hand?

FINANCIERING - ONDERNEMERSCHAP - 24.06.2016

Uw kind als startend ondernemer financieren?

Als uw kind een bedrijf wil starten, kan de financiering hiervan een probleem zijn. Als ervaren ondernemer weet u precies hoe lastig banken soms doen. Hoe kunt u het beste als financier voor de onderneming van uw kind optreden?

AFTREKPOST PRIVÉ - 24.06.2016

Afzien van vergoeding is gift, maar blijf reëel

Als u afziet van een vergoeding voor werkzaamheden die u voor een goed doel verricht, is dit aftrekbaar als gift. Zorg wel voor een reële situatie en niet van een gekunstelde constructie, anders kunt u naar uw aftrek fluiten. Hoe dan?

TOESLAGEN - 24.06.2016

Bezorg uzelf wat extra toeslag

Het bedrag dat u krijgt aan toeslag, is onder meer afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Zelfstandig ondernemers kunnen hier zelf voor een deel invloed op uitoefenen. Hoe kunt u zich daardoor wat extra toeslag bezorgen?

EIGEN WEBSITE - DOMEINNAAM - 21.06.2016

Zo kiest u een goede domeinnaam

U overweegt een website voor bv. een nieuwe zaak of een nieuw product. Wij geven u een checklist mee voor het vinden van een passende domeinnaam.

BEVEILIGING - BACK-UP - 21.06.2016

De cloud op uw netwerkschijf of NAS

Maakt u lokale back-ups op een netwerkschijf of NAS van Synology? Dan kunt u ook Dropbox op uw NAS installeren als extra back-up. Hoe werkt dat?

SOFTWARE - OFFICE - 21.06.2016

Reduceer Microsoft Office-documenten in grootte

Een Office-document kan soms te groot zijn om nog goed via e-mail te versturen of naar de cloudopslag te uploaden. Hoe reduceert u zo’n bestand in grootte?

ONTSPANNING - REIZEN - 21.06.2016

Alles in één koffer?


CULTUUR & WETENSCHAP - KUNST & MUSEA - 21.06.2016

Op virtueel museumbezoek

Plant u voor in de vakantie een museumbezoek en wilt u nu al een virtueel voorsmaakje? Of heeft u gewoonweg geen tijd om ernaartoe te gaan? Welke websites en apps laten u rondkijken in de wereld van de kunst?

COMPUTER - VARIA - 21.06.2016

Snelheidswinst: tussen leugen en waarheid

Op internet komt u regelmatig tips en tools tegen die indrukwekkende snelheidsverbeteringen voor uw systeem beloven. We bekijken enkele van de meest voorkomende beloofde verbeteringen.

WEBDIENSTEN - ONLINE SAMENWERKEN - 21.06.2016

Slimmer vergaderen met Minute


WEBDIENSTEN - PRINTEN - 21.06.2016

Zo drukt u duidelijke webpagina’s af


ZAKELIJK - VARIA - 21.06.2016

Gezond aan het werk

Een zieke medewerker is een flinke kostenpost voor uw bedrijf. Gelukkig kunt u ook op de werkvloer veel doen aan de gezondheid van uw personeel.

ONTSPANNING - REIZEN - 21.06.2016

Mobiele apps voor budgetbewuste reizigers

Vertrekt u binnenkort op vakantie, dan neemt u wellicht uw smartphone mee. Welke mobiele apps helpen u ter plaatse om uw reisbudget onder controle te houden?

WEBDIENSTEN - ONLINE CHAT - 21.06.2016

Beter communiceren met Google

Onlangs werd Google Spaces gelanceerd: een webdienst en mobiele app waarmee u binnen besloten groepen kunt communiceren. Interessant?

TELEFONIE - SMARTPHONE - 21.06.2016

Deel apps en online diensten met gezin of collega’s

Koopt u vaak apps in de Apple App Store of gebruikt u online diensten als Spotify? Hoe kunt u deze dan delen met andere gezinsleden (of collega’s)?

SOFTWARE - WINDOWS - 21.06.2016

Maak Windows Verkenner nog flexibeler

Op uw browser na is Windows Verkenner waarschijnlijk het Windows-programma dat u het vaakst gebruikt. Met een paar eenvoudige ingrepen maakt u die tool nog veelzijdiger en handiger.

E-MAIL - E-MAILSOFTWARE - 21.06.2016

Mail anders verwerken met Boomerang

Boomerang is door de tijd heen uitgegroeid tot een veelzijdige tool voor uw mail. Wat kunt u ermee?

DEBITEUREN - 20.06.2016

Ai, saldo uitstaande vorderingen te hoog door oud zeer?

Na de halfjaarcijfers van uw adviseur, vindt u het saldo van de uitstaande vorderingen erg hoog. Er blijkt dat er veel oud zeer tussen zit dat eigenlijk niet meer inbaar is. Hoe kunt u dit nu fiscaal zo voordelig mogelijk afvoeren?

BETALINGSONMACHT - 20.06.2016

De fiscus te vriend houden

Als ondernemer heeft u niet alleen te maken met leveranciers en de bank, maar ook met de fiscus. Als u eens krap bij kas zit, is het wellicht niet mogelijk aan al uw verplichtingen te voldoen. Hoe houdt u in ieder geval de fiscus aan uw zijde?

VOORZIENINGEN EN RESERVES - 20.06.2016

Hoe kunt u een fiscale spaarpot als voorziening vormen?

Als u in de toekomst waarschijnlijk kosten moet maken, kunt u hiervoor nu al een voorziening vormen. Een soort fiscale spaarpot. Wat is daarvan het voordeel, welke eisen gelden er en welke risico’s moet u zien te voorkomen?

MEEWERKEND KIND - 20.06.2016

Uw kind parttime in dienst nemen?

Studerende kinderen kosten handenvol geld en de studiefinanciering is geen vetpot. Maar wellicht kan uw kind parttime bij u in de zaak werken? In bepaalde gevallen hoeft er dan nauwelijks belasting te worden betaald. Hoe kan dat?

BELASTINGCONTROLE - 20.06.2016

Verwerpen administratie voorkomen

Als de administratie van uw bedrijf niet voldoet, kan deze worden verworpen. Dan staat u fors achter in een procedure tegen de fiscus. Wat is raadzaam?

PERSONEEL - 20.06.2016

E-bike van de baas, ook iets voor u?

Volgens onderzoek zou 37% van de werknemers met een elektrische fiets naar het werk willen reizen, als ze er een van de baas zouden krijgen. Misschien best een idee, maar hoe zit dat fiscaal? Wat is er momenteel onbelast nog mogelijk?

VOORRADEN - 20.06.2016

Halfjaarlijks uw voorraad opschonen?

U wilt uw magazijn of voorraadruimte eens opschonen. Kunt u de voorraden die niet meer te gebruiken zijn, zomaar weggooien en van de winst aftrekken? Of is het fiscaal nog een optie om de voorraden voor een habbekrats te verkopen?

WERKNEMERSVERZEKERINGEN - 20.06.2016

Ook uitkering bij dienstverband binnen familie?

Is uw partner, neef of dochter ook in dienst bij uw bedrijf? Hoe zit dat dan als die werknemer arbeidsongeschikt wordt of wordt ontslagen? Voorheen was zo’n werknemer voor de werknemersverzekeringen geen echte werknemer. Hoe is dat nu?

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 20.06.2016

Hoe om te gaan met de wettelijke bedenktijd

U heeft (eindelijk) overeenstemming met uw werknemer over zijn vertrek. Natuurlijk legt u de afspraken vast in een vaststellingsovereenkomst met bedenktijd. Hoe is de situatie als de werknemer gebruik maakt van die bedenktijd?

SOCIALE ZEKERHEID - 20.06.2016

Wanneer moet u de keuze voor het WGA-regime maken?

Na 104 weken loondoorbetaling bij ziekte kan een werknemer een WIA-keuring aanvragen. Krijgt de werknemer een WGA-uitkering toegekend, dan bent u 10 jaar lang financieel verantwoordelijk. Wat verandert er allemaal per 1 januari 2017?

ONTSLAG - 20.06.2016

Disfunctionerende werknemer

Een disfunctionerende werknemer kunt u ontslaan als u een goed dossier heeft. Wat overkwam werkgevers die zonder zo’n dossier naar de rechter stapten?

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 20.06.2016

Doorwerken na de AOW-leeftijd

Als er in een arbeidscontract een pensioenontslagbeding staat, eindigt het dienstverband bij het bereiken van de AOW-leeftijd. Hoe zit het dan als de werknemer toch blijft werken bij dezelfde werkgever?

BEOORDELEN - 20.06.2016

Ontwikkel de competenties van uw werknemers

In steeds meer organisaties worden medewerkers aangestuurd en beoordeeld op geleverde prestaties (output). Om deze prestaties te kunnen leveren moeten zij beschikken over de juiste competenties (input). Hoe ontwikkelt u die?

PERSONEELSBELEID - 20.06.2016

Het (juridische) belang van bijscholing van werknemers

Het bijscholen van werknemers is belangrijk. Schoolt u uw werknemers niet bij, dan lopen ze op een gegeven moment achter de feiten aan. Dat kost tijd en geld. Ook juridisch gezien is het echter belangrijk om werknemers bij te scholen.

TUCHTRECHT - 17.06.2016

Kan een bijzonder curator tuchtrechtelijk worden getoetst?

Als een BIG-geregistreerde zorgverlener optreedt in een andere rol, is het de vraag of het handelen in deze rol tuchtrechtelijk kan worden getoetst. Welke overwegingen zijn er voor het antwoord op deze vraag van belang?

ADVISEUR - 17.06.2016

Machtigen met DigiD, wel op maat!

Wist u dat u niet uw eigen DigiD hoeft af te geven om bijv. uw adviseur te machtigen voor een enkele opdracht? Waarom is dat wetenswaardig?

SAMENWERKING - 17.06.2016

Verbod op nevenwerkzaamheden niet overeengekomen?

Niet iedereen leest waarvoor hij of zij tekent, dat komt zelfs voor bij een belangrijke zakelijke overeenkomst zoals een maatschaps- of firmacontract. Wat geldt er dan als later blijkt dat de afspraken niet duidelijk zijn?

INSPECTIE - 17.06.2016

Calamiteiten melden?

Als een zorgaanbieder een calamiteit niet meldt bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), kan hij een boete krijgen. Wanneer moet u als zorgaanbieder een calamiteit melden en hoe doet u dat?

CONTROLE - 17.06.2016

Opgewekt vertrouwen door overheid niet beschaamd?

Overheidsinstanties moeten zich aan hun woord houden. Geldt dat ook als een ambtenaar van de ene overheidsdienst (bijv. de Arbeidsinspectie) iets belooft namens een andere overheidsdienst (de Belastingdienst)? Wat is er nu beslist?

WOZ-WAARDE - 17.06.2016

Hogere WOZ ook voor lopende zaken


SCHENKEN - 17.06.2016

Belastingvrije schenking € 100.000,- keert terug

Tussen 1 oktober 2013 en 31 december 2014 kon iedereen een schenking van maximaal € 100.000,- belastingvrij ontvangen, mits deze werd gebruikt voor de eigen woning. In 2017 keert de regeling in gewijzigde vorm terug. Hoe dan?

RECHTSVORM - 17.06.2016

Maak als aandeelhouder afspraken, ook met uzelf

Als medicus is de kans groot dat u nu of in de toekomst samen met andere medici uw onderneming uitoefent, bijvoorbeeld in een BV. Natuurlijk is het dan van belang dat u alles goed vastlegt. Waar moet u aan denken in een BV?

BOER EN PRIVÉ - 17.06.2016

Minder risico met aanvaarden erfenis?

Als erfgenaam loopt men het risico van privéaansprakelijkheid voor alle schulden van de overledene. Hoe zit dat? Waar moet u als erfgenaam bedacht op zijn? Wat te doen? Wat is goed om te weten?

PACHT - 17.06.2016

Pachtprijzen bijna allemaal (fors) hoger

Op 1 juli 2016 wijzigen de pachtnormen van reguliere pachtcontracten en geliberaliseerde pachtcontracten met een looptijd van meer dan zes jaar. Hoe zit dat voor uw situatie? Wat is nu raadzaam?

BELASTINGEN - 17.06.2016

Fiscaal onbelaste vergoeding, geluk bij een ongeluk

Een onbelaste schadevergoeding aan uw werknemer voor verlies of diefstal van zijn spullen tijdens het werk? Hoe mag u dit fiscaalvriendelijk voor uw werknemer (dus ook voor uzelf als DGA van uw BV) doen? Hoe werkt dat nu?

FISCALE WINST - 17.06.2016

Van partner gepachte grond onbelast firma in?

Het verpachten van onroerende zaken aan het bedrijf van de partner is een in box 1 belaste werkzaamheid. Wat gebeurt er fiscaal als de pacht overgaat in mede-ondernemerschap? Dus wat nu als uw partner uw medefirmant wordt?

BEDRIJFSOPVOLGING - 17.06.2016

Bedrijfsopvolging, zet het bedrijf goed voort!

De bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) is een gunstige fiscale regeling. Hiervoor geldt wel de eis dat de overnemer de onderneming minimaal vijf jaar voortzet. Hoe ging dat laatst mis? Wat heeft de rechter nu beslist en wat moet u weten?

UITSMIJTER - 15.06.2016

Wat mag er mee in uw koffer?


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 15.06.2016

Bestuurder in privé aansprakelijk na dividenduitkering?

U kunt als bestuurder van een BV in privé aansprakelijk worden gesteld als u goedkeuring verleent aan een dividenduitkering die de (uitkerings)toets der kritiek niet doorstaat. Hoe liep een bestuurder in de val? Wat moet u nu weten?

AUTO VAN DE ZAAK - 15.06.2016

Met een andere auto op vakantie

Uw werknemer rijdt in een elektrische of in een kleine auto van de zaak. Hij vraagt of hij voor zijn vakantie een andere auto mag gebruiken. Hoe pakt dit fiscaal uit?

Cookiebeleid