Alle domeinen

2016 - Juli

LOONHEFFINGEN - 05.07.2016

Nieuwe werknemer, waar moet u voor zorgen?

Als u een nieuwe werknemer aanneemt, heeft u voor de loonbelasting een paar identificatieverplichtingen. In loonvakbladen sprak men onlangs over het kopiëren van de achterzijde van het ID-bewijs. Hoe zit het ook alweer precies?

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 05.07.2016

Wat zijn de ‘redelijke ontslaggronden’?

In de wet staan de ‘zeven gronden’ op basis waarvan een werknemer kan worden ontslagen. Wat nu als u een werknemer wilt ontslaan wegens een andere reden? Biedt de ‘vangnetbepaling’ dan uitkomst?

LOONHEFFING - 05.07.2016

Loonheffing verhalen op zzp’er?

Zorg bij het werken met zzp’ers voor naleving van de modelovereenkomst. Gebeurt dit niet, dan moet u alsnog loonheffing betalen. Kunt u dat nog verhalen?

LOONADMINISTRATIE - 05.07.2016

Nieuwe rekenregels per 1 juli 2016


SOCIALE MEDIA - 05.07.2016

Uitlatingen op sociale media, wat is toegestaan?

Werknemers worden steeds actiever op sociale media. Hiermee kunnen ze u als werkgever of uw werknemers beledigen. Wat mag een werknemer wel en niet plaatsen op bijv. Facebook? Kunt u hem ontslaan als hij te ver gaat?

PERSONEELSBELEID - 05.07.2016

Feedforward ... op weg naar gewenst gedrag

Als iemand ergens goed in wil worden, zal hij moeten leren van feedback. Maar is het niet effectiever om vooruit te kijken en het gewenste gedrag te benoemen in plaats van terug te blikken op het ongewenste gedrag? Kortom: feedforward!

PERSONEELSBELEID - 05.07.2016

Niks hippe vakantiebaard ... eraf!

Uw werknemer heeft op vakantie een baard laten staan en besluit die na de vakantie niet af te scheren. U vindt dat niet passen bij uw bedrijfsuitstraling. Kunt u van hem eisen dat hij die baard afscheert?

VAR - 05.07.2016

Kunt u nog een zzp’er inhuren?

Nu de VAR niet meer bestaat, vragen veel ondernemers zich af of zij nog wel een zzp’er kunnen inhuren voor bijvoorbeeld de vervanging van een zieke werknemer. Wat is nu de stand van zaken?

URENCRITERIUM - 04.07.2016

Ondernemer en werknemer tegelijk?

Sommige zelfstandigen nemen als nevenactiviteit nog wel eens een bijbaantje bij een andere zelfstandige. Op zich niets mis mee. Maar als u moet voldoen aan het zogenaamde urencriterium, dan moet u wel alert blijven. Waarop?

VAKANTIEKRACHTEN - 04.07.2016

Vakantiedrukte opvangen met student of scholier?

Is het in de vakantieperiode (extra) druk met eenvoudige klussen? Het kan dan zinvol zijn een student of scholier in te schakelen. Hiervoor bestaat een fiscale regeling om uw kosten te drukken, wist u dat? Wat moet u weten?

INKOMSTENBELASTING - 04.07.2016

Spaargeld en belastingheffing


INLEENKRACHTEN - 04.07.2016

Tijdelijke vervanging door een zzp’er

Er is de laatste weken veel onduidelijkheid ontstaan over de fiscale gevolgen van het inhuren van zzp’ers wegens zwangerschap, ziekte of verlof van een werknemer of van uzelf. Wat is de (voorlopig) laatste stand van zaken?

INKOMSTENBELASTING - 04.07.2016

Belasting betalen over uitkering schadeverzekering?

U heeft als ondernemer een schade, maar gelukkig dekt de verzekering deze schade. U had er echter niet op gerekend dat u belasting zou moeten betalen over de schade-uitkering. Hoe zit dat en is daar nog wat aan te doen?

BEZWAAR EN BEROEP - 04.07.2016

Zelf in bezwaar en beroep, let wel op de termijnen!

Bij geringe geschillen met de fiscus loont het vaak niet een adviseur in te schakelen. Overweeg dan om zelf in bezwaar en beroep te gaan. Dat is niet moeilijk en wordt steeds eenvoudiger gemaakt. Wat speelt er inzake de termijnen?

AFTREKPOST - 04.07.2016

Is het eigen risico van uw zorgverzekering aftrekbaar?

Een abonnee meldde zich met de vraag of hij zijn eigen risico als zorgkosten kon aftrekken? Dat eigen risico bestaat immers uit ziektekosten die dus niet vergoed worden. ‘Hoe zit dat fiscaal?’, vroeg hij zich af.

FACTURATIE - 04.07.2016

Hoogseizoen voor factuurfraudeurs

In de vakantietijd zijn fraudeurs extra actief. Waarschijnlijk omdat bij veel bedrijven de fiscale factuurcontrole dan minder scherp is. Wat als u er bent ingetrapt?

Cookiebeleid