AOW-LEEFTIJD - 19.11.2020

Voortzetting contract van AOW-gerechtigde werknemer?

Uw werknemer bereikt de AOW-gerechtigde leeftijd, waardoor zijn arbeidsovereenkomst - zoals afgesproken - van rechtswege eindigt. Hij en u willen echter het dienstverband voortzetten. Hoe kunt u dat doen en waar moet u op letten?

Pensioenontslagbeding. De vraag hoe het dienstverband voortgezet kan worden, is afhankelijk van de vraag of de arbeidsovereenkomst van rechtswege eindigt vanwege een zogenoemd ‘pensioenontslagbeding’. Een pensioenontslagbeding is de afspraak dat de arbeidsovereenkomst eindigt bij het bereiken van de pensioen- of AOW-gerechtigde leeftijd. Tip. Het is raadzaam om met de werknemer een nieuw, tijdelijk contract met elkaar aan te gaan en het bestaande contract niet gewoon door te laten lopen.

Aandachtspunten nieuw contract

Als met de werknemer in zijn ‘oude’ arbeidsovereenkomst afgesproken is dat deze eindigt op het moment dat hij de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt, kunt u na afloop daarvan een nieuwe arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd sluiten. Let op. In iedere andere situatie is het niet toegestaan om na het beëindigen van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd een nieuwe arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan te gaan (vanwege de zogenoemde ‘Ragetlie-regel’), maar voorgaande situatie is daarvan uitgezonderd.

Keten. Weet dat de ketenregeling (hoeveel arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd en duur u mag aangaan) anders is bij werknemers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Tip.  Met hen kunt u, nadat zij de AOW-gerechtigde leeftijd gepasseerd hebben, maximaal zes arbeidsovereenkomsten aangaan in vier jaar.

Wet verbetering poortwachter. Ook de regels voor een werknemer die zich ziek meldt zijn anders op het moment dat de werknemer de AOW-gerechtigde leeftijd heeft gepasseerd en de arbeidsovereenkomst na deze leeftijd is ingegaan. Deze werknemers hebben bij ziekmelding recht op loondoorbetaling gedurende 13 weken. Let op.  In de wet staat dat zij recht hebben op zes weken loondoorbetaling, maar bij de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd is deze termijn tijdelijk veranderd in 13 weken. De re-integratie hoeft enkel plaats te vinden in het eerste spoor en er hoeft geen plan van aanpak opgesteld te worden.

Ontslag. Werknemers die de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt hebben en ontslagen worden of van wie de arbeidsovereenkomst niet verlengd wordt, hebben bij het eindigen van de arbeidsrelatie geen aanspraak op de transitievergoeding. Voor de werkgever geldt bovendien - bij opzegging van het contract van een werknemer die na zijn AOW-gerechtigde leeftijd een arbeidsovereenkomst heeft gesloten - een opzegtermijn van één maand op grond van de wet. Dit kan op grond van de cao of arbeidsovereenkomst wel anders zijn.

Uitkeringsrechten. De werknemer die na het bereiken van zijn AOW-gerechtigde leeftijd ontslagen wordt of waarvan de arbeidsovereenkomst niet verlengd wordt, heeft geen aanspraak op een WW-uitkering, noch een WIA-uitkering (bij langdurige arbeidsongeschiktheid). Hij heeft immers aanspraak op een AOW-uitkering en (eventueel) aanvullend op zijn pensioen. Onder omstandigheden kan de werknemer wel aanspraak hebben op een Ziektewetuitkering.

Wat is dus raadzaam?

Mocht u uw werknemer die binnenkort de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt, willen behouden, dan is het raadzaam om met hem daarover in gesprek te gaan en voornoemde verschillen met hem te bespreken. Ook is het raadzaam voor de werknemer zelf om na te gaan welke fiscale consequenties het voor hem heeft om door te blijven werken. Hierop wordt in dit artikel niet nader ingegaan.

Bespreek met uw werknemer de gevolgen van het langer blijven werken. Heb het daarbij specifiek over zijn gewijzigde rechtspositie ten aanzien van de ketenregeling (maximaal zes contracten in vier jaar) en de rechten en plichten bij ziekte en het ontslag.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01