WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 28.09.2022

Paste by WeTransfer als alternatief voor PowerPoint?

WeTransfer kent u van de populaire webdienst om grote bestanden te versturen. Maar dit bedrijf heeft ook een eenvoudige webtool voor het maken van presentaties. Is deze interessant?

Paste was oorspronkelijk een onafhankelijke creativiteitsapp die daarna in handen kwam van WeTransfer en dat leidde tot Paste by WeTransfer ( https://wetransfer.com/paste ). Met de vraag ‘Klaar om afscheid te nemen van PowerPoint?’ op de homepage wil deze tool onomwonden de concurrentie aangaan met de bekende presentatiesoftware van Microsoft. De makers zijn dan ook van mening dat PowerPoint voor veel gebruikers te veel mogelijkheden bevat, waardoor velen er wat in verdwalen. Maar is Paste by WeTransfer echt nuttig voor wie op zoek is naar een basic presentatietool die zich beperkt tot louter het noodzakelijke? Wij zochten het voor u uit.

De mogelijkheden

Aan de slag. Wanneer u op de homepage doorklikt op de zwarte Probeer Paste -knop, wordt u omgeleid naar de eigenlijke URL van de app: https://pasteapp.com Daar wordt u gevraagd om u te registreren. Tip.  Heeft u al een WeTransfer-account, dan kunt u daarmee inloggen. Let op.  In Firefox ondervonden wij geen problemen, maar bij het gebruik van onze Chrome-browser kregen we pas toegang tot de app nadat we eerder al ingelogd waren met ons ‘gewone’ WeTransfer-account.

Deck. Een presentatie wordt in Paste by WeTransfer een ‘deck’ genoemd. U kunt starten met een leeg scherm, beginnen vanuit een van de zeven templates of een PowerPoint of pdf importeren. Elementen (foto’s, video’s, documenten, URL’s, etc.) toevoegen kan gemakkelijk via drag-and-drop. Teksten invoegen doet u met een eenvoudige klik op de gewenste plaats. De icoontjes onderaan elke slide geven toegang tot de andere opties: media toevoegen, de weergave bepalen, de achtergrond aanpassen en kolommen toevoegen. Handig is daar ook de Power Layout -functie, die zelf een aantal schikkingen van de verschillende onderdelen op de slide voorstelt.

Samenwerken. Wilt u met meerdere mensen samenwerken aan een presentatie? Dat kan, maar daarvoor heeft u wel een betaald Pro-abonnement nodig.

Delen. Uw presentaties kunt u onder andere delen via een URL ( Share Deck ) of exporteren als een PowerPoint-bestand of pdf.

Hoeveel kost het?

U kunt Paste by WeTransfer gratis gebruiken voor maximaal drie decks. Tip.  Na drie decks kunt u er wel één wissen (na eventueel eerst te exporteren) en zo toch een nieuw deck starten.

Heeft u al een Pro-abonnement van € 12/maand of € 120/jaar voor de ‘gewone’ WeTransfer (waarmee u echt grote bestanden tot 200 GB kunt versturen), dan blijven de beperkingen van Paste by WeTransfer gelden (dus maximaal drie decks). Alleen bij een Premium-abonnement van € 23/maand of € 228/jaar (waarbij alle limieten wegvallen) kunt u onbeperkt presentaties maken.

De moeite waard?

Paste by WeTransfer is het overwegen waard voor wie PowerPoint te ingewikkeld vindt of daar niet voor wil betalen. Als u echter al tevreden bent over bijv. Google Presentaties ( https://slides.google.com ) als gratis alternatief, dan heeft het naar onze mening weinig zin om over te schakelen naar Paste by WeTransfer.

Probeer Paste by WeTransfer (gratis tot maximaal drie presentaties die online staan) als u PowerPoint te ingewikkeld vindt of daar niet voor wilt betalen. Als u echter tevreden bent over bijv. Google Presentaties als gratis alternatief, blijf deze tool dan zeker gebruiken.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01