ZAKELIJK - GEZONDHEID - 26.05.2020

De anderhalve meter op kantoor

Nu de Nederlandse economie weer langzaam opstart, zullen ook de kantoren weer geleidelijk vollopen. Hoe gaat u op de werkvloer om met de coronarichtlijnen?

1.Begin nu. De beste manier om uw bedrijf voor te bereiden op een drukker bezet kantoor is door er nu al mee te beginnen. Zo voorkomt u straks gevaarlijke situaties. Op Arbo-online ( https://www.arbo-online.nl/gezond-werken/nieuws/2020/05/15-meter-kantoor-ga-nu-alvast-aan-de-slag-10120798 ) leest u over de belangrijkste aandachtspunten, zoals de inrichting van de werkplek en werkvloer, hygiënemaatregelen en het opstellen van een coronaprotocol.

2. Protocol. Via een coronaprotocol laat u uw werknemers weten hoe zij hun gedrag op kantoor kunnen aanpassen om het veilig te houden. Ook bij het maken van dit coronaprotocol helpt Arbo-online ( https://www.arbo-online.nl/wetgeving/nieuws/2020/04/terug-naar-het-werk-zo-stelt-u-een-coronaprotocol-op-10120765 ). Het variëren van werktijden en -dagen kan deel uitmaken van zo’n protocol. Verdiep u ook in de instructies voor de schoonmaakbranche, te vinden bij de OSB ( https://www.osb.nl/schoonmaak-in-anderhalve-meter-economie ), met richtlijnen voor het toepassen van de juiste hygiënemaatregelen. Stuur uw coronaprotocol tijdig naar uw personeel.

3. Kantoorinrichting. Over de veilige inrichting van uw kantoor geeft Skepp advies ( https://skepp.nl/nl/blog/kantoorinrichting/het-1-5-meter-kantoor ), zendt u na registratie een gratis brochure toe en biedt tegen betaling een quickscan aan. Verder kunt u maatregelen nemen om uw personeel alert te houden, middels stickers op deuren, vloeren en in de toiletten. Stickers, spatschermen en andere materialen vindt u bijv. bij Signalo ( https://www.signalo.nl/coronavirus-stickers/ ) of Dr.Sticker ( https://www.drsticker.nl/nl/webshop/corona-virus-covid-19/ ).

4. Extra ruimte? Biedt uw huidige kantoor geen mogelijkheid om al uw noodzakelijke kantoorwerkers veilig onder te brengen, dan is het tijdelijk huren van extra ruimte een optie. Een tool van Flexas ( https://www.flexas.nl/blog/richtlijnen-op-kantoor-tijdens-corona-anderhalve-meter-economie ) berekent het benodigde oppervlak.

Laat u niet verrassen door onveilige drukte op kantoor. Neem tijdig maatregelen en maak een coronaprotocol met de tips van Arbo-online.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01