EIGEN WEBSITE - VIDEO - 26.05.2020

Video’s voor uw website, effectief en simpeler dan u denkt

Past u al video’s toe op de website van uw bedrijf? Waarom is bewegend beeld nuttig voor uw website en hoe gaat u aan de slag?

Waarom video?

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden en een video zegt meer dan duizend plaatjes. Vooral service- en productvideo’s worden door bezoekers gewaardeerd en stimuleren de verkoop. Frankwatching wijst op het belang van servicevideo’s ( https://bit.ly/2LDPlco ) met bijv. uitleg over een dienst of demonstratie van een artikel. Ook belangrijk en effectief zijn productvideo’s ( https://bit.ly/2zPrWSH ). Dat zijn in feite bewegende illustraties van specifieke producten die op uw website te koop zijn.

Video Builder van YouTube

Google ontwikkelde de nieuwe gratis tool Video Builder ( https://director.youtube.com/videobuilder/ ), waarmee ondernemers snel en eenvoudig korte video’s kunnen maken voor hun website. Deze worden gehost bij YouTube, maar kunnen worden geïntegreerd in de eigen bedrijfswebsite. Een video kan bestaan uit beelden die u zelf kunt uploaden, aangevuld met tekst en rechtenvrije muziek uit de YouTube-bibliotheek. De lengte van een video bedraagt 6 of 15 seconden en daarmee is Video Builder vooral geschikt voor productpresentaties. Momenteel verkeert Video Builder nog in de testfase, u moet eerst toegang aanvragen via een formulier ( https://services.google.com/fb/forms/videobuilderbeta/ ). De verwerking van de aanvraag kan tot vijf werkdagen duren. Google Ads Help ( https://support.google.com/google-ads/answer/9817215 ) legt de Video Builder stap voor stap uit. Natuurlijk is Video Builder niet de enige tool voor het maken van productvideo’s. Een selectie van 15 andere montage- en animatietools vindt u op MyThemeShop ( https://mythemeshop.com/blog/best-video-tools/ ). Deze tools zijn echter meestal niet gratis.

Zelf aan de slag

Integratie van video op uw website begint met een gedegen marketingstrategie, waarbij Vidyard ( https://www.vidyard.com/blog/video-marketing-strategy/ ) een aantal stappen aanraadt. Het is belangrijk om in een vroeg stadium te beslissen waar precies op de website de video’s moeten komen en in welke vorm. Impact ( https://www.impactbnd.com/blog/places-video-on-your-website ) geeft enkele voorbeelden. Hubspot ( https://blog.hubspot.com/marketing/video-marketing ) maakte een uitgebreide gids over alle aspecten van de videomarketing (sociale media, resultaten meten, etc.). Specifiek over met maken van productvideo’s geeft Oberlo ( https://www.oberlo.com/blog/how-to-create-a-product-video ) zinvolle adviezen.

Video voorop

Video’s op uw website stimuleren niet alleen de verkoop, maar houden bezoekers ook langer vast en helpen om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google. Optimus Online ( https://optimusonline.nl/on-site-seo-videos-webwinkel/ ) legt uit hoe video’s op de juiste manier van data kunnen worden voorzien om beter te worden gevonden. De relatie tussen video’s en SEO (Search Engine Optimization) wordt op Frankwatching ( https://bit.ly/2WE39u7 ) in detail besproken. Neil Patel ( https://neilpatel.com/blog/guide-to-video-seo/ ) vertelt aan de hand van enkele voorbeelden hoe een video kan worden ingezet in een SEO-strategie.

Gebruik video’s om uw website levendiger te maken, bezoekers langer vast te houden, de vindbaarheid te verbeteren en de verkoop te stimuleren. Probeer de tool Video Builder van YouTube om te experimenteren met productvideo’s.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01