SOFTWARE - OFFICE - 12.05.2020

Office 365 heet nu Microsoft 365

Sinds eind april veranderde de naam van Office 365 naar Microsoft 365, om duidelijk te maken dat deze nu nog meer diensten aanbiedt. Wat is er allemaal nieuw?

Versies

Er is nog altijd een Personal -editie (€ 69 per jaar voor één gebruiker), maar de vroegere Office 365 Home wordt vervangen door Microsoft 365 Family (€ 99 per jaar voor tot zes gebruikers). Voor bedrijven zijn er nu Business Basic -, Standard - en Premium -formules voor een vast maandelijks bedrag. Alleen in die laatste twee versies voor bedrijven krijgt u nog standalone versies van Outlook, Word, Excel en PowerPoint. Meer informatie vindt u op https://www.microsoft.com/nl-be/microsoft-365Tip.  Als u een bestaande Office 365-gebruiker bent, hoeft u niets te doen. U krijgt vanzelf de nieuwe features.

Microsoft Editor

De online versie van Word heeft nu een ingebouwde schrijfhulp die gebruikmaakt van artificiële intelligentie om uw teksten te verbeteren. Deze  Editor zorgt niet alleen voor een spellingscontrole, maar ook voor allerlei grammaticale controles en een inschatting van de leesbaarheid (vergelijkbaar met Grammarly  - https://www.grammarly.com ). De  Editor is toegankelijk via een knop in de Word Online-knoppenbalk en werkt ook voor het Nederlands. De Editor is ook beschikbaar als u e-mails schrijft in Outlook.com en als browserextensie voor Google Chrome en Microsoft Edge (handig als u foutloos wilt schrijven op het web). Meer informatie vindt u op https://bit.ly/2Yn1mKV

Family Safety

Als onderdeel van Microsoft 365 belooft Microsoft ook een Family Safety app (iOS en Android). Deze zal u toelaten om de schermtijd van uw kinderen in de gaten te houden en te beperken in apps en games (pc-spelconsole en smartphone). U kunt ook een inhoudsfilter instellen voor websites (zodat inhoud voor volwassenen niet toegestaan is, dit werkt alleen in de Edge-browser) en voor games (zodat kinderen alleen met uw toestemming spellen met een leeftijdslimiet kunnen binnenhalen in Windows 10 of op de Xbox). U zal via de app ook de locatie van uw familieleden met elkaar kunnen delen. Zo kunnen er meldingen worden verstuurd als familieleden aankomen of vertrekken van bepaalde locaties, zoals thuis, op het werk of op school. Om alle mogelijkheden van de app te gebruiken, moet u wel over een Microsoft 365 Family-abonnement beschikken. Meer informatie vindt u op https://www.microsoft.com/nl-be/microsoft-365/family-safety waar u zich ook kunt registreren om de app als eerste te gebruiken.

Andere nieuwigheden

Microsoft Teams, de videoconferentietool, was vroeger alleen beschikbaar in de Business - en School -versie van Office 365, maar is nu gratis te gebruiken in alle versies van Microsoft 365. Om Teams meer geschikt te maken voor families en verenigingen, zal het in de toekomst de mogelijkheid krijgen om gemakkelijk agenda’s te delen, taken aan elkaar toe te wijzen, bijeenkomsten te organiseren, enz. Daarom zal vooral de Teams-app de komende maanden in snel tempo vernieuwd worden.

PowerPoint krijgt een verbeterde PowerPoint Designer die u helpt bij het maken van professionele slides ( https://bit.ly/2YmaCPv ). Excel zal de mogelijkheid krijgen om financiële gegevens binnen te halen uit uw online bankrekeningen. Wanneer dat zal werken met onze banken, is echter nog niet duidelijk.

Neem niet alleen als bedrijf, maar ook als gezin Microsoft 365 in overweging. Het onderdeel Family Safety richt zich specifiek op gezinnen. De Editor is een interessante schrijfhulp en Teams is beschikbaar in alle versies van Microsoft 365.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01