WEBDIENSTEN - ONLINE OFFICE - 25.04.2018

Presentaties maken met Haiku Deck

Voor het maken van een presentatie grijpt u meestal naar het vertrouwde PowerPoint of naar een goed alternatief als Prezi. De cloudtool Haiku Deck wil het u nóg gemakkelijker maken. Kan die zijn belofte ook waarmaken?

Microsoft PowerPoint ( http://products.office.com/powerpoint ) is de pionier op het vlak van slideshows. Het ondervindt intussen wel concurrentie van alternatieve tools als Prezi ( http://www.prezi.com ), met zijn dynamische animaties en zoomeffecten, en het originele Sway ( http://www.sway.com ). Minder bekend is Haiku Deck ( http://www.haikudeck.com ). De makers focussen op eenvoud en beloven u in 1/10 van de tijd presentaties die 10 keer beter zijn.

Hoe werkt het?

De no-nonsense webinterface en iOS-apps van Haiku Deck zien er erg toegankelijk uit. Via de menubalk aan de linkerkant kunt u kiezen uit een van de 6 ‘slide types’: de ene is aangewezen voor een duidelijke boodschap, de andere is meer geschikt voor een opsomming, … Door op de slide te klikken kunt u tekst toevoegen. Via een ander icoontje in de linkerbalk past u de ‘lay-out’ (eigenlijk de plaatsing van de woorden) van de slide aan. Ter info: die is afhankelijk van het ‘slide type’ dat u gekozen heeft (maar nog steeds kunt wijzigen).

Bovenaan krijgt u ook de mogelijkheid om een gepast ‘theme’ te selecteren (keuze uit 20 stuks), waarmee u de sfeer en het lettertype van de hele presentatie wijzigt. Eerlijk gezegd: het verschil tussen ‘slide types’, ‘lay-outs’ en ‘themes’ is ons niet helemaal duidelijk, dus uitproberen is de boodschap. Sowieso zijn ze allemaal ‘vast’: de onderdelen verplaatsen kan dus niet. Slides toevoegen kan uiteraard ook en in de onderste balk ziet u ze allemaal. Daar kunt u ze van plaats verwisselen, kopiëren of verwijderen.

Het icoontje met de zon laat u een achtergrond voor een bepaalde slide kiezen. U kunt uiteraard uw eigen materiaal uploaden, maar het is ook mogelijk om op trefwoord te zoeken in een databank met 40 miljoen illustraties waarop naar verluidt geen auteursrecht rust. Via hetzelfde zon-symbool kunt u overigens ook grafieken invoegen en één enkele achtergrondkleur instellen. Als uiteindelijk resultaat van uw presentatie krijgt u een unieke url die u kunt delen met anderen.

Hoeveel kost het?

Basis. Na een klik op de Get Started -knop ziet u een overzicht van de verschillende formules ( http://www.haikudeck.com/pricing/ ). Haiku Deck is niet gratis, maar u kunt de dienst wel 7 dagen kosteloos uitproberen. Wat vervelend is dat u meteen uw creditcardgegevens moet ingeven. Vergeet dus niet om eventueel uw testabonnement te schrappen vóór de betaalde termijn start. U betaalt $ 95,88 voor een jaar (komt neer op $ 7,99/maand). Non-profitorganisaties, studenten en trainers krijgen een korting en betalen slechts $ 3,99/maand ($ 47,88/jaar).

Extra’s. Naast het basisabonnement biedt Haiku Deck ook een ‘Pro’-plan aan. Dat kost $ 9,99/maand ($ 119,88/jaar) en biedt u extra opties zoals de integratie van YouTube-filmpjes in uw presentaties, meer privacy-instellingen, offline bewerkingen, uw slideshows bewaren als video’s of pdf’s, … Bovendien krijgt u dan toegang tot Haiku Deck Zuru ( http://www.haikudeck.com/zuru ). Dit is een tool die zelf – op basis van artificiële intelligentie – indrukwekkende presentaties maakt van de inhoud die u aanlevert. Meer hierover leest u op https://goo.gl/3hoxwk .

Heeft u geen behoefte aan de uitgebreide mogelijkheden van PowerPoint? Probeer dan de no-nonsense webtool Haiku Deck eens uit om eenvoudige slideshows te maken en te delen. Na de test kost de dienst wel $ 7,99/maand.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01