EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 25.04.2018

Bereid u voor op ‘mobile-first indexing’

De smartphone regeert. Websites worden vandaag vaak meer bekeken op smartphones dan op computers. Via Google Analytics ( http://analytics.google.com ) kunt u nagaan of dat ook zo is voor uw website. Google leek al langer mobielvriendelijke sites te belonen met een hogere ranking in de zoekresultaten. Dat is nu – met de officiële introductie van ‘mobile-first indexing’ – officieel bevestigd ( https://goo.gl/iDoMBT ).

Wat betekent dit? Vroeger bepaalde Google de relevantie van een webpagina op basis van de desktopversie. Nu wordt de mobiele variant de maatstaf voor de indexering en de ranking. Wanneer uw website op een mobiel toestel dus minder of een andere inhoud toont dan op de desktop, of wanneer uw site niet aangepast is aan een vlotte mobiele ervaring, dan zal die een lagere ranking krijgen in de zoekresultaten. Let op!  ‘Mobile-first’ is niet gelijk aan ‘mobile-only’: als u een website heeft die mobiel (nog) niet goed presteert, betekent dat dus niet dat u helemaal niet meer geïndexeerd zal worden door de Google-zoekrobot.

Wat nu? Geen paniek: Google belooft u via zijn Search Console ( https://goo.gl/H2VBbt ) op de hoogte te stellen zodra uw website de nieuwe ‘mobile-first indexing’ zal ondergaan. U doet er goed aan om nu al na te gaan of er nog aanpassingen moeten gebeuren. Tip.  Via Mobile-Friendly Test ( http://search.google.com/test/mobile-friendly ) komt u te weten of dat nodig is. U krijgt hier ook concrete verbetertips. Meer uitleg en tips vindt u bij SearchEngineJournal ( https://goo.gl/pAQQ9s ).

Google zal u op de hoogte stellen wanneer uw website de nieuwe ‘mobile-first indexing’ zal ondergaan. Zorg vooraf voor eventuele aanpassingen om uw website mobielvriendelijk(er) te maken.

Contactgegevens

Indicator BV | Schootense Dreef 31 | Postbus 794 | 5700 AT Helmond

Tel.: 0492 - 59 31 31 | Fax: 040 - 711 17 00

klantenservice@indicator.nl | www.indicator.nl

 

KvK-nummer: 17085336 | Btw-nummer: NL-803026468B01