Auto - Actualiteit

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

AUTO KOSTENAFTREK - 12.03.2024

Btw over privégebruik is aftrekbaar als kosten

Autokostenfictie. Rijdt een ondernemer (eenmanszaak, Vof, maatschap) met een auto van de zaak ook privé, dan worden de aftrekbare autokosten verminderd met de bekende bijtelling, meestal 22% van de cataloguswaarde, tenzij de auto geen CO2 uitstoot. Btw inzake privégebruik als kostenpost? De btw over het privégebruik als aftrekbare autokosten boeken, dat lijkt vreemd. Bedenk echter dat de 22% bijtelling een correctie is voor alle werkelijke kosten wegens privégebruik van de auto. De werkelijke privékosten moeten daarom niet ook nog eens uit de autokosten weggelaten worden, dat zou dubbelop zijn. Als u bijv. met de auto van de zaak op vakantie gaat, dan mag u alle werkelijke kosten van deze vakantierit toch als aftrekbare autokosten boeken. U mag ook het btw-bedrag dat u moet betalen wegens privégebruik, bij de andere kosten van de auto van de zaak tellen. De rechter (ECLI:NL:RBZWB:2019:1515) heeft dit herhaaldelijk bevestigd. ...
Lees meer

AUTO - 23.11.2023

Subsidiepot 2023 voor gebruikte elektrische auto’s leeg

De subsidiepot 2023 voor gebruikte elektrische auto’s is helemaal leeg. Indien u als particulier een gebruikte elektrische auto wilt aanschaffen, kunt u dus beter even wachten tot 2024.
Lees meer

VERVOER - 31.10.2023

Fossiel versus EV, hoe zit dat eigenlijk fiscaal?

Een vraag die regelmatig aan de orde komt, is de vraag of EV (nulemissie: elektrisch, zonne-energie of waterstof) rijden nu nog wel aantrekkelijk is ten opzichte van de aloude fossiele brandstoffen.
Lees meer

AUTO - 30.08.2023

Een kijkje in de keuken van de autobelastingen

Adviseurs kunnen wel van alles bedenken voor hun klanten, maar uiteindelijk zijn deze toch afhankelijk van wat de inspecteur daarvan vindt. Het is dan ook erg fijn dat er tegenwoordig regelmatig standpunten van de diverse kennisgroepen van de Belastingdienst worden gepubliceerd.
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid