Auto - Kostenvergoedingen

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

REISKOSTENVERGOEDING - 04.04.2022

Roep om hogere kilometervergoeding door energiekosten

RTL Nieuws kopte: “Vakbond CNV: verhoog de kilometervergoeding zo snel mogelijk”. Ook werkgeversvereniging AWVN wordt veelvuldig bevraagd of een hogere vergoeding voor brandstofkosten mogelijk is. Wat is er dan mogelijk?
Lees meer

KOSTENBESPARING - 09.03.2022

Tot wel 15% besparen op de brandstofkosten doet u zo!

De brandstofprijzen gaan door het dak. Wat en hoe valt er nog te besparen op de brandstofkosten, anders dan door elektrisch te rijden? Wat als u medewerkers met een auto van de zaak in dienst heeft?
Lees meer

KOSTENVERGOEDINGEN - 22.02.2022

Onderbouw onbelaste (reis)kostenvergoeding!

Bij de rechter (ECLI:NL:RBDHA:2021:15112) was een ingewikkelde zaak aan de orde waarin een schoonmaakbedrijf werknemers aan horecagelegenheden en vakantieparken ter beschikking stelt. Op grond van de cao hebben de werknemers voor werkzaamheden op bijzondere uren (in de avond, nacht, weekend of op feestdagen) recht op een toeslag. De Belastingdienst stelt dat de belaste toeslag als een gericht vrijgestelde reiskostenvergoeding is betaald. In de administratie van de werkgever zijn echter geen declaraties van reiskosten van werknemers aangetroffen en deze bevat verder ook geen documenten hoe de reiskostenvergoeding per werknemer is berekend. De rechtbank beslist dat ten aanzien van de vrijgestelde reiskostenvergoeding niet is voldaan aan de wettelijke eisen voor het betalen van een onbelaste kostenvergoeding. De naheffingsaanslagen zijn terecht opgelegd. Een vaste onkostenvergoeding moet zijn onderbouwd naar aard en omvang, dus moet duidelijk zijn welk deel van de vergoeding ziet op welke kosten (onderbouwing dus). In de praktijk blijkt nogal eens dat een vaste kostenvergoeding niet meer past, omdat het kostenpatroon is aangepast of dat werknemers kosten die in de vergoeding vallen ook mogen declareren. Neem regelmatig de vaste kostenvergoeding onder de loep om een naheffing te voorkomen. ...
Lees meer

LOONADMINISTRATIE - 13.12.2021

Reiskosten moeten in loonadministratie

Reiskosten niet in loonadministratie? Dan geen belastingvoordeel. Stel, uw bedrijf kent geen reiskostenregeling of vergeet hiervan voor een bepaalde werknemer gebruik te maken. Zonde, want met de reiskostenvergoeding was € 0,19 per zakelijke kilometer onbelast gebleven. Niet veel, maar bij veel zakelijke kilometers kan het toch oplopen. ...
Lees meer

PERSONEEL - 26.11.2021

Achteraf geen privégebruik auto van de zaak

Als u aan uw werknemer (of dga) een auto van de zaak ter beschikking stelt, is de bekende bijtelling van toepassing. De werknemer kan de bijtelling voorkomen via de Verklaring geen privégebruik auto. Maar kan hij deze ook later inleveren?
Lees meer

KOSTENVERGOEDINGEN - 27.10.2021

Als u als werkgever wilt overstappen op een mobiliteitsbudget

We horen steeds meer geluiden dat werkgevers over willen naar een vast mobiliteitsbudget. Vandaar dat we hier aandacht besteden aan dit budget. Wat is het? Waarom zou u als werkgever hiervoor kiezen?
Lees meer

Cookiebeleid