Belastingen en Belastingdienst - Aanslag

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

BELASTING BETALEN - 14.04.2020

Bijzonder uitstel van betaling, nu voor alle belastingen

Inzake het uitstel van betaling heeft de overheid deze regeling verder versoepeld. Waaruit bestaat deze versoepeling en waar moet u op blijven letten?
Lees meer

UITSTEL VAN BETALING - 30.03.2020

Bijzonder uitstel van betaling aanvragen

Als uw bedrijf door het coronavirus in liquiditeitsproblemen komt, kunt u de Belastingdienst om bijzonder uitstel van betaling vragen. Hoe doet u dat?
Lees meer

INKOMSTENBELASTING - 27.02.2020

Voorlopige teruggave stopgezet?

De Belastingdienst heeft vele duizenden voorlopige teruggaves ten onrechte stopgezet. Hoe komt dat en wat is eraan te doen? Wat nu als u belasting moet betalen en ook dit bedrag niet klopt? Kunt u dit dan zelf aanpassen?
Lees meer

INKOMSTENBELASTING - 30.01.2020

Voorlopige aanslag ineens betalen?

Waar kiest u voor? De voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2020 ineens betalen of in maandelijkse termijnen nu de rente zo laag is?
Lees meer

UITSMIJTER - 21.01.2020

Zwartspaarder ontspringt de dans toch niet

Anonieme tipgever. De Hoge Raad heeft onlangs beslist dat de Belastingdienst de informatie van een anonieme tipgever over zwartspaarders toch mag gebruiken (ECLI:NL:HR:2019:1715) . De eerdere uitspraak van Hof ‘s-Hertogenbosch houdt dus geen stand (ECLI:NL:GHSHE:2018:515) . ...
Lees meer

CONTROLE - 31.10.2019

Onzakelijk handelen leidt tot belastingnavordering

U mag binnen uw BV alleen kosten opvoeren die zakelijk zijn voor uw onderneming. Als aan de kosten een aandeelhoudersmotief of privéaspect ten grondslag ligt, is fiscale aftrek niet mogelijk. Wat speelde hierover en wat is raadzaam?
Lees meer

Cookiebeleid