Belastingen en Belastingdienst - Actualiteit

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

BELASTINGEN - 18.01.2021

Wat verandert er dit jaar op fiscaal gebied?

Ook in 2021 verandert er weer het nodige op fiscaal gebied. Dit geldt zowel voor eenmanszaken of maatschappen (IB-ondernemers) als voor praktijken in de BV-vorm. Wat zijn nu de belangrijkste wijzigingen?
Lees meer

OVERDRACHTSBELASTING - 13.01.2021

Tarieven overdrachtsbelasting vanaf 1 januari 2021

Zoals u ongetwijfeld weet, zijn de tarieven in de overdrachtsbelasting per 1 januari 2021 ingrijpend gewijzigd. In dit artikel zetten we de tariefwijzigingen nog eens voor u een rij.
Lees meer

PRIVÉ - 12.01.2021

In gemeenschap van goederen gehuwd en apart schenken?

U kunt jaarlijks een bedrag belastingvrij aan uw kinderen schenken. Hierbij worden de schenkingen van de ouders samengeteld. Dit betekent alleen niet dat u als ouders niet apart van elkaar kunt schenken. Hoe zit dit precies?
Lees meer

HERINVESTERINGSRESERVE - 11.01.2021

Herinvesteringsreserve niet opheffen vanwege corona?

Stel, u verkoopt een machine met boekwinst, dan kunt u hiervoor een herinvesteringsreserve (HIR) vormen en zo de belasting spreiden. U moet dan wel binnen drie jaar opnieuw investeren. Kunt u dit door corona ook nog even uitstellen?
Lees meer

CORONAMAATREGELEN - 06.01.2021

Uitstel van belastingbetaling weer verlengd ...

Op 09.12.2020 maakte het kabinet wederom een nieuw steunpakket bekend. Een onderdeel hieruit betrof het bijzonder uitstel van belastingbetaling. Deze is wederom verlengd. Wat is er gewijzigd ten opzichte van de vorige aanpassing?
Lees meer

BELASTINGDIENST - 17.12.2020

Hulp Belastingdienst coronavragen loonheffing

De Belastingdienst helpt ondernemers bij vragen over corona en loonheffingen. Waarom is dat? Wat kunt u ermee? Werkgevers zitten momenteel met veel vragen. “ Mag ik mijn werknemers nog een vaste reiskostenvergoeding geven, ondanks dat ze door corona minder reizen?” en “Wat doe ik met de ov-abonnementen en hoe regel ik eventuele thuiswerkvoorzieningen?” Op deze en meer vragen vindt u een antwoord van de Belastingdienst zelf (en dus gratis) op de coronanieuwspagina van de Belastingdienst. Kijk daar dus eens rond als u vragen heeft of misschien om ideeën op te doen en te zien wat er bij andere werkgevers speelt. Zo staat er bijv. een antwoord op de vraag of de kosten van testen bij een commerciële teststraat onder de arbovoorzieningen vallen. Dat blijkt inderdaad het geval. Tip. Gebruikt u de informatie van deze site, bewaar dan een kopie van de vraag en het antwoord daarop, zodat u in geval van een discussie heel snel kunt verwijzen naar uw bron. ...
Lees meer
Belastingen en Belastingdienst - Actualiteit

Meest gelezen tips & adviezen

BTW-CORRECTIE AUTO VAN DE ZAAK - 04.12.2020

De btw over het privégebruik van uw eigen auto van de zaak

Zoals u weet, moet u over het privégebruik van de auto van de zaak doorgaans een bijtelling voor de inkomstenbelasting voor lief nemen. Maar de btw-correctie staat daarbij ook op de loer. Wat moet u bij de btw in acht nemen?
Lees meer

OVERDRACHTSBELASTING - 09.12.2020

Flinke tariefwijzigingen overdrachtsbelasting per 2021

Met ingang van 2021 vinden er flinke tariefwijzigingen plaats in de overdrachtsbelasting. Dit kan ervoor zorgen dat u bij aankoop van een pand goedkoper of juist duurder uit bent. Hoe zit dat? Wat moet u hiervan weten?
Lees meer

INKOMSTENBELASTING - 09.12.2020

Aftrekposten in 2021 verder beperkt, nu actie ondernemen?

Vanaf 2021 wordt het maximale aftrekpercentage van de meeste aftrekposten verder beperkt. Welke posten betreft het, wat scheelt dat nu in uw portemonnee en hoe kunt u er nu nog op inspelen?
Lees meer

Cookiebeleid