Belastingen en Belastingdienst - Administratie en jaarrekening

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

FOUTENLEER - 29.04.2021

Streven naar balanscontinuïteit is niet meer van deze tijd

In het eerste kwartaal van 2021 verschenen twee uitspraken waarin belanghebbenden met succes een beroep deden op de foutenleer. Merkwaardig als men bedenkt dat de foutenleer gebaseerd is op de verplichte vermogensvergelijking uit het Besluit op de Inkomstenbelasting 1941.
Lees meer

RECHT - 26.04.2021

In- of uitsluitingsclausule goed geregeld en vastgelegd!

Hoe werkt een uitsluitingsclausule? Wat kan er met een insluitingsclausule? Wat is goed om te regelen en te bewaken, zodat een schenking of erfenis (bijv. de onderneming) privévermogen blijft van het eigen kind?
Lees meer

SUBSIDIE - 26.04.2021

Subsidie (ISDE) voor zonnepanelen op het bedrijfsgebouw

Voor uw bedrijfsgebouw kunt u de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aanvragen om uw bedrijfsgebouw te verduurzamen met een kleinschalig zonnepanelenproject. Hoe werkt dat? Wat te doen?
Lees meer

PENSIOEN - 26.04.2021

Pensioen in eigen beheer voor de dga: wat bewaken?

De mogelijkheid van een pensioen in eigen beheer (PEB) voor de dga is in 2017 beëindigd. Wat is nu raadzaam om te bewaken? Wat nu met de nieuwe oudedagsverplichting (ODV)? Wat als de dga met pensioen gaat?
Lees meer

LOONADMINISTRATIE - 26.04.2021

Onbelaste jubileumuitkering voor werknemer en dga?

Wat zijn de onbelaste mogelijkheden van een jubileumuitkering voor werknemers en dus ook voor de dga van de BV? Hoe gaat dat goed?
Lees meer

BTW - 08.04.2021

Belastingcontrole op balanspost te betalen omzetbelasting

Het is een belangrijk onderdeel van uw ondernemingsadministratie, de omzetbelastingadministratie. Hoe wordt er gecontroleerd door de fiscus? Wat speelde recentelijk hierover bij de rechter? Wat administratief bewaken en regelen?
Lees meer
Belastingen en Belastingdienst - Administratie en jaarrekening

Meest gelezen tips & adviezen

FIETS VAN DE ZAAK - 15.03.2021

Afschrijving, winstaftrek en btw bij de fiets, hoe zit dat?

Veel ondernemers lopen dit jaar bij de aangifte voor het eerst tegen de fiets van de zaak aan en de specifieke regeling die hiervoor getroffen is. Hoe werkt deze voor uw afschrijving, investeringsaftrek en btw en waar moet u op letten?
Lees meer

PERSONEEL - 22.03.2021

Kosten personal coach aftrekbaar en onbelast?

Sporten is vanwege corona maar mondjesmaat mogelijk, dus zoeken veel ondernemers hun heil bij een personal trainer om fit te blijven. Maar zijn deze kosten ook aftrekbaar of onbelast te vergoeden? Via een personal coach kunt u individueel begeleid worden in uw streven om in coronatijd fit te blijven. Uiteraard hangt hier een iets forser prijskaartje aan en dus is het de vraag of we de fiscus hieraan kunnen laten meebetalen....
Lees meer

BEWAARPLICHT - 25.02.2021

Wettelijke bewaarplicht ook bij digitale communicatie

Onlangs plaatste de Belastingdienst op zijn forum een belangrijk aandachtspunt inzake de wettelijke bewaarplicht. Het gaat daarbij om digitale communicatie met klanten en leveranciers. Wat moet u nu hierover weten?
Lees meer

Cookiebeleid