Bouw - Bouwgrond

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

BOUWGROND - 07.05.2020

Rechter zegt: “Bouwterrein is iets anders dan bouwrijp!”

Wat wordt er bedoeld met een bouwterrein? Wat staat daarover in de wet? Wat is het verschil met bouwrijp? Hoe kunt u dat goed regelen? Wat is goed om te weten?
Lees meer

RECHT - 05.03.2020

Invoeringswet ‘Omgevingswet’

2021. Na de goedkeuring door de Eerste Kamer van de ‘Omgevingswet’ is nu ook de bijbehorende invoeringswet goedgekeurd. De volgende stap zal de datum zijn van de invoering van de ‘Omgevingswet’. Het streven is 1 januari 2021. Digitale ondersteuning. Bij de ‘Omgevingswet’ hoort een goede digitale ondersteuning: het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Digitale informatie over de leefomgeving is straks op één plek te vinden, namelijk in het Omgevingsloket. Via dit loket kan iedereen snel zien wat er mag en wat niet volgens de ‘Omgevingswet’. Overheden leveren de informatie voor het Omgevingsloket. Hiervoor sluiten ze lokale systemen aan op de landelijke voorziening van het digitaal stelsel. ...
Lees meer

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 18.09.2019

Cementblok in grond voor rekening en risico van koper!

Als er door obstakels in de grond extra werkzaamheden nodig zijn voor het uitvoeren van heiwerk, voor wie zijn dan de kosten? Wat speelde hierover bij een collega? Wat staat er in de wet en wat heeft de rechter nu hierover beslist?
Lees meer

Cookiebeleid