BV en dga - Dga en pensioen

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 23.06.2022

Opletten met aangehouden pensioen in eigen beheer

Ten tijde van de uitfasering van het pensioen in eigen beheer had u een aantal keuzemogelijkheden. Als u ervoor heeft gekozen om uw pensioenvoorziening aan te houden, moet u wel rekening houden met een paar fiscale risico’s.
Lees meer

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 31.03.2022

Banksparen aantrekkelijk alternatief voor dga

Sinds enkele jaren is het opbouwen van pensioen in eigen beheer niet meer mogelijk. Om als dga toch fiscaal gefacilieerd te sparen voor uw pensioen, kunt u banksparen overwegen. Waarom is dit vaak aantrekkelijker dan een lijfrenteverzekering?
Lees meer

PENSIOEN IN EIGEN BEHEER - 31.03.2022

Het prijsgeven van pensioenrechten gebeurt niet zomaar

Het prijsgeven van een pensioenaanspraak door een dga leidt tot afkoop van het pensioen, tenzij de pensioenaanspraak niet voor verwezenlijking vatbaar is.
Lees meer

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 02.02.2022

Onvoldoende dekking pensioen in eigen beheer

Veel dga’s hebben in het verleden een pensioen in eigen beheer opgebouwd binnen hun eigen BV. De dekking hiervan is niet altijd voldoende. Wat kunt u doen als uw BV (op termijn) uw pensioen niet meer kan betalen?
Lees meer

PENSIOEN IN EIGEN BEHEER - 02.02.2022

Niet tijdig ingegaan pensioen is afgekocht

Volgens Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een dga het pensioen bij zijn BV afgekocht. De pensioenregeling is onzuiver geworden, doordat de uitkeringen niet tijdig zijn ingegaan.
Lees meer

PENSIOEN - 06.01.2022

Uitgangspunten ‘Wet toekomst pensioenen’

De uitgangspunten van de ‘Wet toekomst pensioenen’ zijn bekend. Het wetsvoorstel daartoe wordt verwacht in het voorjaar van 2022. Waar rekening mee houden?
Lees meer

Cookiebeleid