Corona-Update - Actualiteit

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

RECHT - 02.07.2020

Geen overmacht of onvoorziene omstandigheden?

Wanneer is er (geen) sprake van overmacht? Wat kan de rechter doen in geval van onvoorziene omstandigheden? Bij welke contractspartij ligt het risico? Wat staat er in de wet? Wat speelde er door de coronacrisis? Wat heeft de rechter nu beslist?
Lees meer

CORONA-UPDATE - 02.07.2020

Details NOW 2.0 bekend, een update ...

Het kabinet kwam onlangs met details rondom de uitwerking van de aangepaste NOW, ook wel bekend onder de NOW 2.0. Om het overzichtelijk te houden zetten wij de zaken nog eens voor u op een rijtje. Wat is er nieuw?
Lees meer

COVID-19 - 01.07.2020

NOW 2.0, de belangrijkste voorwaarden op een rij

Om banen en inkomens te beschermen is de NOW met vier maanden verlengd: NOW 2.0. We zetten de belangrijkste voorwaarden voor u op een rij.
Lees meer

CORONAREGELING - 30.06.2020

Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) vanaf vandaag aan te vragen!

MKB-ondernemers die direct geraakt zijn door de diverse kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen, kunnen vanaf vandaag 12.00 uur de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) aanvragen. Bedrijven krijgen afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetderving een tegemoetkoming voor hun vaste lasten tot een maximum van € 50.000 voor juni tot en met september 2020.
Lees meer

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 30.06.2020

Voorwaarden voor fiscale coronareserve bekend

Voor het verwachte verlies over 2020 dat verband houdt met de coronacrisis mag u in de aangifte vennootschapsbelasting 2019 een coronareserve opnemen. De voorwaarden hiervoor zijn onlangs bekendgemaakt.
Lees meer

WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 30.06.2020

Uitstel van betaling, wat nu na drie maanden?

Ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen zijn gekomen, kunnen relatief eenvoudig drie maanden uitstel van betaling voor belastingschulden krijgen. Maar wat nu als drie maanden voor u niet lang genoeg is?
Lees meer
Corona-Update - Actualiteit

Meest gelezen tips & adviezen

UITSMIJTER - 12.05.2020

Auto van de zaak en stilstand

Regelmatig een rondje rijden. Als uw werknemer met een auto van de zaak vanwege de coronacrisis verplicht thuiswerkt, gebruikt hij de auto niet. De ANWB adviseert om desondanks toch regelmatig een rondje met de auto te rijden, want (langdurige) stilstand is niet goed. Let op.  Als uw werknemer echter een verklaring geen privégebruik heeft, kan het rijden van zo’n rondje tot gevolg hebben dat zijn kilometeradministratie niet meer klopt en hij achteraf alsnog met een bijtelling wordt geconfronteerd. Tip.  Geef uw werknemer dan (liefst) schriftelijk de opdracht om de auto regelmatig (bijv. eens per week) te gebruiken voor een kort ritje om de auto in goede conditie te houden. ...
Lees meer

URENCRITERIUM - 19.05.2020

Eenmanszaak naast uw BV, houd uw uren bij!

Heeft u naast uw eenmanszaak ook een BV, dan profiteert u van talloze fiscale voordelen. Het bijhouden van een urenstaat is dan wel heel belangrijk. Waarom is dat en waar moet u zeker op letten? Wat vond de rechter onlangs?
Lees meer

AFTREKBARE KOSTEN - 09.06.2020

Hoeveel aftrek voor kosten werkruimte eigen woning?

Als u een werkruimte thuis gebruikt voor uw bedrijf, mag u hiervoor soms kosten aftrekken. De omvang van de aftrek hangt af van uw vermogen in box 3. Maar hoe berekent u precies deze aftrek en waar moet u dan op letten?
Lees meer

Cookiebeleid