ECHTSCHEIDING - 27.05.2024
Wijzigen alimentatieverplichting door andere situatie?
Door wijziging van omstandigheden kan bij de rechter het verzoek worden ingediend om de alimentatieverplichting te wijzigen of op nihil vast te stellen. Wat moet er worden bewezen? Wat zegt de rechter? Wat is goed om te weten?
Lees meer
HYPOTHEEKRENTEAFTREK - 31.01.2024
Eigendom nodig voor hypotheekrenteaftrek na scheiding
Om gebruik te kunnen maken van aftrek van hypotheekrente volgens de scheidingsregeling in de eigenwoningregeling, dient de partner die hypotheekrente betaalt, een deel van de (economische) eigendom van de woning te bezitten.
Lees meer
DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 06.12.2023
Geen arbeidsovereenkomst voor meewerkende echtgenoot
De (ex-)echtgenoot van een dga was in dienst bij diens BV en claimt een transitievergoeding bij de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. De transitievergoeding wordt door de rechter echter niet toegekend. Hoe zit dat precies?
Lees meer
DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 06.12.2023
Waarde BV-aandelen bij echtscheiding verdelen?
Als BV-aandelen tot het gemeenschappelijk vermogen behoren, moet de waarde bij echtscheiding worden verdeeld. Ieder heeft recht op de helft. Wat als dat wordt betwist? Wie moet dan wat en hoe bewijzen? Welke stukken zijn dan van belang?
Lees meer
PRIVÉ - 07.11.2023
Maak bij echtscheiding duidelijke afspraken over alimentatie
Bij de rechter speelde onlangs een procedure over de uitleg van een bepaling in een vaststellingsovereenkomst over partneralimentatie. Wat als de overeenkomst niet duidelijk is? Moet de rechter dan toch de partijbedoelingen achterhalen?
Lees meer
WET- EN REGELGEVING - 10.10.2023
Het goederenrechtelijke eenheidsbeginsel
Door een uitsluitingsclausule kunnen bepaalde vermogensbestanddelen, die volgens erfrecht of schenking worden verkregen, niet in een huwelijksgemeenschap vallen. Geldt de uitsluitingsclausule bij een onverdeelde boedel?
Lees meer