Familiezaken en financiële planning - Financiële planning

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

RECHT - 06.01.2021

Rechter zegt: “Geen hogere beloning voor bewindvoerder!”

Wanneer mag u als bewindvoerder voor extra werkzaamheden ook een extra beloning in rekening brengen? Welke regeling is er van belang? Wat is nu goed om te weten?
Lees meer

ONROERENDE ZAKEN - 06.01.2021

Woning verhuren ... kan dat met de hypotheek?

Uw cliënt gaat een nieuwe woning kopen en wil zijn ‘oude’ woning verhuren. Op deze manier verwacht hij wat meer rendement te kunnen maken. Kan dit zomaar en waar moet hij rekening mee houden?
Lees meer

BEDRIJFSOVERDRACHT - 06.01.2021

Wat regelen en bewaken bij verkoop aandelen werk-BV?

Stel, u heeft in uw praktijk te maken met een onderneming die wordt gevoerd in een BV (de werk-BV) die deel uitmaakt van een holdingstructuur. Deze werk-BV wordt overgedragen aan een bedrijfsopvolger. Wat goed regelen?
Lees meer

PRIVÉ - 15.12.2020

Met tweetrapsmaking blijft vermogen binnen de familie

Hoe kunt u voorkomen dat het familievermogen door de regels van het wettelijk erfrecht buiten de eigen familie terechtkomt? Wat wordt er bedoeld met een tweetrapsmaking? Hoezo werkt dat ook goed als het gescheiden kind overlijdt?
Lees meer

INKOMSTENBELASTING - 14.12.2020

Is 2020 een verliesjaar, dan voorlopige verliesverrekening?

De meeste ondernemers sluiten 2020 af met een verlies. Dat is natuurlijk erg zuur. Maar u kunt de schade beperken door bijv. ‘voorlopige verliesverrekening’ toe te passen. Hoe werkt dat?
Lees meer

PENSIOEN - 10.12.2020

Vervroegd uittreden, wat per 2021 regelen?

Nu met 52% fiscale boete. De wetgever heeft vervroegd uittreden voor werknemers de afgelopen jaren moeilijker gemaakt. Eerder stoppen mocht wel, maar moest dan financieel volledig zelf geregeld worden. Wanneer men (tot en met 2020) als werkgever een vergoeding wil betalen voor vervroegd uittreden, geldt dat de werkgever over deze vergoeding een boete van 52% dient te betalen aan de Belastingdienst. ...
Lees meer
Familiezaken en financiële planning - Financiële planning

Meest gelezen tips & adviezen

INKOMSTENBELASTING - 04.12.2020

Houd niet te veel vermogen privé

Over uw privévermogen betaalt u belasting in box 3. Daarom kunt u beter niet te veel vermogen privé houden, maar juist in uw bedrijf stoppen. Hoe realiseert u dit en hoe kunt u verder de belastingdruk in box 3 beperken?
Lees meer

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 21.10.2020

Gebruikelijk loon dga en corona

In het Besluit noodmaatregelen coronacrisis zijn veel maatregelen genomen om fiscale verlichting te bieden aan degene die financieel getroffen worden door de coronacrisis, zoals een versoepeling van de regels voor het gebruikelijk loon in 2020.
Lees meer

FISCOTIP - 20.11.2020

Is een papieren schenking nog interessant?

De voorgenomen wijziging van box 3 maakte een schenking op papier een stuk minder interessant. Maar deze wijziging is van de baan en daarmee wordt de papieren schenking weer lucratief. Waarom eigenlijk en hoe werkt het?
Lees meer

Cookiebeleid