Familiezaken en financiële planning - Kinderen

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

ERFRECHT - 08.10.2020

Blijft testament overeind staan?

Als de inhoud van een testament anders blijkt te zijn dan gedacht, kan de rechtsgeldigheid dan worden aangevochten? Wat zegt de wet en wat heeft de rechter hier nu over beslist? Wat is goed om te weten en rekening mee te houden?
Lees meer

FAMILIERECHT - 30.09.2020

Voogdij over minderjarige kinderen, wat is uw goed advies?

Wie zorgt er voor een minderjarig kind als de ouders overlijden? Hoe wordt een voogd aangewezen? Wat zijn diens taken en bevoegdheden? Wat met het vermogen van het kind? Hoe wordt dat gecontroleerd? Hoe regelt u dat goed?
Lees meer

IN DE PIJPLIJN - 09.09.2020

Compensatie voor sluiting kinderopvang

Als u buiten de noodregeling kinderopvang valt. Er komt een vergoeding voor ouders die tijdens de gedwongen sluiting van de kinderopvang vanwege de coronacrisis de rekening van de kinderopvang hebben doorbetaald en tot nu toe buiten de compensatieregeling vielen. Geen kinderopvangtoeslag of subsidie. Het gaat om de ouders van naar schatting 3.700 kinderen die de kosten voor kinderopvang geheel zelf betalen en dus geen gebruik maken van kinderopvangtoeslag of van een gesubsidieerd aanbod van de gemeente. Het kabinet heeft € 8,5 miljoen gereserveerd om deze ouders alsnog een vergoeding te geven. De regeling zal de komende periode nader worden uitgewerkt. ...
Lees meer

KINDEROPVANG - 03.09.2020

Vergoeding voor ouders die buiten de noodregeling kinderopvang vallen!

Er komt een vergoeding voor ouders die tijdens de gedwongen sluiting van de kinderopvang vanwege corona de rekening hebben doorbetaald en tot nu toe buiten de compensatieregeling vielen.
Lees meer

SCHENKEN - 02.07.2020

Schenking achteraf gebruiken voor eigen woning?

Als iemand u geld schenkt ten behoeve van een eigen woning, is deze gift onder voorwaarden vrijgesteld van schenkbelasting. Kunt u de schenking hiervoor ook achteraf gebruiken en toch profiteren van de vrijstelling?
Lees meer

FISCOTIP - 12.05.2020

Ondernemer financieel steunen in coronatijd

Vanwege de coronacrisis kampt menig ondernemer met liquiditeitsproblemen. Zo ook wellicht de onderneming van een van uw kinderen. U kunt bijspringen door een bedrag te lenen of te schenken. Er is echter nog een betere optie.
Lees meer

Cookiebeleid