Familiezaken en financiële planning - Partner

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

VERZEKERINGEN - 07.05.2020

Wat nu met overlijdensrisicoverzekering?

Nog correct? Altijd belangrijk om te bewaken en te (laten) regelen is dat de hoogte van het verzekerde bedrag van uw overlijdensrisicoverzekering nog aansluit bij uw huidige omstandigheden. Als er onlangs nog ingrijpende wijzigingen (bijv. kinderen, echtscheiding, nieuwe partner) in uw persoonlijke leven hebben plaatsgevonden, is het van belang om ook te kijken of de begunstiging van de polis nog correct is. Tip.  Mocht u het verzekerde bedrag van uw overlijdensrisicoverzekering willen verhogen of een nieuwe overlijdensrisicoverzekering willen afsluiten, houd er dan rekening mee dat een eventuele medische keuring op dit moment vanwege de coronamaatregelen langer kan duren. Als de (eis van de) medische keuring het gevolg is van de hoogte van het verzekerde bedrag, kunt u overwegen om voorlopig een lager bedrag te verzekeren. ...
Lees meer

MEEWERKENDE PARTNER - 13.02.2020

Meewerkende partner fiscaal leuk belonen?

Stel, u heeft een meewerkende partner in uw eenmanszaak. U wilt hem of haar natuurlijk ook wel iets geven voor die ondersteuning in uw zaak. Maar hoe werkt dat dan fiscaal? Is de arbeidsbeloning daar een geschikte regeling voor?
Lees meer

VOF, MAATSCHAP EN KIA - 21.01.2020

Hoe berekent u investeringsaftrek bij een Vof/maatschap?

Ondernemers die beperkt investeren, hebben in beginsel recht op een extra aftrek voor kleinschalige investeringen (KIA). Dat volgt uit een tabel. Maar hoe past u deze toe als u samenwerkt in een Vof of maatschap?
Lees meer

INKOMSTENBELASTING - 05.11.2019

Wat mag mijn partner in 2020 belastingvrij verdienen?

Als uw partner geen ondernemer is en u wel, kan hij of zij toch tot op zekere hoogte onbelast bijverdienen. Hoeveel is dat en waar hangt dat van af? Hoe zit dat vanaf volgend jaar en wat verandert er dan op dit vlak?
Lees meer

HUWELIJK EN PARTNERSCHAP - 14.10.2019

Om fiscale redenen over naar gemeenschap van goederen

Toon trouwde ooit onder huwelijkse voorwaarden. Nu adviseert zijn accountant hem om, om fiscale redenen, over te stappen naar een gemeenschap van goederen. Met welke voordelen moet hij zijn Rietje nu zien te overtuigen?
Lees meer

ECHTSCHEIDING - 08.10.2019

Veel fouten bij echtscheiding

Scheiden is natuurlijk nooit leuk. Er moet dan niet alleen financieel veel geregeld worden, maar ook op fiscaal gebied. De Belastingdienst maakte onlangs bekend dat er daarbij veel fouten worden gemaakt. Waar moet u onder meer op letten?
Lees meer

Cookiebeleid