Financieel en bankzaken - Actualiteit

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

BANK - 17.06.2020

Opgelet, meer bankfraude via sms (smishing)!

Er wordt volgens Betaalvereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken meer gefraudeerd via smishing: vissen (phishing) naar vertrouwelijke gegevens via sms-berichten. Meestal wordt u eerst bang gemaakt, bijv. dat er een groot bedrag afgeschreven gaat worden of dat uw betaalrekening geblokkeerd gaat worden. U moet dan op een link klikken om het een en ander te checken en te voorkomen. Let op.  Op een echt lijkende website wordt u dan verleid om gegevens door te geven en/of om uw bankpas op te sturen. ...
Lees meer

NOW-REGELING - 17.06.2020

NOW, wat voor verklaring is er noodzakelijk?

Indien u als ondernemer gebruik heeft gemaakt van de NOW of er gebruik van gaat maken, dan krijgt u mogelijk te maken met de verplichting om een verklaring te overleggen. Hierover heerst veel verwarring. We zetten alles voor u op een rij ...
Lees meer

CORONAREGELING - 05.06.2020

Ondernemersbeloning telt niet mee voor TOGS

Overheid corrigeert eigen publicatie. Op de website van RVO.nl verscheen eerder het bericht dat voor eenmanszaken en zzp’ers geldt dat zij ook hun eigen beloning tot de vaste lasten mogen rekenen (bijv. via de privéopnamen) bij de berekening van de TOGS. Let op.  Dat blijkt echter niet zo te zijn en dus corrigeerde de overheid dit door deze informatie van hun website af te halen. Het geeft maar weer eens aan hoe ingewikkeld al deze regelingen zijn, waardoor zij zelf niet altijd weten hoe het zit. Tip.  Het credo is dan ook bij het raadplegen van zulke websites om altijd dubbel te checken of navraag te doen bij uw eigen adviseur. ...
Lees meer

CORONAREGELING - 04.06.2020

Nieuwe regeling voor zzp’er en MKB’er

Naast het verlengen van bestaande regelingen is er nu de nieuwe regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB bijgekomen en meteen ook weer verruimd.
Lees meer

CORONAREGELING - 04.06.2020

Hoe ziet de verlengde en aangepaste Tozo eruit?

Zoals u uit het nieuws ongetwijfeld vernomen heeft, is de Tozo voor ondernemers verlengd en aangepast. Maar wat houdt dat in en wat betekent dat voor u als u voldoet aan de voorwaarden voor de Tozo?
Lees meer

CORONAREGELING - 02.06.2020

Regeling Klein Krediet Corona (KKC) nu opengesteld voor aanvraag

De regeling Klein Krediet Corona (KKC) die extra liquiditeit voor het micro-, midden- en kleinbedrijf mogelijk maakt, is goedgekeurd door de Europese Commissie. Daarom kon deze coronaregeling voor een financieringsbehoefte van € 10.000 tot € 50.000 op vrijdag 29 mei 2020 opengesteld worden voor ondernemers. Leningen die vanaf 7 mei 2020 zijn verstrekt en voldoen aan de voorwaarden van de regeling, kunnen bovendien vanaf nu worden geherfinancierd tegen de voorwaarden van de KKC.
Lees meer
Financieel en bankzaken - Actualiteit

Meest gelezen tips & adviezen

CORONA-UPDATE - 27.05.2020

Continuïteitsbijdrage zorgaanbieders

Zorgverzekeraars Nederland heeft een verduidelijking gegeven over de continuïteitsbijdrage voor omzetdaling voor verzekerde zorg door corona.
Lees meer

STEUNMAATREGELEN - 20.05.2020

1 juni weer open, wat met Tozo en TOGS?

Stel, u vroeg eerder financiële hulp voor de maanden april, mei en juni. Nu mag u vanaf 1 juni weer de deuren openen en genereert u weer iets aan omzet, al is dat natuurlijk beperkt. Heeft dat gevolgen voor ontvangen Tozo of TOGS?
Lees meer

ONDERNEMING - 19.05.2020

Geldtekort door de coronacrisis, wat nu?

Veel ondernemers komen geld tekort en vrezen voor het voortbestaan van hun bedrijf. Wat kunt u nu doen als u een tijdelijk tekort aan geld heeft?
Lees meer

Cookiebeleid