Financieel en bankzaken - Betalingsverkeer

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

BETALINGSVERKEER - 12.01.2024

Consumenten die handelen in cryptomunten worden beter beschermd door nieuwe MiCA-wet per 2024

De ministerraad heeft onlangs ingestemd met een nieuwe wet die consumenten beter moet gaan beschermen als zij handelen in cryptomunten. We hebben voor u op een rijtje gezet wat deze nieuwe wet in gaat houden.
Lees meer

APPARTEMENTSRECHTEN - 13.11.2023

Helaas nog geen richtlijn lichter bankentoezicht voor VvE’s

Non-profitorganisaties. Organisaties zonder winstoogmerk, zoals goede doelen, sportverenigingen en kerken, zullen in de toekomst minder last hebben van bankenonderzoek bij het openen van een rekening of bij transacties. Dat blijkt uit de zogenaamde ‘Sector Standaard Not-for-profit organisaties’, een richtlijn van de NVB (Nederlandse Verenigingen van Banken - https://bit.ly/3tCkGWm ). “Het lichtere bankentoezicht is mogelijk, omdat er een laag risico is op witwassen of terrorismefinanciering bij non-profitorganisaties”, schrijft de NVB in de richtlijn. ...
Lees meer

VALUTA - 08.09.2023

Moet u vanaf 2027 aan de digitale euro, het alternatief voor cryptovaluta?

Onlangs werden de eerste plannen van de Europese Commissie voor de digitale euro bekend. In het najaar komt de Europese Centrale Bank met het vervolg. Wat moet u van dit digitale centralebankgeld (CBDC) weten?
Lees meer

BETALINGSVERKEER - 08.09.2023

Mastercards vervangen Maestrocards

Vanaf 1 juli 2023 is de Maestro-service gestopt, zoals u uit de media kon vernemen. Maar wat houdt dat in en wat kunt u dan nog wel met uw betaalkaarten?
Lees meer

BETALINGSVERKEER - 23.06.2023

Maestro stopt per 1 juli 2023, Mastercard gaat verder!

U las het ongetwijfeld ook in de media ...Vanaf 1 juli geeft Mastercard betaalpassen met het merk Debit Mastercard uit. Ook het kleinere V PAY van Visa stopt en wordt Visa Debit. Uw oude passen kunt u gewoon blijven gebruiken. Uw bank zal deze vervangen door een pas met het nieuwe merk. Rabobank is daar al een jaar geleden mee begonnen, de andere banken doen dat vanaf 1 juli. Zo worden de oude passen met Maestro en V PAY in vijf jaar uitgefaseerd.
Lees meer

BETALINGSVERKEER - 02.06.2023

Overname iDEAL die Europees gaat

European Payments Initiative (EPI), eigendom van twaalf Europese banken, waaronder ING, iDEAL en haar technologiepartner, neemt Payconiq over. Wat betekent dit?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid