Financieel en bankzaken - Rente en provisie

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

HYPOTHECAIRE FINANCIERING - 29.06.2022

Vervroegd aflossen deel hypotheek zonder boeterente

Laatst moest het Kifid oordelen over een zaak waarin de boetevrije vervroegde aflossing volgens de bank niet volgens de hypotheekvoorwaarden ging. De bank legde dus een boete op. Wat is beslist: wat hiervoor goed regelen?
Lees meer

CORONAMAATREGELEN - 10.02.2022

Invorderingsrente fiscus eerste helft 2022 op 0,01% gehouden

Zoals u weet, kunnen opgebouwde belastingschulden tijdens de aanhoudende coronapandemie via een betalingsregeling uitgesmeerd worden over een langere tijd. Maar hoe zit het dan met de invorderingsrente op deze belastingschuld?
Lees meer

BELASTINGEN - 02.02.2022

Box 3-heffing onwettig, maar geen belastingteruggaaf

Over spaargeld en beleggingen wordt er in box 3 belasting geheven over een fictief rendement. Dit is al jaren veel hoger dan het werkelijk te behalen rendement. De Hoge Raad heeft nu bepaald dat dit niet mag. Levert dit ook een teruggaaf op?
Lees meer

RENTE - 26.01.2022

Alternatieven bij negatieve rente bij zakelijk/privé sparen

Banken maakten onlangs de rentetarieven voor (zakelijke) spaarrekeningen bekend. De tarieven zijn onveranderd laag: -0,5%, maar gelden nu al vanaf € 100.000. Tot € 100.000 ontvangt u geen of nauwelijks rente. Zijn er alternatieven?
Lees meer

FINANCIERING - 02.11.2021

Familielening van ouder aan eigen kind voor eigen huis

Hoe is een geldlening aan een kind voor de aankoop van een eigen woning (fiscaal) aantrekkelijk? Mag de betaalde rente worden teruggeschonken en zo ja, hoe gaat dat in zijn werk? Waar moeten ouders rekening mee houden?
Lees meer

Cookiebeleid