Horeca - Actualiteit

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

EIGEN WONING - 02.06.2022

Vanaf 2026 warmtepomp verplicht in woningen?

Vanaf 2026 moet u als u uw cv-ketel in uw woning vervangt, overstappen op een duurzamer alternatief, zoals een (hybride) warmtepomp, een volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet. Wat moet u weten?
Lees meer

WET- EN REGELGEVING - 04.05.2022

Grote bedrijven moeten MKB’ers per 1 juli 2022 eerder betalen

De Tweede Kamer nam onlangs een wetsvoorstel aan dat grote bedrijven (met meer dan 250 werknemers) vanaf 1 juli 2022 MKB-bedrijven eerder moeten betalen. Hoe?
Lees meer

WET- EN REGELGEVING - 22.04.2022

Nieuwe maatregelen wegwerpplastic horeca per 2023 en 2024

Er komen per 2023 en 2024 nieuwe maatregelen voor het gebruik van wegwerpplastic in de horeca. Waar moet u zich als ondernemer bewust van zijn en waar moet u zich op gaan voorbereiden?
Lees meer

WINST - 10.02.2022

Met de menukaart extra winst genereren

Uit onderzoek. Wat interessant is om te weten (uit onderzoek), is de volgorde van menu’s die u aanbiedt. Volgens consumentenpsycholoog Patrick Wessels wordt er het snelst voor het eerste gerecht op de menukaart gekozen. Dat komt omdat het brein denkt dat dit gerecht niet zomaar op de eerste plaats staat. Ook als dat niet zo is. Tip. Zet de meest winstgevende gerechten bovenaan op de menukaart. Gasten die geen specifieke voorkeur hebben, kiezen het makkelijkst het gerecht bovenaan de menukaart. Presenteert u aan tafel mondeling de kaart, dan kiest men vaak voor het laatstgenoemde gerecht, aldus het onderzoek. ...
Lees meer

Cookiebeleid