VOEDSELVEILIGHEID - 12.01.2023
Gewijzigde NVWA-tarieven sinds 1 januari 2023
Tarieven NVWA. Op 1 januari 2023 wijzigden de tarieven van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het betreft hier de tarieven die in rekening worden gebracht voor keuringen, herinspecties, systeemtoezicht, certificering, monsterneming en -analyse. Hoeveel stijging? De NVWA-tarieven worden jaarlijks aangepast aan de stijgende lonen en prijzen en aan ontwikkelingen in het toezicht. In 2022 bedroeg de stijging van lonen en prijzen 2,9%. De tariefswijziging per 1 januari 2023 is echter niet gelijk aan 2,9%. De wijziging van de tarieven wordt namelijk ook beïnvloed door de introductie van het nieuwe kostprijsmodel (de manier waarop activiteiten in rekening worden gebracht bij zowel bedrijven als de overheid), het kostendekkend maken van de tarieven en de ontwikkelingen in het toezicht. Hierdoor stijgen/dalen sommige tarieven. ...
Lees meer
EIGEN WONING - 02.06.2022
Vanaf 2026 warmtepomp verplicht in woningen?
Vanaf 2026 moet u als u uw cv-ketel in uw woning vervangt, overstappen op een duurzamer alternatief, zoals een (hybride) warmtepomp, een volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet. Wat moet u weten?
Lees meer
WET- EN REGELGEVING - 04.05.2022
Grote bedrijven moeten MKB’ers per 1 juli 2022 eerder betalen
De Tweede Kamer nam onlangs een wetsvoorstel aan dat grote bedrijven (met meer dan 250 werknemers) vanaf 1 juli 2022 MKB-bedrijven eerder moeten betalen. Hoe?
Lees meer
WET- EN REGELGEVING - 22.04.2022
Nieuwe maatregelen wegwerpplastic horeca per 2023 en 2024
Er komen per 2023 en 2024 nieuwe maatregelen voor het gebruik van wegwerpplastic in de horeca. Waar moet u zich als ondernemer bewust van zijn en waar moet u zich op gaan voorbereiden?
Lees meer
WINST - 10.02.2022
Met de menukaart extra winst genereren
Uit onderzoek. Wat interessant is om te weten (uit onderzoek), is de volgorde van menu’s die u aanbiedt. Volgens consumentenpsycholoog Patrick Wessels wordt er het snelst voor het eerste gerecht op de menukaart gekozen. Dat komt omdat het brein denkt dat dit gerecht niet zomaar op de eerste plaats staat. Ook als dat niet zo is. Tip. Zet de meest winstgevende gerechten bovenaan op de menukaart. Gasten die geen specifieke voorkeur hebben, kiezen het makkelijkst het gerecht bovenaan de menukaart. Presenteert u aan tafel mondeling de kaart, dan kiest men vaak voor het laatstgenoemde gerecht, aldus het onderzoek. ...
Lees meer