Horeca - Actualiteit

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

RECHT - 21.10.2020

Nieuwe wet voorkomt faillissement

Op 6 oktober is het wetsvoorstel ‘Wet homologatie onderhands akkoord’ (WHOA) aangenomen door de Eerste Kamer. Deze wet maakt het per 1 januari 2021 makkelijker voor ondernemingen om een akkoord te bereiken met de schuldeisers. Tip.  Als een onderneming veel schulden heeft, dan is het mogelijk om een onderhands akkoord te bereiken met de schuldeisers, waarbij de schuldeisers een bepaald percentage van hun vorderingen betaald krijgen. De resterende vorderingen worden dan kwijtgescholden. Met dit onderhands akkoord kan een faillissement worden voorkomen. ...
Lees meer

CORONAMAATREGELEN - 17.09.2020

Handhaving coronamaatregelen

Vanwege de stijging van het aantal besmettingen is de handhaving van de coronamaatregelen verscherpt. Hoe zit dat precies? Waar moet u aan denken als u wordt geconfronteerd met bijv. een sluiting?
Lees meer

ROOKVERBOD - 20.08.2020

Elektrisch roken per 1 juli 2020 verboden

Het rookverbod is verder uitgebreid en dit is nog voor de zomer toegepast. Wat is er sinds 1 juli verboden? Geldt dat ook op het terras?
Lees meer

PRIVACYWETGEVING (AVG) - 20.05.2020

Coronacheck bij gasten en de AVG

Voor een aantal contactberoepen geldt het advies om klanten te vragen naar de gezondheidstoestand, zo ook gasten in de horeca. Mag dat zomaar?
Lees meer

HORECAONDERNEMING - 08.05.2020

Perspectief met gedeeltelijke opstart horeca vanaf 1 juni 2020

De persconferentie van minister-president Rutte was helder, de horeca mag langzaam uit de intelligente lockdown. Hoe ziet dat er samengevat uit?
Lees meer

UITVALKOSTEN - 07.05.2020

Voorraaduitval door corona

Het door de overheid sluiten van uw horecazaak zal u maar gebeuren. Naast alle ellende zit u ook met onbruikbare voorraden. En of u niet al genoeg ellende heeft, zakt daardoor ook nog uw brutowinstmarge. Kunt u deze nog redden?
Lees meer

Cookiebeleid