Horeca - Actualiteit

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

HORECAKOSTEN - 08.05.2023

Wetgeving: koffie to go-beker vanaf 1 juli 2023 naar herbruikbaar en duurzaam

De Europese richtlijn SUP zorgt voor wetgeving per 1 juli 2023. Wat betekent dit bijv. voor uw koffie to go?
Lees meer

DUURZAAMHEID - 09.03.2023

Aan uw gasten laten weten dat ook u als horecaondernemer duurzaam bezig bent?

Wilt ook u duurzaam ondernemen? Green Key is het onafhankelijke en grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Hoe kunt u komen aan een Green Key-keurmerk?
Lees meer

VOEDSELVEILIGHEID - 12.01.2023

Gewijzigde NVWA-tarieven sinds 1 januari 2023

Tarieven NVWA. Op 1 januari 2023 wijzigden de tarieven van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het betreft hier de tarieven die in rekening worden gebracht voor keuringen, herinspecties, systeemtoezicht, certificering, monsterneming en -analyse. Hoeveel stijging? De NVWA-tarieven worden jaarlijks aangepast aan de stijgende lonen en prijzen en aan ontwikkelingen in het toezicht. In 2022 bedroeg de stijging van lonen en prijzen 2,9%. De tariefswijziging per 1 januari 2023 is echter niet gelijk aan 2,9%. De wijziging van de tarieven wordt namelijk ook beïnvloed door de introductie van het nieuwe kostprijsmodel (de manier waarop activiteiten in rekening worden gebracht bij zowel bedrijven als de overheid), het kostendekkend maken van de tarieven en de ontwikkelingen in het toezicht. Hierdoor stijgen/dalen sommige tarieven. ...
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid