ADMINISTRATIE - 06.04.2023
Uw zakelijke klant stopt met zijn bedrijf, maar wat met de rekeningen die hij nog aan u moet betalen?
U levert al jaren luxe borrelhapjes aan een collega-ondernemer, zodat hij deze zelf niet hoeft te maken. Nu hoort u dat hij stopt met zijn zaak vanwege personeelstekort en omdat hij de rekeningen niet meer kan betalen. Hoe komt u aan uw geld?
Lees meer
LOONADMINISTRATIE - 06.04.2023
Controleer uw tegemoetkomingen Wtl uiterlijk 1 mei 2023
Als u werknemers in dienst heeft waarvoor u recht heeft op een tegemoetkoming volgens de Wtl, heeft u over de hoogte ervan pas bericht ontvangen. Controleer dit goed, anders kan het u duur komen te staan. Wat vond de rechter hiervan?
Lees meer
ZAKELIJK VERMOGEN - 06.04.2023
Wanneer bezit u duurzaam overtollige liquiditeiten?
Als u als horecaondernemer in de inkomstenbelasting in uw horecabedrijf duurzaam overtollige liquiditeiten bezit, moet u deze toerekenen aan privé. Maar wat is ‘duurzaam overtollig’, waar hangt dit van af en wat vond de rechter hiervan?
Lees meer
CORONAMAATREGELEN - 09.03.2023
Horecabedrijf gekort op de NOW door daling loonsom is onterecht, vindt de rechter
Veel horecaondernemers hebben gedurende de coronacrisis gebruikgemaakt van de NOW. Werd u hierop gekort door daling van de loonsom buiten uw schuld?
Lees meer
KOSTENAFTREK - 09.03.2023
Maximaal uw (gemengde) kosten met een zakelijk karakter en privékarakter aftrekken van de winst
Gemengde kosten mag u maar deels ten laste van de winst brengen. Het bedrag dat niet aftrekbaar is, mag u zelf optimaliseren. Maar hoe pakt u dat aan en hoe zorgt u ervoor dat u zo min mogelijk belasting betaalt?
Lees meer
HORECAKOSTEN - 12.01.2023
Rondje van de zaak met bitterbal aftrekbaar?
Een goede barkeeper geeft aan de betere klanten ook weleens een drankje weg of trakteert ze op een bitterbal of een blokje kaas. Zijn deze kosten gewoon fiscaal aftrekbaar en zo ja, waar moet u dan vooral op letten?
Lees meer